DRIELUIK DE ZIN EN DE ONZIN OVER DE MAAN- deel 3

Luna betekent Maan. Lunatic is iemand die lijdt aan de Maanziekte ofwel gestoord dan wel krankzinnig zou zijn. Maar mensen die zich gek gedragen tijdens volle Maan worden ook lunatic genoemd. De ‘Maanziekte’ is nog altijd niet wetensschappelijk bewezen. Het zou gaan om folkloristisch geloof dat teruggaat tot zelfs de prehistorie. Maar bewezen of niet, ik ken ontelbare vrouwen die lunatic zijn tijdens volle Maan. Ze zijn dan wat dwazer, opstandiger, opener of hysterischer dan op andere dagen.

Maan
We kennen allemaal wel iemand die zich gek gedraagt onder volle Maan. Misschien wel jijzelf. Je hoeft niet het predicaat ‘gestoord’ te hebben, al in een paar gedragingen kunnen mensen al aan je waarnemen dat je niet helemaal jofel bent of juíst ineens wél. 😊
Maan
Emoties komen van rechts; ze hebben voorrang. Ze zijn krachtiger dan de intuïtie. Daarom zijn tijdens volle Maan voornamelijk vrouwen bezig met hun emoties.

Deze drieluik bestaat uit drie delen. Hier kun je deel 1 en deel 2 lezen. Als je liever luistert, luister dan hier naar de afleveringen van De Astrologie Podcast over de zin en de onzin over de Maan.

Iedereen heeft een eigen Maanteken bij de geboorte gekregen die je kunt vinden in je geboortehoroscoop. In deel 1 van de drieluik over De Zin En De Onzin Over De Maan ga ik hier dieper op door. Wil je uit laten rekenen wat jouw Maanteken is? Vraag dan vandaag nog jouw GRATIS geboortehoroscoop bij mij aan. Je ontvangt een waardevolle e-book met veel informatie.

De Maanfases in een notendop

De Maankalender begint na 21 december. Afhankelijk of de volle Maan in de periode tussen 21 december en 19 januari valt, zijn er 12 of 13 Manen in een jaar. De cyclus van de Maan duurt gemiddeld 29 dagen. Dus bijna net zo lang als één maand.

Maan

Hoe verloopt de maancyclus?

Er zijn 4 Maanfases, maar het wordt ook vaak uitgelegd in 8 fases. De duur is ongeveer een maand (29 à 30 dagen). Dit zijn de vier belangrijkste maanfases.

  • Nieuwe Maan
  • Eerste kwartier
  • Volle Maan
  • Laatste kwartier

Ik snap dat het best lastig is om te begrijpen waarom de Maan steeds van vorm wisselt. Daarom dit plaatje. Het geeft de beweging weer van de Maan ten opzichte van de aarde en de zon. Het spreekt daarom voor zich dat de Maan steeds vanuit een andere hoek wordt belicht door de zon.

Maan

Een zonsverduistering wordt onder andere veroorzaakt door dat de Maan precies tussen de aarde en de zon in komt te staan. Wij kijken dan als het ware tegen de achterkant van de Maan. De schaduwkant zeg maar.

Tijdens een zonsverduistering wordt niet de zon maar de aarde verduistert. Hierdoor is er even geen licht. Niet van de zon en niet van de Maan. Wat je wel ziet is de lichtkrans om de zon, want die steekt uit. Dit wordt de corona genoemd. Het bevat zichtbare zonnevlammen.

Maan
Van nieuwe naar volle Maan noemt men ‘wassende Maan‘ en van volle naar nieuwe Maan is de ‘afnemende Maan‘.
Maan

Dit zijn de 8 Maanfases en de bijnamen. Je hoeft het niet te onthouden. Je kunt de plaatjes van links naar rechts bekijken en van rechts naar links afhankelijk vanuit welk halfrond je kijkt. Noordelijk of Zuidelijk halfrond.

1. Nieuwe Maan (New Moon, donkere maan)
2. Jonge Maansikkel (Waxing Crescent Moon)
3. Eerste kwartier (First Quarter Moon)
4. Wassende Maan (Waxing Gibbous Moon)
5. Volle Maan (Full Moon)
6. Afnemende Maan (Waning Gibbous Moon)
7. Laatste kwartier (last/third Quarter Moon)
8. Asgrauwe Maan (Waning Crescent Moon, balsemiek maan)

Wat is volle Maan?

Eens per maand is het volle Maan: een natuurverschijnsel waarbij de Maan, vanaf de zon gezien, zich aan de andere zijde van de aarde bevindt. Op dat moment valt de verlichte helft van de Maan samen met de naar de aarde toegekeerde helft, waardoor wij op aarde een volle Maan zien. De volle Maan staat gelijk aan het spirituele en energetische hoogtepunt, wat effecten op ons lichaam en geest zou kunnen hebben. Deze effecten zou je tot drie dagen ervóór en drie dagen erna voelen.

Maan
Een volle Maan.

Wat is een blauwe Maan?

We spreken van een blauwe Maan, als het voor de dertiende keer in een jaar, dus twee keer in één maand volle Maan is. Het verschijnsel dat in de volksmond ‘bijzonder’ wordt genoemd, komt gemiddeld eens in de twee à drie jaar voor. De reden waarom men dit in de volksmond ‘blauwe Maan’ noemt, komt wellicht van de Engelse uitdrukking ‘once in a blue moon‘, wat de uitdrukking is voor iets wat zelden gebeurt. Wel grappig om te weten toch!

