DRIELUIK DE ZIN EN DE ONZIN OVER DE MAAN- deel 1

Deborah Cabau Maan Astrologie slecht slapen

Categorie

Geschreven door

Deborah Cabau I Astrologie I sterrenbeelden I horoscoop
Deborah Cabau

Deel dit artikel

Binnen de astrologie heeft de Maan een eervolle en belangrijke plek. De Maan is géén planeet en ook géén ster. De Maan geeft géén licht van zichzelf. Zij weerkaatst het licht van de Zon. De Maan werkt een beetje als een spiegel. Ok, tot zover het technisch deel. Nu de juicy stuff about the Moon graag.

Er gaan ontelbare mythes rond over de Maan. Ik heb zo’n beetje alles voorbij horen komen. Je haren zouden op bepaalde dagen sneller groeien. Er zouden meer kinderen geboren worden bij volle Maan en je slaapt ook slechter bij volle Maan. Je edelstenen moet je opladen bij volle Maan en projecten moet je niet opstarten als de Maan over de helft van haar cyclus is. Zelfs de eicel-cyclus van de vrouw zou verbonden zijn met de 29 dagen van de Maancyclus. Yep, je leest het goed.

Het is ook zo gek nog niet om te denken dat de Maan iets met ons doet. De Maan heeft enorm veel invloed op de waterhuishouding van planeet Aarde. Zij trekt complete oceanen terug en laat ze weer terugstromen. Omdat ons lichaam grotendeels uit water bestaat is het dus ook logisch dat het iets met ons doet!

Deze drieluik bestaat uit drie delen, dit artikel is het eerste deel. Hier kun je deel 2 en deel 3 lezen. Als je liever luistert, luister dan hier naar de afleveringen van De Astrologie Podcast over de zin en de onzin over de Maan.

Maan

Praktisch niemand die ik ken heeft negatieve associaties met de Maan. De Maan werpt licht op zaken wanneer het donker is, letterlijk en figuurlijk. Heel veel dieren komen ’s nachts in actie en volgen het ritme van de Maan. Maar jij, beste lezer, hebt waarschijnlijk ook iets met de Maan anders zat je dit niet te lezen.

“Je hoeft geen witte heks te zijn om van de Maan te houden.”

En nu vraag je je af of ik net zo dol ben op de Maan als de helft van de wereld. Laat ik je iets bijzonders vertellen. Iets wat weinig mensen weten maar voor jou een nice to know. Mijn Ascendantteken is Kreeft. Ja, dus? hoor ik je denken. En mocht je je afvragen wat een Ascendantteken is dan raad ik je aan om te luisteren naar de driedelige minimasterclass die ik eerder opnam over de Zonnetekens, Ascendanttekens en Maantekens.

In die minimasterclass leg ik uit dat alle sterrenbeelden een zogenaamde ‘heerser’ hebben. Zo gaat Mars over Ram, Saturnus over Steenbok en Pluto over Schorpioen. De heerser van het sterrenbeeldteken op jouw Ascendant is meteen het belangrijkste hemellichaam binnen jouw geboortehoroscoop. Hij ‘heerst’ als het ware over jouw totale geboortehoroscoop. Mijn Ascendantteken is Kreeft en daar hoort de Maan bij. Dat betekent dat de Maan mijn belangrijkste planeet is in mijn geboortehoroscoop. De Maan gaat over gevoelens en diepgaande emoties, over intuïtie en over het instinct. De Maan reflecteert licht en werpt licht op zaken die je in het donker anders niet zou kunnen zien. Dit is ook wat ik doe. Ik kan letterlijk iemands licht zien en terugkoppelen. Ik voel mensen aan en kan mensen doorzien. Maar weet je … als ik jouw Maanteken weet en ook de positie binnen jouw geboortehoroscoop, dan kan ik een treffend boekje opendoen over jou.

Als we inzoomen op mijn Maanteken in Stier dan kan ik op werkvlak daarover bijvoorbeeld het volgende zeggen:

“De zekerheid van werk en de persoonlijke financiën hebben de hoogste prioriteit in je leven. Beroepsmatig gezien bezit je een talent voor financiële aangelegenheden. Met je grote voorliefde voor de goede dingen des levens zou je ten zeerste van materiële zaken kunnen genieten. Dat schept op zijn beurt een warme en aanmoedigende omgeving, waarin anderen kunnen floreren. In stresssituaties bewaar je onverstoorbaar jouw kalmte en kun je lang en hard werken om jouw verlangens te realiseren.”

De Maan staat in de astrologie representant voor het moederarchetype. Zoals de Zon staat voor het vaderarchetype. Dit betekent dat voor mij het gezinsleven en familie belangrijk zijn en dat ik veel troost, genegenheid en liefde kan bieden in de vorm van iemand écht zien. De plek waar de Maan in mijn geboortehoroscoop staat en in welk teken, geeft ook ontzettend veel informatie.

