HOE LIFE COACH TONY ROBBINS AAN ZIJN MILJOENEN KOMT

Anthony Robbins is een fenomeen. Als je verzot bent op persoonlijke ontwikkeling dan ben je ongetwijfeld zijn naam meerdere keren in je leven tegen gekomen. Wat maakt deze man zó fascinerend? Welke natuurlijke kwaliteiten en krachten heeft hij ontwikkeld om decennialang de #1 expert op het gebied van life coaching te blijven? Wat heeft hij wat anderen niet hebben en hoe heeft hij zijn miljoenenimperium kunnen opbouwen met ‘coaching’?

Is Robbins een heel slimme en gladde praatjesverkoper of is hij écht diep begaan met de mensheid en wil hij iedereen vanuit oprechtheid helpen om verder te komen in te het leven?

Als astrologisch businesscoach vind ik alle antwoorden in de sterren. Ik zie iemands volledige potentieel. Ook wat er sluimert en aan het rijpen is. Het innerlijke rijpingsproces is bij iedereen anders, maar mijn klanten willen snel stappen zetten en daarom komen ze bij mij.
Ik ga je daarom meenemen in mijn analyse van ’s werelds grootste coach goeroe. Ik heb een deep dive genomen in zijn geboortehoroscoop en kom met spectaculaire highlights waar je steil van achterover valt.

Als je liever luistert, luister dan hier naar de drie afleveringen van De Astrologie Podcast ‘HOE LIFE COACH TONY ROBBINS AAN ZIJN MILJOENEN KOMT’.

ZELFMANAGEMENT IS DE SLEUTEL TOT EFFECTIVITEIT

Ik weet nog heel goed toen ik voor het eerst over Anthony Robbins hoorde. Het was in 1998. Ik zat op Schoevers en deed de directiesecretaresse opleiding op hbo-niveau. Een van de vakken was ‘Persoonlijke effectiviteit’. Ik leerde aan de hand van een voor Schoevers speciaal gemaakt studentenboek, hoe ik onder andere effectiever met mijn tijd moest omgaan. Dit boek zat vol wetenswaardigheden over je houding ten aanzien van jezelf, je omgeving en je werk. Zelfmanagement is de sleutel tot effectiviteit.

Mijn eerste boek over persoonlijke ontwikkeling maakte diepe indruk op me. Ik was 19 jaar en studeerde voor directiesecretaresse. Ik heb het boek van Schoevers bewaard als souvenir omdat ik wist dat het me later goed van pas zou komen.

De boeken Unlimited Power (1986) en Awake The Giant in You (1991) van Tony Robbins werden als bron vermeld. In deze boeken leer je hoe je jezelf opnieuw kunt programmeren en de mindset van een winnaar kunt ontwikkelen. Hij neemt je mee op reis door je eigen hoofd. Hij past een berg NLP-technieken toe om je op het pad te krijgen van excellentie.

Verkrijgbaar bij onder andere bij amazon.nl en bol.com € 22,99 als hardcover.

WIE IS TONY ROBBINS?

Anthony Robbins is geboren op 29 februari 1960 in Los Angeles. Hij een Amerikaanse zelfhulpauteur en motivational speaker. Hij werd wereldwijd bekend door het gebruik van vuurlopen in zijn seminars. Hij heeft NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) gestudeerd en gedoceerd, maar ontwikkelde gaandeweg zijn eigen methoden.

Tony Robbins is een merk. Hij is een van de beste verkopers van persoonlijke ontwikkeling wereldwijd. Hij heeft zijn expertstatus opgebouwd door het schrijven van boeken, door seminars en lezingen te geven en heeft motiverende audio-opnames de wereld in geslingerd. Je kunt op Netflix een documentaire over hem vinden: I Am Not Your Guru. En op YouTube staan er talloze filmpjes van hem op het podium. En natuurlijk heeft hij een show gegeven op Ted Talks.

Zijn belofte is dat hij mensen helpt om rijker, fitter, dunner, meer voldaan en succesvoller te worden. Dat jij alles kunt krijgen wat je maar wilt, zolang je maar in actie komt. Je kunt beter vragen waar Robbins je níet bij kan helpen.

Robbins begon zijn carrière met het promoten van seminars voor Jim Rohn en begon les te geven in neurolinguïstisch programmeren. Robbins noemt zichzelf eerder een topprestatiecoach dan een motiverende spreker. Hij gelooft dat wat hij doet effectiever is dan tijdelijke motivatie.

