DRIELUIK DE ZIN EN DE ONZIN OVER DE MAAN – deel 2

De Maan beïnvloedt hoe jij je voelt over anderen maar ook hoe jij bij anderen aanvoelt. Als je niet lekker in jouw vel zit dan merkt jouw omgeving dat direct omdat je minder goede eigenschappen van het Maanteken gaat vertonen. Zodra je aandacht besteedt aan wat jouw Maanteken nodig heeft, knap je enorm op en kan je weer jouw beste ‘versie’ geven aan jouw omgeving.

“Jouw algehele welzijn wordt door jouw Maanteken bepaalt.”

Deze drieluik bestaat uit drie delen, dit artikel is het tweede deel. Hier kun je deel 1 en deel 3 lezen. Als je liever luistert, luister dan hier naar de afleveringen van De Astrologie Podcast over de zin en de onzin over de Maan.

Maan en Maanteken

 

De relatie met jouw moeder is terug te vinden in jouw maanteken

Jouw Maanteken laat ook zien welke eigenschappen je van jouw moeder hebt overgenomen. Maar wat veel mensen niet weten is dat jouw Maanteken ook iets zegt over de gemoedstoestand van jouw moeder op het moment dat ze jou op de wereld zette. Iemand met Maan in Schorpioen in zijn geboortehoroscoop had een moeder die zich op dat moment niet veilig voelde en misschien zelfs moest vrezen voor haar leven. De bevalling kan traumatisch zijn verlopen. Maar ook de omgeving kan als bedreigend zijn ervaren. Ik kom dat keer op keer tegen bij mijn klanten.

Een keizersnede, vastzitten in het geboortekanaal, zuurstoftekort, navelstreng om de nek, stuipligging, veel bloedverlies bij moeder komt zeer vaak voor bij mensen met Maan in Schorpioen. De moeder kan opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis, de plek waar de moeder moest bevallen kan intimiderend of zelfs gevaarlijk zijn geweest. Zoals in de auto onderweg naar het ziekenhuis.

Of dat de moeder een partner had die gewelddadig of agressief was, waardoor ze moest vrezen voor haar eigen veiligheid en die van haar kind. Ook kan de geboorte geheim zijn gehouden. Omdat bijvoorbeeld de omgeving niet mocht weten dat de vrouw een kind had gekregen en in andere gevallen werd het kind onder een leugen geboren, te vondeling gelegd of afgestaan. Dat bijvoorbeeld de vader niet de biologische vader blijkt te zijn. Drama en trauma horen dan bij de Maan in Schorpioen en die intensiteit zet zich een leven lang voort. Jouw relatie met jouw moeder is daarom op de een of andere manier altijd een heikel punt. Wil je trouwens meer leren over de Gouden Driepoot waarin ik je heel veel vertel over jouw eigen persoonlijke Maanteken in jouw geboortehoroscoop? Luisteren dan naar de driedelige minimasterclass die ik eerder opnam over de Zonnetekens, Ascendanttekens en Maantekens.

Zijn mannen ook gevoelig voor de maan?

Mannen zijn minder afgestemd op de energie van de Maan. Zij projecteren eerder hun eigen Maanteken op hun levenspartner. Een man met Maanteken Steenbok zal bijvoorbeeld het zeer aantrekkelijk vinden als zijn partner ambitieus is en status weet te verwerven. Haar praktische kanten worden gewaardeerd alsook haar verantwoordelijkheidsgevoel. Dit is bijvoorbeeld het geval binnen mijn eigen relatie. Het is daarom voor vrouwen interessant om te weten wat de Maanteken is van hun geliefde of degene waar ze een oog op hebben laten vallen. Het Maanteken van een man geeft de kwaliteiten weer die hij in zijn partner of toekomstige partner aantrekkelijk vindt.