Mijn Maan staat in het huis van carrière, ambitie en publiekelijk aanzien. Dit betekent dat ik periodes heb waarin ik erg zichtbaar ben, maar ook periodes waarin ik meer naar binnen ben gekeerd om bij te tanken en vanuit mijn vertrouwde thuisbasis waarneem wat er in de maatschappij gebeurt. Mijn Maan is nauw verbonden met mijn carrière. Ik werp als het ware licht op andermans carrière. Dit is de reden waarom ik me zo goed kan identificeren met de astrologische betekenis van de Maan. Tot zover te volgen toch? Mooi!

Maan

Ontdek jouw Maanteken in jouw geboortehoroscoop

Mijn Maanteken staat in het sterrenbeeld Stier. Dit zal voor mij nooit veranderen, ook al staat op dit moment de Maan in een ander teken. De Maan suist in minder dan één maand door de hele dierenriem en verandert iedere twee tot drie dagen van teken. Dus als de Maan veranderende op de dag dat jij geboren bent, moet je goed uitzoeken om er zeker van te zijn dat je het juiste Maanteken hebt. Want misschien denk je dat je een gevoelige Maan in Vissen hebt, terwijl blijkt dat je een dominante Maan in Ram hebt. Je omgeving zal het niet snel tegen je zeggen, maar het is goed dat je het via mij verneemt 😉.

Wil je ook weten wat jouw Maanteken is? Je kunt nu jouw eigen Maanteken achterhalen door hier gratis jouw geboortehoroscoop aan te vragen. Ik vertel je dan in welk sterrenbeeld jouw Maanteken valt en ook wat dat precies betekent.

“De Maan staat voor je emotionele reacties, instincten en het onderbewuste. Het geeft aan wat je nodig hebt om rust in je hoofd te vinden.”

Los van het teken waarin de Maan staat, heeft ook het aspect van de Maan gevolgen voor onze gewoontes en gemoedstoestand. De Maan beweegt op rap tempo door de hemel en vormt elke keer weer andere aspecten met de Aarde en de andere planeten. Deze aspecten kunnen ons veel vertellen over de gedragspatronen die we als kind hebben ontwikkeld. Ze zijn vertrouwd en gemakkelijk, als een soort tweede huid; dit zijn de gedragingen waar we naartoe vluchten als we onder druk staan en die dus heel belangrijk zijn voor ons welzijn.

Maan

De aspecten van de Maan vertellen je over jouw emotionele reacties en over de psychosomatische aandoeningen die zich voor kunnen doen als reactie op emotionele stress. De Maan staat symbool voor ons onderbewustzijn, waar onze persoonlijke overtuigingen en emotionele patronen zich bevinden. Schadelijke gewoontes, angsten, fobieën en ook fysieke problemen die voortkomen uit stress, kunnen worden verholpen met behulp van bijvoorbeeld hypnotherapie en andere gedragstherapieën. Ongezonde gewoontes kunnen worden vervangen door gezonde gewoontes die jouw gezondheid en welzijn wél ondersteunen. Psychologische hulp en therapie kunnen hier ook bij helpen. Ben je zelf een coach, trainer of therapeut? Ik help ondernemers om helderheid te krijgen over hun onderscheidend vermogen en wat ze de wereld brengen. Wil je ook weten wie er op jou zit wachten? Kijk dan even bij mijn ondernemersprogramma’sAstrologie als Bedrijfsstrategie’ en ‘A Top Of The Bill Expert Business.’ Of boek direct een gratis discovery call.

Wat is jouw Maanfactor?

Jouw astrologische Maanteken bij geboorte bepaalt jouw Maanfactor. Jouw Zonneteken is jouw sterrenbeeld. Daar ben je vast al mee bekend. Jouw sterrenbeeld staat voor jouw wilskracht en bewustzijn. Jouw sterrenbeeld staat voor de kwaliteiten die jij het meest toont. Dus wat anderen zien. De Maan is het gedeelte wat alleen jíj ziet. De Maan weerspiegelt het verleden en de toekomst en is dus aan verandering onderhevig. Het is de hele manier waarop jouw gedachtegang werkt, dus alle gewoonten en patronen die je gedurende jouw leven hebt opgebouwd. In essentie geeft de Maan de kant in jou weer, die reageert voordat het denkt.

Het is waar je comfort en vrede vindt maar ook angst en woede. Voor sommige mensen omschrijft het Maanteken hen beter dan hun sterrenbeeld. Dit komt omdat het Maanteken zo nauw verwant is met jouw kern. Het is een deel van jou dat dingen doet en voelt zonder na te denken. Aangezien de gevoelens die je ervaart sterk kunnen zijn, hebben we de neiging om deze te verbergen voor anderen. Vaak zijn alleen onze familie en naaste vrienden bekend met deze gevoelens. Het vraagt moed om te verbinden met deze gevoelens en ze te delen met anderen omdat je zelf niet trots bent op bepaalde eigenschappen van jezelf.

