HOE VIND JE EEN GOEDE ASTROLOOG?

Hoe vind je een goede astroloog

Categorie

Geschreven door

Deborah Cabau I Astrologie I sterrenbeelden I horoscoop
Deborah Cabau

Deel dit artikel

Heel vaak krijg ik de vraag waar je op moet letten als je een goede astroloog zoekt oftewel hoe onderscheid je een goede astroloog van een minder goede astroloog? Ik vind dat het ook iets persoonlijks is; je moet een bepaalde klik voelen met de astroloog. Maar er zijn natuurlijk ook andere punten waar je op moet letten bij het vinden van een goede astroloog. In deze blog geef ik je super waardevolle tips waar je op moet letten. Daar waar je ‘astroloog’ leest, bedoel ik uiteraard ook ‘astrologe’ mee. Ter wille van de leesbaarheid gebruik ik enkel het woord ‘astroloog’.

NOODZAKELIJKE KWALITEITEN VAN DE ASTROLOOG

Bij het zoeken naar een goede astroloog staat goede kwaliteit toch wel voorop. Maar goede kwaliteit betekent voor iedereen iets anders. Ik vind het in ieder geval heel erg belangrijk dat iemand goed en gedegen werk levert, over mensenkennis, psychologisch inzicht en wijsheid beschikt, maar vooral ook jou als persoon centraal stelt en jou kan coachen en adviseren. Dus niet alleen de goede en minder goede eigenschappen uit jouw horoscoop opdreunt. Maar je dus concrete handvatten biedt waar je in de praktijk mee uit de voeten kan.

PROFESSIONELE ASTROLOGEN ZIJN SCHAARS

Astrologie wordt op dit moment in Nederland en België met name beoefend door relatief zeer weinig goed opgeleide astrologen. Het circuit is vrij overzichtelijk. Ik kom in mijn vak altijd dezelfde mensen tegen, omdat we naar dezelfde congressen gaan, dezelfde bladen lezen of dezelfde groepen volgen. Dat is heel fijn, want daardoor weet je ook gewoon wat iemand zijn of haar specialiteit is en hoe deskundig iemand is. Maar ik snap dat jij geen toegang hebt tot dit netwerk en wilt weten hoe je als consument een professionele astroloog kunt onderscheiden van een kwakzalver.

Buiten het circuit van professionele astrologen begeven zich talloze mensen op het terrein van astrologie, waarvan je je kunt afvragen welke kwaliteiten zij borgen. Je kunt het vergelijken met cosmetische artsen. Die zijn er genoeg, maar slechts enkelen verstaan de kunst om goed werk af te leveren en beschikken ook over de juiste opleiding en instrumentaria. Hetzelfde geldt ook voor mensen die naar de kunstacademie zijn geweest of zelfs artiesten. Ze kunnen de opleiding wel gevolgd hebben, maar dat maakt ze nog geen kunstenaar of artiest. Concluderend: je hebt selfmade astrologen die hoog scoren en je hebt opgeleide astrologen die matig scoren. Dat geldt ook voor vaklui. Ik ken zoveel vaklui die niets moesten hebben van school maar ondertussen een bloeiende business hebben. Kortom, vakmanschap is schaars. Ook in astrologieland.

“Een goede tip is om een astroloog te Googlen of zijn of haar LinkedIn te checken. Kijk wat iemand heeft gepubliceerd. Of iemand een eigen website heeft en kies het liefst voor iemand met voldoende reviews. Daar kan je veel uit opmaken. Kijk ook of iemand een specialisme heeft en vraag jezelf af of dat is wat je zoekt.”

Deborah Cabau

EEN GOEDE ASTROLOOG HEEFT GEEN PSEUDONAAM NODIG

Astrologie is ingewikkeld en een waar ambacht. Het vraagt ook om levenservaring, psychologisch inzicht en sterke intuïtie. Het vergt oefening om de technieken onder de knie te krijgen, maar bovenal moet de astroloog ook in staat zijn om iets zinnigs te kunnen zeggen uit een brei aan informatie.