EEN JEUGD VOL DRAMA EN TRAUMA

Tony Robbins groeide op met een moeder die verslaafd was aan pillen, drugs en alcohol. In een interview op CNN vertelde hij dat zij hem vreselijk mishandelde. Ik herken dit van mijn eigen vader. In podcast aflevering #9 Made In Ibiza: Het Schorpioeneiland kun je luisteren hoe mijn jeugd was. Want hoewel Ibiza de hemel op aarde is, was het voor mij als klein meisje vaker de hel op aarde.

Zijn ouders scheidden toen hij zeven was en hij heeft zich thuis altijd verantwoordelijk gevoeld voor zijn moeder. Zijn moeder kreeg meerdere destructieve relaties. Bij hen thuis heerste schaarste, gebrek aan geld en middelen en zijn moeder had last van stemmingswisselingen. Hij leerde om haar te ‘lezen’ omdat ze – hoewel ze hem liefhad – Tony vaak fysiek mishandelde. Zo erg zelfs dat hij dat een kwestie van ‘life of death’ noemde.

Hij zegt letterlijk in dit interview dat hij weet hoe het is om te lijden en dat maakte hem hongerig om anderen uit hun lijden te verlossen.

Tony zegt vier vaders in zijn leven te hebben gehad. Ik heb ook meerdere moeders in mijn leven gehad dus ik weet hoe het is om telkens te switchen. En ik had een vader die mij fysiek mishandelde en waar ik altijd bang voor was en voor op mijn tenen moest lopen.

Tony heeft wel eens gezegd dat hij pillen moest stelen om zo zijn moeder te kunnen helpen. Toen hij zeventien was gooide zijn moeder hem het huis uit. Ik kan me heel goed voorstellen hoe dat geweest moest zijn voor hem, want ik had in mijn tienerjaren ook geen veilige thuishaven en trok op mijn 15e de wijde wereld in en stond ik er op mijn 17e financieel alleen voor.

Tony werd geadopteerd door de nieuwe partner van zijn moeder. Hij nam de achternaam van hem aan: Robbins. Je kunt wel zeggen dat hij hier een goed voorbeeld aan heeft gehad want later – toen hij een relatie kreeg met zijn eerste vrouw – adopteerde hij haar drie kinderen. In dat zelfde jaar kreeg hij een zoon met een andere vrouw en met zijn huidige vrouw heeft hij in 2021 een dochter gekregen via een draagmoeder.

WAT ZIJN DE SUPERPOWERS VAN TONY ROBBINS?

Het is ongelooflijk knap hoe hij aaneengeschakeld kan praten. Werkelijk alles wat hij zegt makes sense. Door een paar minuten naar hem te luisteren kom je in een andere dimensie. Je ontluikt. Of je het wilt of niet. Hij heeft buitengewone communicatieve vaardigheden. Als hij zijn mond opendoet dan volgt een waterval aan anekdotes en zelfbedachte quotes.

Zijn boodschap is eenvoudig en zijn gebaren en mimiek zijn haast perfect te noemen. Hij is een rasechte performer. Je zou kunnen stellen dat hij een van de allerbeste acteurs is. Niet omdat hij acteert, maar wel omdat hij dondersgoed weet hoe hij overtuigend een show kan neerzetten. Zijn bezoekers zijn altijd verrast, overdonderd en diep onder de indruk. Ik ken mensen die naar zijn seminars zijn geweest en die achteraf zeiden: dit was life changing!

Ook al is hij een evangelische prediker, hij verkoopt God niet. Hij verkoopt succes in de moderne wereld. En om geloofwaardig te zijn moet hij het zelf belichamen. Kijk maar goed naar hem. Hij straalt rijkdom uit.

Waar hij ook een ster in is, is dat hij het leven in hapklare stappen voor je uitstippelt. Zijn boodschap bevat altijd een aantal stappen om van A naar B te komen. Hij maakt van iets dat wij als complex zien, supereenvoudig. Alles lijkt mogelijk met zijn bulletpoints: 4 manieren om dit te doen, 5 stappen daarvoor enzovoort. 

Zijn seminars zijn niet goedkoop. Het loopt op tot in duizenden euro’s. Niet iedereen kan het zich veroorloven. Zo houdt hij het exclusief, en natuurlijk loopt hij hierdoor sneller binnen!