Maan

Het nut van de Maan

Velen zullen het ontkennen maar de meesten kunnen beamen dat de Maan veel impact heeft op hoe we ons voelen. De Maan straalt licht af, maakt ons zacht en geeft ons kracht. De Maan weerkaatst het zonlicht. De Zon wordt beschouwd als mannelijk. De energie is naar buiten gericht, warm en licht. De Maan wordt beschouwd als vrouwelijk. De energie is naar binnen gericht, koel en donker.

De Maan vinden velen magisch en heeft iets ongrijpbaar. Vanaf nieuwe Maan neemt de energie toe. Mensen worden meer geraakt. Er zijn mensen die wakker liggen, die onverwachte ontmoetingen of situaties rapporteren en ook wordt er vaak melding gemaakt dat de emoties worden versterkt en processen worden aangewakkerd. Om te begrijpen wat jouw relatie is met de Maan moet je weten wat jouw Maanteken is bij jouw geboorte. Deze kan je bij mij gratis opvragen. Je moet wel weten wat jouw geboortedatum is, jouw geboortetijdstip en jouw geboorteplaats. Vraag hier vandaag nog jouw gratis geboortehoroscoop aan. Heel waardevol, voor nu en later!

Maan en Maanteken

Ik leef zelf ook erg met de Maanfases maar probeer daar weinig aandacht aan te besteden omdat ik me niet wil laten leiden door wat er buiten mij om gebeurt. Maar bij belangrijke gebeurtenissen kijk ik absoluut naar de Maandstand. Ik ga echt niet iets nieuws beginnen als de Maan afneemt. Ik bereid me wél voor! Ik ga me inlezen, dieper analyseren en soms ook compleet loslaten en wachten wat zich aandient.

Als ik onrust ervaar in mijn lichaam, geest of ziel hoef ik alleen maar uit mijn slaapkamerraam te kijken om een verklaring te vinden. Ik merk dat bijvoorbeeld aan mezelf als ik minder geduldig ben en wat meer snauw dan normaal. Ik ben dan heel scherp en to the point en kan heel goed dan mijn grenzen bewaken. Mijn gemoedstoestand is niet echt onderhevig aan de Maanstand. Dat komt omdat mijn Maanteken in aardeteken Stier staat, wat dat betekent leg ik uit in deel 1 van deze drieluik over de Maan of je beluistert de podcast hier.

 

Stier laat zich niet zo snel van de wijs brengen en staat met beide voeten op de grond. Wel ga ik meer snoepen. Dranken en spijzen stellen mij tevreden. Logisch, Stier houdt van de geneugten des levens! Maar goed, ook Steenbokken en Maagden laten zich als aardetekens niet zo snel van de wijs brengen.

Mensen die echt last kunnen hebben van de Maancyclus zijn met name mensen met Maanteken in een waterteken: Vissen, Schorpioen en Kreeft. Kortom, er is verschil tussen mensen hoe zij de Maanstand ervaren. Dat het niet wetenschappelijk bewezen is, wil niet zeggen dat het niet bestaat. Er is zoveel wat niet wetenschappelijk is bewezen. Heel veel psychologische aandoeningen kunnen ook niet met zekerheid worden vastgesteld, omdat het niet te kwantificeren valt. Echter daarmee kunnen we niet de aandoening wegzetten als ‘onzin’.

Maan

Wat wetenschappers zeggen over de Maan

Wetenschappers doen al jaren onderzoek naar de invloed van volle en nieuwe Maan op de aarde en bestuderen het menselijk gedrag. De combineerde kracht van Zon en Maan kan aarde en water laten stijgen. Land zet letterlijk uit en krimpt weer in; de watermassa in de zeeën neemt toe en af. Men gaat er vanuit dat het daarom ook invloed heeft in het menselijk lichaam omdat het lichaam uit zo’n 70% uit water bestaat. Het schijnt dat de mens extra serotonine – een hormoon – aanmaakt, waardoor het bloed beter circuleert.

Volgens Tracy Marks in zijn boek The Astrology of Self-Discovery uit 1985, verandert onze chemische huishouding: “Het toenemen van de elektrische spanning van het aardmagnetisch veld heeft eveneens een overvloed van positieve ionen in de atmosfeer ten gevolge en juist deze ionen worden met veranderingen en stoornissen in het menselijk gedrag in verband gebracht.