Een goede astroloog moet talent hebben om het vak goed te kunnen uitvoeren. Goede astrologen blijven in persoonlijke ontwikkeling investeren, want zij weten dat zij het belangrijkste instrument zijn. Hij of zij moet in staat zijn om jouw horoscoop te vertalen naar het heden, zodat jij er verder mee kunt. Naar mijn idee moet een goede astroloog zich altijd presenteren onder de eigen naam. Op het moment dat een astroloog werkt onder een pseudonaam, dan zijn het vaak vage diensten die worden aangeboden waardoor je niet weet wat hij of zij precies voor je gaat doen. Ik vind het dan heel gevaarlijk om met mensen in zee te gaan die niet voor hun eigen naam staan, maar dat is mijn persoonlijke mening. De kans is ook zeer groot dat ze meer kwaad dan goed zullen doen. Veel van mijn klanten hebben al eens eerder een reading laten doen bij een astroloog, maar de ervaring is vaak niet al te positief. Er werd gesproken in vage woorden en er werd eerder de negatieve aspecten van iemand belicht dan de goede. Dat is dus absoluut niet de bedoeling! Een consult moet altijd positief zijn ingestoken en perspectief bieden aan de klant. Als ik het voor het zeggen zou hebben dan mogen deze mensen wat mij betreft, zoals ze dat binnen de advocatuur kennen, van het ‘tableau’ worden geschrapt. Maar helaas is er geen officiële instantie die deze mensen een halt kan toeroepen en kunnen zij ongestraft met hun praktijken verder.

Daarom raad ik je aan om goed uit te zoeken wie de astroloog werkelijk is. Ga op reviews, interviews, publicaties en referenties af. Check deze persoon op sociaal media. Do your homework om later geen kater aan een consult over te houden.

WAT WIL JE EIGENLIJK TE WETEN KOMEN?

De zoektocht naar een astroloog begint vaak door op Google te zoeken. Bedenk als eerste met welke vragen je zit. Wat wil je precies weten? Vragen op relatiegebied? Zoek een astroloog gespecialiseerd in relaties. Vragen met betrekking tot je carrière? Zoek een astroloog gespecialiseerd in talent en roeping. Vragen over je persoonlijke ontwikkeling? Vragen over je business? Richt je zoektocht zo concreet mogelijk.

SOCIAL MEDIA ZOEKTOCHT

Zoek de astroloog vervolgens op LinkedIn. Hier kun je iemands arbeidsverleden opzoeken. Astrologen zijn vaak dit werk gaan doen na een loopbaan elders. De bril waarmee ze naar jouw horoscoop kijken is vaak ook gekleurd door hun achtergrond. Zowel in werk als vooropleiding. Ook kun je zien of de persoon met iemand uit jouw netwerk is gelinkt. Wel zo handig om een ingang te hebben. En kijk ook of het profiel volledig is, want dat geeft net iets meer vertrouwen.

Je kunt natuurlijk ook zoeken op Facebook, maar daarin komen de profielen van professionele astrologen vaak wat minder professioneel over, vind ik. Dat ligt niet aan de persoon zelf, maar door de mogelijkheden die Facebook biedt.

CERTIFICERING EN LIDMAATSCHAPPEN ZEGGEN LANG NIET ALLES

Ik krijg ook vaak de vraag of een goede astroloog aangesloten moet zijn bij een vakvereniging. Dat vind ik wel lastig, want niet alle aangesloten leden zijn per definitie een goede astroloog, maar ook niet alle goede astrologen zijn aangesloten bij een vakvereniging. Als een astroloog aangesloten is bij een vakvereniging, lidmaatschap of een certificering heeft, zegt dit niet altijd alles. Ik vind reviews of wat iemand publiceert een belangrijke vereiste. Dus kijk vooral of iemand blogs heeft, een goede presentatie heeft en foto’s van zichzelf laat zien. Maar let er ook op of iemand een visie heeft op astrologie. Ik vind het bijvoorbeeld zelf altijd heel interessant of iemand een kijk heeft op de toekomst van zijn of haar vakgebied.