Zijn allergrootste troefkaart is dat hij beschikt over verbazingwekkende overtuigingskracht. Dit geeft hem macht. Hij kan echt complete volksstammen in beweging krijgen. Laten we blij zijn dat hij zijn persoonlijke macht aanwendt voor ongevaarlijke zaken. Je moet er toch niet aan denken dat hij radicaliseert en zijn power aanwendt voor demonische zaken zoals oorlog voeren of rassenhaat verspreiden. Nee deze man is – ondanks de macht die hij heeft en de impact die hij maakt – de verpersoonlijking van het ‘goede’.

DE MAGISCHE GEBOORTEHOROSCOOP VAN TONY ROBBINS

Ik noem zijn geboortehoroscoop magisch omdat hij zoveel verschillende kwaliteiten bezit dat het haast jaloersmakend is. Mijn analyse is niet simpel, toch ga ik het simpel aan je uitleggen wat ik zie. Want één van mijn waarden waar ik voor sta is dat jij geen verstand van astrologie hoeft te hebben om mijn analyses te volgen. En dat geldt ook als je mijn klant bent of wordt.

Als Tony Robbins mijn klant zou zijn, dan zou ik hem uiteraard nog veel kunnen vertellen over zijn levenspad en waar hij nog in kan groeien. Maar ik denk dat deze man op eenzame hoogte staat wat betreft zijn eigen bewustzijn.

Chart: Solar Fire 9 / data: Clifford

DE GOUDEN DRIEPOOT VAN TONY ROBBINS

Het allerbelangrijkste waar ik naar kijk is naar zijn zonneteken, zijn ascendantteken en zijn maanteken. Dat doe ik met al mijn klanten, want deze gouden driepoot geeft je identiteit en houdt jouw psyche bijeen.

ZONNETEKEN VAN TONY ROBBINS – VISSEN

Tony is een Vissen. Een man met een groot voorstellingsvermogen en grote empathische vermogens. Het klopt dat hij het ‘lijden’ van anderen voelt. Maar wat hem écht vermogend maakt is zijn gave van visie hebben. Steve Jobs (Apple) en Rupert Murdoch (mediamagnaat) zijn ook geboren Vissen met de gave van visie. Dat heeft hun geen windeieren gelegd. Vissen hebben iets ongrijpbaars. Daarom raken we gebiologeerd als we deze mensen on stage zien.

Vissen kunnen ook goed acteren. Ze kunnen veinzen. Doen alsof en ondertussen iets heel anders denken. Ze kunnen schakelen als de bliksem. Ze hebben visie omdat ze ook durven te dromen. Ze zien in hun geestesoog razendsnel wat er nog meer kan.

Vissen en geld gaan goed samen. Mensen die in jouw idealen en goedwillendheid geloven, gunnen je geld. En Vissen kan dit makkelijk activeren en geld moeiteloos naar zich toe laten stromen. Hierbij geldt de beroemde quote van Zig Ziglar (ook een motivational speaker):

“You Can Have Everything in Life You Want if You Will Just Help Enough Other People Get What They Want.”

Nou, dit is precies wat Robbins, Jobs en Murdoch gemeenschappelijk hebben. Ze zijn met iets gekomen waar behoefte aan is in de wereld. Ze zijn zakelijk in dat gat gesprongen en hebben miljoenen mensen gegeven waar ze behoefte aan hadden. Ook al konden ze dat zelf niet benoemen.

Mercurius is de planeet die gaat over communicatie. Tony heeft zijn Mercurius in het teken Vissen en normaal gesproken zou ik zeggen dat dit geen goede stand is. Echter, dit is niet van toepassing op mensen die een droom, een visie of een ideaal proberen te verkopen! Dan is het juist fijn dat ze communiceren vanuit hun droom, visie of ideaal.

Want dat is wat Robbins precies doet: hij verkoopt jou terug aan jezelf. Hij maakt je groter dan jij jezelf voor mogelijk houdt. Hij houdt je een spiegel voor en in plaats van de saaie oude jij te zien, zie je de fantastische, succesvolle en grotere versie van jezelf mits je zijn strategieën volgt in de vorm van 5 wegen, 3 stappen, 21 wegen enzovoort.

Hoe lekker is dat? Het klinkt toch fantastisch? Ik verkoop jou ook terug aan jezelf. Zo zou je het kunnen zien. Want ik lees je geboortehoroscoop en alle sterren die nodig zijn om jou een groter perspectief te geven die in je zit, maar waar jij zelf moeilijk bij kan of (nog) niet in gelooft.