Maan
Een blauwe Maan.

Wat is een supermaan?

Een supermaan is een volle Maan maar dan 15% groter. De supermaan lijkt een stuk groter doordat de Maan een stuk dichter bij de aarde is dan normaal gesproken. De baan die de Maan aflegt is namelijk niet geheel rond waardoor op sommige momenten de Maan dichter bij de aarde is dan op andere momenten.

Zwaartekracht zorgt ervoor dat wij vanuit de aarde altijd maar één kant kunnen bekijken. De aarde trekt namelijk aan de Maan, en de Maan aan de aarde. Hierdoor zien wij vanaf de aarde nooit de andere kant van de Maan. Er zijn maar een aantal satellieten die de andere kant van de Maan hebben gezien. Zelfs een Maanlanding die onder andere is uitgevoerd door André Kuipers, landt op de kant van de Maan die wij zien vanaf de aarde. Een Maanlanding aan de andere kant van de Maan is lastig omdat er dan geen contact gemaakt kan worden met de aarde doordat de Maan de signalen verstoort.

De effecten van volle maan worden ook nog eens uitvergroot tijdens zo’n supermaan. Daardoor is de kans dat je slecht slaapt nóg groter dan met volle Maan, ben je extra emotioneel en kun je zelfs last krijgen van griepverschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen.

Een supermaan.

Wat is een bloedmaan?

Een bloedmaan is een totale maansverduistering waarbij de aarde precies tussen de Maan en de zon in komt te staan. Doordat het zonlicht indirect de Maan bereikt, verlicht deze door de atmosfeer wat om de aarde heen zit, de Maan op. De atmosfeer fungeert als een filter waarbij de blauw kleur eruit wordt gefilterd en alleen de rode en oranje kleuren doorlaat. Volg je me nog? Naast de filtering van de kleuren zorgt het er ook voor dat de lichtstralen indirect op de Maan geprojecteerd worden. Hierdoor krijgt de Maan een rode gloed wat in de volksmond ook wel een bloedmaan wordt genoemd.

Een bloedmaan komt gemiddeld één keer per jaar voor. De kleur van de bloedmaan is afhankelijk van de hoeveelheid stof, wolken en gassen dat zich in de atmosfeer bevindt. Wanneer de lucht meer troebel is, kan het zorgen voor een donkerbruin, oranje of zelfs gele Maan, aldus National Geographic.

Een bloedmaan.

Maancyclus & spiritualiteit: lekker manifesteren

Het werkt écht. Je kunt tijdens Nieuwe Maan je richten op een nieuw begin en The Law of Attraction toepassen. Je kunt jouw eigen ritueel toepassen. Je kunt gaan visualiseren waar je naar verlangt. Je kunt intenties uitspreken. Je kunt gaan mediteren of reflecteren. Wat ik altijd doe is in bad gaan met een grote rozenkwarts en die leg ik steeds op verschillende plekken op mijn lichaam. Dan op mijn hart en dan op mijn onderbuik en daarna op mijn Venusheuvel. Mijn Maanteken is Stier. De heerser van Stier is Venus en Venus wordt weer gelinkt aan rozenkwarts. Venus is de godin van de liefde, van harmonie, van verbinden en van schoonheid.

Bij mij bevordert het mijn eigenliefde en fantasie. Ik word er creatief van en het stimuleert mijn geestelijke ontwikkeling. Ik merk dat het me helpt om mezelf te ontdoen van energieën die niet bij mij horen en ik herstel veel sneller van tegenslag. Want ook ik ken verdriet. Dat hoort bij het leven.

Ook vind ik het fijn om kaarsjes aan te steken en erg bezig te zijn met het cleanen van mijn leefomgeving. Waar ik ook heel blij van word, is zingen. En dan vooral positieve liedjes die mij energie geven. Die energie neem ik dan mee naar de rest van de maand. Maar iedereen moet lekker zelf weten wat ie doet. Bij mij past zingen heel goed bij mijn Maanteken. 😊

Weet jij wat jouw Maanteken is? Vraag dan nog vandaag jouw GRATIS geboortehoroscoop bij mij aan. Je ontvangt een waardevol e-book met veel informatie.

Maan

Tijdens nieuwe en volle Maan kun jij je verbinden met de energie van de Maan om zo weer te verbinden met jezelf en jouw eigen natuurlijke ritme. Op deze manier wordt jouw bewustzijn vergroot, ontdek je meer in jezelf en krijg je innerlijke inzichten over levensvraagstukken. Als je dit regelmatig doet dan ga je merken dat je net als ik dingen helderder gaat zien én waarnemen.

Dit was het derde deel van de drieluik. Heb je al deel 1 en deel 2 van de drieluik over De Zin En De Onzin Over De Maan gelezen? Daar ontdek je nog veel en veel meer over de betekenis van de Maan en de zin en de onzin over haar.

Wil je liever luisteren? Luister dan hier naar podcastafleveringen deel 1 en deel 2 van de drieluik:

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Schrijf je in voor

The Holy Grail

Schrijf je hier in voor het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen, en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Marketing door

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

Holy Grail

Op 24 oktober 2024 lanceer ik groots mijn boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten in het prachtige Planetarium Groningen. Tijdens dit event neem ik je mee in mijn fascinatie voor de kosmos met een adembenemende DOME-projectie die de hele koepel vult. Het wordt een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Wil je daar graag bij zijn, bestel dan hier je eigen persoonlijke ticket!