EEN GOEDE ASTROLOOG KAN HOREN, ZIEN ÉN ZWIJGEN

Je wilt niet alleen waar voor je geld, maar je wilt ook terechtkomen bij iemand waar je ziel en zaligheid veilig is. In mijn ogen moet een goede astroloog jou niet alleen inzicht bieden, maar moet hij of zij je ook goed kunnen coachen en adviseren en daar slaagt niet iedereen even goed in. Hetzelfde geldt ook voor integriteit en de vertrouwensband. Ik praat nooit over mijn klanten en ik ben zo gesloten als een oester. Dat vind ik heel erg belangrijk. Je moet je voorstellen dat de astroloog heel veel kan zien in je horoscoop. Je psychische landschap ligt op tafel. Na een sessie met de astroloog komen de resterende puzzelstukjes boven tafel. Geef dus nooit zomaar jouw gegevens en doe niet heel je verhaal, totdat je zeker weet dat je iemand kunt vertrouwen. Ik bouw met mijn klanten bewust aan een vertrouwensband. Dat is de enige manier om iemand goed te kunnen helpen.

DE CV VAN DEBORAH CABAU

De eerste stappen heb ik gemaakt in mijn tienerjaren. Destijds was ik helemaal fan van de astro influencer van die tijd; de wereldberoemde Linda Goodman. Zij is net als ik ook autodidact en we zijn allebei op 9 april geboren, maar wij hebben zoveel meer gemeen 😀.

Mijn boekenkast staat vol met astrologische boeken waar ik minstens zeven levens voor nodig heb om ze allemaal uit te lezen. Ik heb van de allerbesten der aarde geleerd en ik leer nog steeds. Ook volg trainingen van experts over heel de wereld.

Ik ben een vak-idioot en kan uren en uren besteden aan het ontleden van een horoscoop. Daarom zie ik dingen die anderen over het hoofd zien. De enige beperking in astrologie is dat de expert die je bezoekt je nooit meer kan vertellen dan het niveau waar hij zelf op zit. Hij kijkt met een geprojecteerde bril naar je. Daarom moet je iemand hebben die continu in zichzelf investeert en de allerbeste trainingen volgt, niet alleen in het vak, maar ook op het gebied van mindset en psychologie.

Ik ben cum laude afgestudeerd in Human Research Management en heb daarna mijn master HRM behaald. Daarnaast heb ik aanvullende trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en heb ik de School voor Coaching doorlopen. Ik ben gecertificeerd Coach voor Professionals. En ik ben vooral heel goed in talentmanagement: wat iemand ontzettend onderscheidend maakt en waar iemands potentie ligt. Naast mijn eigen rugzak en complexe familiehistorie, neem ik ook nog eens 15 jaar ervaring mee als personeelsmanager in de corporate wereld. Ik kan redelijk goed zeggen dat ik een kei ben in het zien van commerciële kansen en mogelijkheden voor mijn klanten. Als je denkt ‘ja, ik wil graag een sessie’ dan kun je via deze link een afspraak plannen in mijn digitale agenda voor een gratis telefonische kennismaking. Samen kijken we of astrologie een waardevolle stap is in jouw bedrijfsstrategie.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://deborahcabau.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | Deborah is astrologisch businesscoach, auteur van Your Greatest Gifts From The Universe en host van De Astrologie Podcast.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

Deel dit artikel
deborah cabau astroloog business strategie advies

DEBORAH CABAU | ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klok.

Anderen lezen ook

ONTVANG GRATIS JE PERSOONLIJKE GEBOORTEHOROSCOOP