Neptunus is de moderne heerser van Vissen. Daarom is het interessant om te onderzoeken waar Robbins zijn Neptunus heeft in zijn geboortehoroscoop. Neptunus gaat over ‘spiegelen’. En dat is wat Robbins doorlopend doet. Spiegelen. Hij heeft zelfs een beroemde quote:

“Als je succesvol wilt zijn, zoek dan iemand die de gewenste resultaten heeft bereikt en kopieer wat ze doen en je zult dezelfde resultaten bereiken.”

Vissen zijn ware visionairs. En zijn van nature inlevend, fijngevoelig en sociaal. Wist je dat Jezus Christus ook een Vissen was? Je kunt naar podcast #56 Het Bijzondere Karakter Van Jezus Christus luisteren voor een complete analyse van de Messias.

Neptunus was de god van de golven en het stromend water, maar later was Neptunus meer de god van de zee. Neptunus werd vaak uitgebeeld als een oudere man, die vaak naakt of halfnaakt was. Hij had als attributen vaak een drietand. Een drietand werd oorspronkelijk gebruikt om een vis te spiezen. Echter is de drietand bij Neptunus symbolisch; het was eigenlijk zijn verdedigingswapen en gaf hem de bevoegdheid over de zee.

NEPTUNUS HEEFT DE DRANG TOT OVERSTIJGEN

Neptunus gaat over mystiek, schoonheid en betovering en heeft de drang tot overstijgen. Deze planeet belichaamt de drang om de grenzen te overschrijden die de ziel van het geheel gescheiden houden.

Neptunus streeft tussen extreme uitersten: van het hoogste spirituele bewustzijn via de verbeelding en de illusie naar de diepten van teleurstelling en desillusie.

Neptunus oefent hypnotische aantrekkingskracht uit en heeft de drang om de dagelijkse werkelijkheid te overstijgen, in hogere bewustzijnstoestanden te komen en met het goddelijke te versmelten of aan de werkelijkheid te ontsnappen.

Robbins heeft zijn Neptunus in het mysterieuze en intense teken Schorpioen en kleurt in zijn geboortehoroscoop het gebied, dat gaat over gevoel van eigenwaarde, hoe je met je talenten in je eigen inkomen kunt voorzien en hoe het staat gesteld met je bezitsdrang.

Het mag duidelijk zijn dat er niets mis is met Robbins gevoel van eigenwaarde en ook weten we van hem dat hij miljonair is – volgens Forbes bezit hij 600 miljoen dollar. Schorpioen is ook het teken dat gaat over macht, persoonlijke macht. Hij wil impact maken met zijn kracht en streeft naar macht. Maar ook geld is een thema die als een rode draad door zijn leven loopt.

Het is ook niet verwonderlijk dat hij de laatste jaren zijn lessen uit rijkdom, overvloed en welvaart met de wereld deelt.

“The secret to wealth is simple: Find a way to do more for others than anyone else does. Become more valuable. Do more. Give more. Be more. Serve more. And you will have the opportunity to earn more.”

Robbins Neptunus staat in het steken Schorpioen, dit betekent dat hij de drang heeft om gesublimeerde liefde om te zetten in spirituele ervaringen. Mijn Neptunus staat in Boogschutter wat betekent dat ik aanstuur op het verruimen van het bewustzijn.

Een goed gepositioneerde Neptunus – en dat is bij Robbins zeker het geval omdat het een harmonische waterdriehoek (Schorpioen-Vissen-Kreeft) maakt met zijn Zonneteken (Vissen) en zijn MC (Kreeft) – hoogste punt in iemands geboortehoroscoop die gaat over je grootste en zichtbaarste kwaliteit die je voornamelijk ontwikkelt in het werkveld.

Hierdoor heeft hij het vermogen om anderen te inspireren. Te doorvoelen. Te raken. Neptunus maakt je dan een soort poëet en visionair en weet de boodschap als een Messias te verkondingen. Mensen met een krachtige Neptunus als Robbins zoeken opheffing van het ego, van het kleine zelf.

TONY ROBBINS KAN LETTERLIJK BETOVEREN  

Mensen met een krachtige Neptunus zijn ook onmogelijk te categoriseren of vast te pinnen. Omdat er gebrek is aan strakke grenzen zijn Neptunussen ontvankelijk voor invloeden van buiten. Mijn fascinatie voor Tony Robbins is deels te verklaren uit mijn harmonische driehoek op precies dezelfde plek als zijn driehoek. Het verschil is dat mijn driehoek bestaat uit vuurtekens (Leeuw-Boogschutter-Ram). Neptunus is zeer meelevend en heerst over paranormaal begaafden, dromers en psychotici. Maar het is ook de planeet van de illusie en dus vallen hier ook oplichters onder.