Wetenschappers speculeren over de aard van de invloed van de Maan op het menselijk gedrag. Ik citeer nog een interessant stuk uit The Astrology Of Self-Discovery:

Dr. Robert Becker is van mening dat het menselijk zenuwstelsel versterkende knopen kent, ongeveer overeenkomend met de punten uit de acupunctuur, die schommelingen weerspiegelen in het aardmagnetisch veld, dat zelf weer door de posities van de Maan, de Zon en de Maanfasen beïnvloed wordt. Dr. Arnold Lieber oppert de hypothese dat we allemaal heen en weer geslingerd worden tussen psychologische toestanden van ‘negatieve ontvankelijkheid’ en ‘positieve ontvankelijkheid’. Als we ‘positief ontvankelijk’ zijn ten tijde van volle Maan, dan nemen onze emotionele ervaringen qua intensiteit toe en lopen we meer kans op gevoels- en gedragsstoornissen.

Maan en Maanteken
Er worden opvallend veel meldingen gedaan van een toename van het aantal geboorten tijdens volle Maan in diverse astrologieboeken.

Mensen die tijdens een volle en nieuwe Maan worden geboren en wier Maan sterk geplaatst is in hun horoscoop (in teken Kreeft of op een hoekhuis) of die meerdere planeten in Kreeft hebben, vertonen de grootste neiging om de invloed van de Maanfasen psychologisch te ervaren, aldus Tracy Marks.

Studies naar verschijnselen die bij volle of nieuwe Maan behoren, wijzen erop dat op die momenten het volgende waarneembaar is (The Astrology of Self-Discovery):

  • het stoffelijk lichaam bevat een meer dan normale hoeveelheid elektriciteit;
  • tijdens de slaap nemen de droom- en de spieractiviteit toe;
  • epileptische krampen en astma-aanvallen nemen toe;
  • de ovulatietendens is groter (de vruchtbaarheid is op zijn top);
  • zowel bij mensen als bij dieren is het wat seksuele activiteit betreft als het ware sprake van spitsuur;
  • toename van het aantal geboorten (vooral tijdens de volle Maan);
  • toename van het aantal moorden, overvallen, brandstichtingen en aanslagen van allerlei aard;
  • een stijging van het aantal opnamen in psychiatrische ziekenhuizen en verpleegtehuizen (vooral tijdens nieuwe Maan).

Kortom, van oudsher worden diverse meldingen gemaakt van de invloed van de Maan op de mens. Volgens wetenschapers zijn het volksverhalen waar best eens een kern van waarheid in zou kunnen zitten.

De Zwitserse psychiater Christian Cajochen weet uit onderzoek onder 30 vrijwilligers dat rond volle Maan de slaap dertig procent minder diep was dan anders en dat het gemiddeld vijf minuten langer duurde om in slaap te komen. Ook circuleerde er minder van het slaaphormoon melatonine in hun bloed.

Maan en Maanteken
Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik ga pas laat naar bed met volle Maan. Ik lig langer te woelen en mijn dromen zijn intenser. Om gek van te worden. Je bent niet de enige dus. 😊

Aan de andere kant zijn er andere wetenschappers die zeggen dat je alles met een korreltje zout moet nemen. De geleerden zijn er dus met elkaar niet over uit. En weet je waar ze al helemaal nog geen antwoord op gevonden hebben? Het mysterie van de vrouwelijke menstruatiecyclus. Die blijkt namelijk net zo lang te zijn als de Maancyclus en daar is nog nooit echt goed onderzoek naar gedaan. Mocht jij er meer over weten stuur me een DM via Instagram. 😊

Dit was het tweede deel van de drieluik over de zin en de onzin over de Maan. Hier kun je deel 1 en deel 3 lezen of als je liever luistert dan kun je hier de podcast beluisteren.

En vergeet jouw GRATIS geboortehoroscoop niet aan te vragen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door