Maan

Het is zo’n diep gedeelte van jezelf waarin jouw angsten en fantasieën zitten, maar ook emoties als haat en jaloezie, dat we de neiging hebben om deze zelfs voor onszelf te ontkennen. Maar je zal zien dat wanneer je geoefend hebt met het verbinden van jouw Maantekengevoelens, dat je meer kan leven volgens je ware zelf. De Maan geeft ook jouw leuke spontane reacties weer. Het geeft weer waar jij écht van kan genieten in het leven.

Ik kan genieten van zachte stoffen en ben een fijnproever. Ook houd ik van muziek luisteren en naar mooie landschappen kijken. En wat blijkt? Met mijn Maan in Stier ben ik érg zintuigelijk ingesteld. Horen, zien, voelen, proeven, ruiken. Ken je het woord ‘huidhonger’? De behoefte om de huid van een ander dichtbij je te voelen? Nou dat ik heb dus! Ik wil altijd even knuffelen met mijn dierbaren.

De astrologische betekenis van de Maan in jouw geboortehoroscoop

Astrologen uit verschillende stromingen kennen verschillende betekenissen toe aan de positie van de Maan in iemands geboortehoroscoop. In de Oudheid zei men dat de Maan haar aard verandert afhankelijk van de fase waarin zij staat, en enkel weerspiegelingen van andere planeten laat zien, in plaats van zelf direct invloed te hebben op iemands levensloop. Moderne astrologen zoals ik geloven echter dat de Maan voor iemands wortels staat, voor iemands thuis en familie. Ook zeggen we dat de Maan gewoontes en onbewuste gedragingen of patronen onthult die ons in de weg kunnen staan bij het bereiken van onze levensdoelen. De Maan kan onze sterke kanten benadrukken, maar kan ons ook wijzen op innerlijke obstakels die we dienen te overwinnen om succes te kunnen bereiken.

Wil jij ook weten wat jouw Maanteken is? Vraag dan bij mij GRATIS jouw geboortehoroscoop aan en ontdek naast jouw Maanteken nog véél en véél meer. Had ik al gezegd dat het het GRATIS is?!

De astrologische betekenis van de Maan in jouw jaarvoorspelling

De Maan speelt ook een zeer belangrijke rol in een solaar of jaarhoroscoop. Over het algemeen vertelt de Maan je welke gebieden in jouw leven gedurende het jaar waarschijnlijk zullen veranderen. Of eigenlijk toont de Maan jouw persoonlijke behoeftes en verlangens, welke immers vaak de aanleiding zijn tot de veranderingen in jouw leven. Je kunt denken op het gebied van jouw uiterlijk voorkomen, jouw financiële huishouding, jouw studie, jouw gezinsleven, jouw gezondheid, jouw werk, jouw fun in het leven, op het gebied van kinderen, jouw relaties, jouw reizen, jouw publieke status, jouw carrière, jouw vriendschappen en ga zo maar door.

De Maan in relatie tot jouw money mindset

De Maan kan ook een belangrijke invloed zijn op het gebied van financiën, vooral in psychologische en emotionele zin. Emoties en geld zijn namelijk nauw met elkaar verbonden. Denk bijvoorbeeld aan het fenomeen van ‘shop till you drop’, oftewel even lekker gaan shoppen om je minder down te voelen na een zware dag.

Uiteraard is het sowieso belangrijk om jouw eigen emotionele binnenwereld te doorgronden, maar dat is niet waar het hier om draait. De invloed van de Maan kan je helpen om goed met geld om te gaan, of je hierin juist verhinderen. Ook vertelt jouw Maanteken je meer over wat geld voor jou betekent. Welke emotionele behoeftes worden erdoor vervuld? Zie jij geld als de weg naar vrijheid of juist als een manier om zekerheid te ervaren? Staat geld voor jou wellicht gelijk aan liefde? Voel jij je extra geliefd als iemand zijn of haar aardse middelen met jou deelt? Dit zijn enkele vragen die de positie van jouw Maan kan beantwoorden.

Dit was het eerste deel van de drieluik over de zin en de onzin van de Maan. Hier kun je deel 2 en deel 3 lezen of als je liever luistert dan kun je hier de podcast beluisteren. En vergeet jouw GRATIS geboortehoroscoop niet aan te vragen! 😊

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://deborahcabau.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | Deborah is astrologisch businesscoach, auteur van Your Greatest Gifts From The Universe en host van De Astrologie Podcast.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

Deel dit artikel
deborah cabau astroloog business strategie advies

DEBORAH CABAU | ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klok.

Anderen lezen ook

ONTVANG GRATIS JE PERSOONLIJKE GEBOORTEHOROSCOOP