Robbins en Cabau willen het bewustzijn van de mensen vergroten en om dit te bereiken is het nodig dat we de kunst van verleiden beheersen en weten te raken. We halen hier veel voldoening uit en het geeft ons betekenis aan ons bestaan.

Neptunus in Schorpioen is een generatieaspect, door zijn straal naar zijn Zonneteken is hij in staat om rechtstreeks in te pluggen in de droom en visioenen van zijn eigen generatie. 

DE KARMA VAN TONY ROBBINS

Waar ik ook altijd naar kijk – geloof me ik bekijk alles onder een vergrootglas 😊 – is naar iemands zielspad. Wat iemand meeneemt uit vorige levens en wat hij of zij hier op aarde te doen heeft. De Noordelijke Maansknoop staat in Maagd, het teken van de genezer en wijst richting het onbewuste. Zijn Zuidelijke Maansknoop staat in het teken van communicatie. Dit betekent dat hij zijn natuurlijke communicatievermogens moet aanwenden om de ‘collectieve’ geest te genezen. Kortom, hij doet waar hij voor geboren is! Zijn missie is glashelder.

Robbins heeft een nuchtere instelling, is goed in analyseren en beschikt over een kwiek verstand.

PLUTO ALS GELDMAGNEET & TRANSFORMATOR

Robbins heeft zijn zonneteken op een plek die gaat over creatieve zelfexpressie. Het is een Vuur-huis waar je levendigheid en enthousiasme mag verwachten. Hij houdt er van om in de spotlights te staan. Hij wil graag de show stelen en hij is letterlijk geboren voor een podium.

Zijn Zon staat oppositie Pluto. Dit is heel interessant. Waarom? Omdat hij beschikt over een kracht die je haast agressief kan noemen. Ik heb ook Pluto oppositie Zon en wat ik daar van merk is dat ik heel diep kan raken. Toen ik klein was beangstigde deze kracht mij. Ik kon veel hebben en dragen. Robbins heeft zijn Pluto op de plek die gaat over groepen binnen de maatschappij. Hij stelt zijn krachten ten dienste van de maatschappij. Hij heeft penetrerende gaven en weet waar het er in de wereld aan schort.

Zijn boodschap is voor de community en niet voor slechts een paar mensen voorbehouden. Hij moet én zal de maatschappij dienen en collectieve pijnstukken bij de kop pakken en trachten te helen.

Wat natuurlijk ook weer heel interessant is, is dat Pluto ook gaat over onder andere macht en geld. Hij weet macht te ontlenen aan zijn bereik en geld aan te trekken omdat hij zich richt op de massa.

“If you want to be rich, start rich.  What can you be grateful for today?  Who can you be grateful for today?  Could you even be grateful for some of the problems and the pain that you’ve been through in your life?  What if you took on the new belief that everything in life happens for a reason and a purpose, and it serves you?  What if you believed in your heart of hearts that life doesn’t happen to you, it happens for you?  That every step along the way is helping strengthen you so that you can become more, enjoy more, and give more.  If you’ll start from that place, money won’t be the source of your pleasure and your pain.  Making money will just be a fun journey of mastery, and wealth a great vehicle to achieve what matters most in life.” – Tony Robbins

Wil je meer weten over de genezende, penetrerende werking van Pluto dan moet je echt luisteren naar podcasts #71, #72 en #73: Mannen Komen van Mars, Vrouwen Komen van Venus en Coaches komen van Pluto.

MAANTEKEN VAN TONY ROBBINS

Robbins heeft dus heel wat water in zijn geboortehoroscoop. Zijn Maanteken is echter Ram. Dat maakt van hem iemand met drive. Hij heeft het vuur dat elke verkoper nodig heeft. Met de Maan in Ram is hij energiek, competitief en zijn Maan wordt zelfs nog opwindender gemaakt door een driehoek met het vurige Leeuw en elektrische Uranus. En wat ik ook zie is dat Jupiter in het vurige Boogschutter contact maakt met zijn Maan.

Deze man houdt van actie in de taxi, is avontuurlijk en heeft expansiedrift. Alles moet groot, groter, grootst. En dat geldt niet alleen voor zijn postuur van 2 meter. In zijn boek Awaken the Giant Within zegt hij: “De weg naar succes is om massale, vastberaden actie te ondernemen.”

Maar weet je, een van de sleutels tot Robbins succes in zijn optimisme. Veroorzaker is natuurlijk weer Jupiter, evenals zijn rotsvast vertrouwen. Robbins wil leiden. Ook al zegt hij geen goeroe te zijn, hij is het 100%. En dat weet hij dondersgoed. Hij weet ook wel dat als hij zichzelf vereenzelvigt met de Messias, dat hij genadeloos zal worden afgestraft. Daarom veinst hij bescheidenheid (Vissen). Maar hij weet wel beter.

Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat mensen die zelfvertrouwen uitstralen superaantrekkelijk zijn en dat optimisme aanstekelijk werkt. Het is een positieve emotie waardoor een andere frequentie aan het werk is. Zijn Jupiter staat sterk in zijn communicatiehuis. Vind je het gek dat deze man achter elkaar kan ratelen? Dat geeft hem naast een sterrenstatus een messias status.

De Pluto van Robbins is heftig gepositioneerd in zijn geboortehoroscoop. Dat wil zeggen dat hij in zijn leven heftige Pluto-ervaringen heeft meegemaakt die te maken hebben met de schaduwkanten van het leven. Thema’s die gaan over leven, dood, transformatie, wedergeboorte en andere taboe onderwerpen waaronder misbruik, verslavingen, seksualiteit.

Maar Robbins hele benadering is er een van problemen onder ogen zien en ze verslaan. Hij heeft er voor gekozen om zijn innerlijke draken recht in de ogen te kijken en ze te verslaan. En daar helpt hij weer anderen mee. Zijn boek Unleash Your Potential is een mooi voorbeeld van zijn Zon/Pluto oppositie.

Trouwens, mocht je je afvragen waarom hij zo groot is … hij bleek een tumor in zijn hypofyse te hebben. Robbins legt in Personal Power uit dat de tumor eigenlijk een adenoom was dat enkele jaren eerder een infarct had veroorzaakt. Door de druk van het adenoom op zijn hypofyse had hij een aantal malen hogere circulerende niveaus van groeihormoon dan wat normaal zou zijn voor een volwassene van zijn leeftijd. Je kunt niet om zijn postuur heen. Hij oogt als een reus.

Als ik kijk naar zijn schaduwzijde, in dit geval zijn Zwarte Maan in het teken Tweelingen in het negende huis, dan kan ik concluderen dat hij meer dan gemiddeld een leugen eruit flapt. Dat wil niet zeggen dat hij bedriegt of de boel bedot. Maar dat hij de boel altijd gelikt aan elkaar weet te praten. Daarnaast kan hij verbaal een ‘moordenaar zijn’. Hij houdt niet van conflicten, maar hij kan wel als de beste redeneren en argumenteren waardoor je al snel buiten spel staat.

Een andere schaduwkant van hem is zijn fanatisme. En dan met name fanatiek in het opdringen van overtuigingen. Daarnaast ook nog een sterke behoefte om uit te breken en de grote wijde wereld in te stappen. Dit hoeft niet verkeerd te zijn, maar als je onderweg op mensen trapt is het een kwalijke zaak. Tony is niet de persoon die iemand opzettelijk pijn doet. Maar zijn energie kan mensen wel overdonderen en het is lastig om hem bij te benen.

Ook heeft hij met deze Zwarte Maanstand behoefte aan zelfstandigheid en duldt hij geen autoriteiten die hem vertellen wat hij wel en niet mag. Hij bepaalt zelf wel de wet.

Wat mensen ook niet weten is dat Robbins zich nooit ergens écht thuis voelt. Dit kan je opmaken uit zijn Saturnus in het vierde huis. Om dit gevoel toch te ontwikkelen zou hij er goed aan doen om terug te gaan naar zijn ouderlijk huis en zich te verdiepen in wat zich in familieverband heeft afgespeeld en daar berusting in te vinden.

Zijn eigenheid is zijn handelsmerk maar wat mensen niet weten is dat hij altijd al heeft gevreesd niet bij de groep te horen.

En wil je weten wat zijn achilleshiel is? Dus de thema’s waar veel van zijn energie naar uit gaat? Dat kan ik zien aan Cheiron in het vijfde huis. Zijn zelfexpressie, zijn wie hij is, zijn creativiteit en zijn kinderen. Niet zo verwonderlijk toch! Maar wél als ik je zeg dat hij in zijn jeugd niet mocht zijn wie hij was, zich niet creatief kon uitdrukken en dat de kinderen in het gezin waarin hij opgroeide, problematisch lag.

ASCENDANTTEKEN VAN TONY ROBBINS

Zijn ascendantteken is Weegschaal, en dit verklaart zijn enorme charme. Hij is echt in staat om gracieus door het leven te gaan en mensen plezier te brengen. Venus is de heerser van Weegschaal en in astrologieland zeggen we dat de heerser van je ascendant, de totale heerser is van iemands horoscoop. Venus is dus heel bepalend in zijn horoscoop. And guess what … Venus gaat over schoonheid, liefde, verenigen, verbinden, maar ook over geld! Venus weet geld aan te trekken en met zo’n sterke plaatsing in zijn geboortehoroscoop is het dus ook niet verwonderlijk dat hij van geld houdt en geld van hem. Uiteraard betalen mensen hem met liefde. 😊

Zijn charisma spat van het scherm en zowel mannen als vrouwen kunnen niet om zijn uitstraling en aantrekkingskracht heen. Uit een weging die ik heb gemaakt blijkt hij iets meer vrouwelijke energie te hebben dan mannelijke. Dat is niet zo gek met zoveel water in zijn horoscoop en Venus – planeet van de liefde en vruchtbaarheid – als heerser van zijn geboortehoroscoop.

Ik maak diepgaande astrologische analyses voor mijn klanten en wellicht ben jij meer thuis op het gebied van enneagram of human design. In het enneagram zou ik hem typeren als type 3: de presteerder. Iemand die desnoods de concurrentie met zichzelf aangaat.

In Human Design is hij een emotional manifesting generator 6/2 Role Model/Hermit. Ofwel een geboren rolmodel. Met zijn hoge doelen en standaarden is hij een voorbeeld voor de mensen om hem heen. Hij neemt en krijgt alle verantwoordelijkheid omdat hij weet wat er nodig is.

TONY ROBBINS RAADPLEEGT ZELF OOK COACHES

Wist je dat Tony Robbins zelf zo’n zes coaches heeft? Allemaal gericht op een ander levensthema. Robbins is zelf een master coach en enorm succesvol, maar hij is er zich van bewust dat andere professionele coaches dingen kunnen in zijn leven en hoe hij denkt, die hij zelf niet ziet.

Jouw coach hoeft tenslotte niet succesvoller te zijn dan jij om je te kunnen coachen. Denk maar aan Phil Jackson. Hij hoefde niet een betere basketbalspeler te zijn dan Michael Jordan om hem goed te kunnen coachen.

“Choosing the right advisor can mean the difference between poverty and wealth, between insecurity and freedom.”

HOE TONY ROBBINS MILJOENEN VERDIENT

Er zit best veel gezond verstand in alles wat hij zegt, gecombineerd met veel wishful thinking. Maar hij heeft een opvallende tekortkoming: hebzucht. Hij is schathemelrijk geworden door mensen naar zijn seminars en workshops te krijgen, over hoe je zelf schathemelrijk kunt worden. Wat dat betreft is hij Rupsje Nooitgenoeg.

“Money is nothing more than a reflection of your creativity, your capacity to focus, and your ability to add value and receive back.”

Dit maak ik op uit zijn Pluto-Jupiter-Maan-dynamiek in zijn geboortehoroscoop. Deze man is onverzadigbaar. Een van zijn mantra’s is ‘the secret of living is giving’. En hij geeft zelf ook veel terug aan de maatschappij. Zo helpt hij met zijn foundation tieners wereldwijd om leiderschap te nemen over zichzelf.

Het vergaren van rijkdom is heel erg belangrijk voor hem. Hier lijkt een paradox in te zitten, want hij zegt ook dat alles wat je nu bezit ooit van iemand anders zal zijn. Over zijn Fiji resort zei hij letterlijk dat hij slechts op het resort past, dat het ooit van iemand anders zal worden.

“Always remember the ultimate truth: life is not about money, it’s about emotion.  The real goal is to have the lifestyle you want, not the things.  When you die, someone else gets those things anyway.  They’re not yours.  I have no illusions: as much as I cherish and enjoy my resort in Fiji, I know I’m just the caretaker.  Someday someone else will own this property.”

Maar een andere reden voor zijn succes is zijn vermogen om zijn ideeën te structureren in formats die mensen makkelijk kunnen overnemen. De verklaring hiervoor vind ik terug in het teken Saturnus die conjunct in zijn IC staat. In Jip en Janneke taal betekent het dat hij een sterk verlangen heeft om regels voor menselijk gedrag te vinden. En dit is de basis waar heel zijn geboortehoroscoop op stoelt.

Robbins gebruikt nog altijd NLP en hypnosetechnieken maar hij benoemt ze niet meer. Hij heeft een andere naam aan zijn methode gegeven, maar in de basis gaat het over hetzelfde. Op deze manier lijkt zijn methodiek uniek en dat er maar één persoon op de wereld is die het doet zoals hij het doet. Dat is natuurlijk een slimme commerciële zet.

“Attaining possessions is not the goal.  Money itself is not the goal.  Our worth is not measured by the weight of our bank accounts but, rather, by the weight of our souls.  The path to money, the places money can take us, the time and freedom and opportunity money can bring — these are what we’re really after.”

TONY ROBBINS IS GEEN VERLICHT PERSOON

Kritisch kanttekening hoort er natuurlijk ook altijd bij 😊. Tony is geen verlicht persoon, dat claimt hij ook niet, al zou je anders geloven. Wat hij is, is een geweldige life coach voor mensen die nog hun mindset willen herzien. Hij weet als geen ander hoe de mind werkt en wat onze diepste behoeften zijn en hoe we reageren als hier niet aan wordt voldaan. Naast dat hij veel mensenkennis heeft, heeft hij zijn huiswerk goed gedaan.

Decennialang heeft hij zich in de werking van de mind kunnen verdiepen. Hij is heel goed in het laten zien hoe jouw geest zichzelf consequent voor de gek houdt in een wereld van overtuigingen en pijn die gewoon niet echt zijn.

Mensen ervaren grote, life changing transformaties in zijn programma’s. Hij gebruikt zijn lengte, zijn uiterlijk en zijn stem om mensen te overtuigen dat hij de antwoorden heeft op hun levensvragen. Als je echter aandachtig naar hem en zijn boodschap luistert, dan heb je door dat hij oude wijn in nieuwe zakken verkoopt. Hij heeft zichzelf laten inspireren door het werk van minstens een dozijn filosofen.

Is dat erg? Nee, álle coaches nemen quotes van anderen over die ze verspreiden. Hij doet het alleen in extreme mate en niemand neemt de moeite om de herkomst van zijn quotes te achterhalen. Waarom zou je ook?

Ik wil alleen maar zeggen dat ik dus heel goed mensen kan begrijpen die, op zoek zijn naar ‘verlichting’, gemakkelijk in zijn ban kunnen raken. En daar reken ik mezelf ook onder. Ik denk dat ik ook op een dag lid wordt van zijn Inner Circle community 😊.

HET MOTORBLOK VAN TONY ROBBINS MARS IN WATERMAN

Een van de belangrijkste dingen waar ik naar kijk bij ondernemers, is het motorblok. Dus waar iemand lekker op gaat. Waar iemand eindeloos veel energie in zich heeft van nature. Ik kijk dan naar de planeet Mars. Robbins heeft zijn Mars in het luchtteken Waterman. En ik heb nadere metingen gedaan en zie dat – ondanks dat hij een Vissen is – Waterman bij hem overheerst.

Dit betekent dat hij een ware individualist is en dat hij zichzelf uniek vindt en ook uniek gevonden wil worden. Waterman maakt hem excentriek in zijn gedachtegang en daarbij zijn Watermannen de uitvinders onder de sterrenbeelden. Ze komen met eigenzinnige plannen en zelfbedachte concepten en methodieken.

De Watermankracht in hem maakt hem ook onconventioneel, authentiek en een vriendelijke mensenmens. Hij kan daardoor ook onverwachts uit de hoek komen met uitspraken die je niet ziet aankomen.

Sowieso heeft Robbins veel lucht en water in zijn geboortehoroscoop. Hij kan feilloos denken en communiceren. Razendsnel legt hij verbanden en hij heeft zwarte band in tongkarate. Zijn water zorgt ervoor dat hij diep de materie kan doorgronden. Want, vergelijkbaar met bloed, stroomt zijn water altijd waar het niet gaan kan. Net als dat water uiteindelijk in een rivier komt en vervolgens weer in de zee uitmondt.

“People who succeed at the highest level are not lucky; they’re doing something differently than everyone else.”

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Schrijf je in voor

The Holy Grail

Schrijf je hier in voor het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen, en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Marketing door

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

Holy Grail

Op 24 oktober 2024 lanceer ik groots mijn boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten in het prachtige Planetarium Groningen. Tijdens dit event neem ik je mee in mijn fascinatie voor de kosmos met een adembenemende DOME-projectie die de hele koepel vult. Het wordt een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Wil je daar graag bij zijn, bestel dan hier je eigen persoonlijke ticket!