OP WELKE WEEKDAG BEN JIJ GEBOREN?

Deborah Cabau op welke dag ben jij geboren astrologie geboortehoroscoop weekddagen maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

Categorie

Geschreven door

Deborah Cabau I Astrologie I sterrenbeelden I horoscoop
Deborah Cabau

Deel dit artikel

MAANDAG, DINSDAG, WOENSDAG, DONDERDAG, VRIJDAG, ZATERDAG OF ZONDAG?

Als je liever luistert, luister dan hier naar de aflevering van De Astrologie Podcast over op welke weekdag jij geboren bent.

Wist je dat de dag van de week waarop je geboren bent, naast jouw sterrenbeeld en jouw geboortedatum, ook veel informatie en inzicht geeft over jouw kwaliteiten en karaktereigenschappen? Ik begreep vroeger niet wat mijn ouders bedoelden met dat ik een zondagskind ben. Daar moest iets bijzonders mee aan de hand zijn. Toen ik me ging verdiepen in de betekenis van de weekdagen in relatie tot astrologie viel ik steil achterover. Álle weekdagen zijn uniek! Kijk niet alleen bij je eigen dag maar check ook die van jouw dierbaren. Er gaat een wereld voor je open, echt waar!

Waar komen de dagen van de week vandaan en wat betekenen de dagen van de week?

Wist je dat ons leven letterlijk draait om de planeten? Ja, echt waar. Planeet Aarde staat niet stil en terwijl ze in één jaar tijd haar baan aflegt om de Zon, komt ze onderweg andere planeten tegen die een andere omloopsnelheid kennen. Hoe verder de planeet van de Zon afstaat hoe trager hij beweegt. Maar niet alleen het tempo is anders, de energetische kracht die het afstraalt verschilt ook van planeet tot planeet.

Wist je dat de dagen van de week door de Romeinen zijn vernoemd naar de goden en de corresponderende planeten? En dat aan deze dagen ook een speciale betekenis wordt toegekend?

Daarom is het superinteressant om te weten op welke dag je bent geboren. Weet je dit niet uit je hoofd, geen zorgen. Vraag hier direct jouw gratis geboortehoroscoop aan.

weekdag

Ben jij geboren op maandag? (maan)

Maandag werd vernoemd naar de Maan, ofwel in Latijn Dies Lunae.

Maandag betekent letterlijk de dag van de Maan. Mensen die geboren zijn op een maandag, zijn emotioneel gevoelig. Het is dan ook geen wonder dat je last hebt van wisselende stemmingen. Gevoelens komen en gevoelens gaan, net als dat de Maan alles te maken heeft met eb en vloed. De Maan draait supersnel vergeleken met de andere planeten. De Maan is géén planeet maar reflecteert wel het licht van de Zon en werpt daarmee dus licht op anderen. Niet voor niets wordt er ook gezegd dat de Maan het moederarchetype representeert. De Maan heeft oog voor huis, gezin en familiebanden.

Maanmensen houden van harmonie en brengen graag hun tijd door met dierbaren. Naast hun bescheidenheid kennen ze ook een bepaalde vorm van verlegenheid. Dat komt door hun gevoeligheid en instinct die al snel aanvoelt als iets niet in de ‘haak’ is. Ze kunnen mensen goed lezen en hebben een olifantengeheugen. Ze zijn wel snel op hun teentjes getrapt, want alles wat ze doen wordt met de beste intenties gedaan. Al wordt het niet altijd door iedereen in dank afgenomen.

Maanmensen zijn verzorgend en koesterend. Ook al hebben ze een groot empathisch vermogen, ze zijn zelf niet altijd even toegankelijk. Ze hebben snel door hoe de ‘vlag’ erbij hangt en zijn sfeermakers bij uitstek. Ook zijn ze gastvrij en zorgen ervoor dat het hun gasten aan niets ontbreekt.

Ze kunnen last hebben van koudwatervrees en vertoeven het liefst in een omgeving die voor hen veilig en vertrouwd aanvoelt. Deze mensen hebben altijd huidhonger. Ze willen knuffelen en geknuffeld worden. Verenigen en verbinden is hun grootste kracht. Hun creatieve vermogens zijn uitzonderlijk en niemand evenaart hun emotionele intelligentie. Ze doen er daarom goed aan om regelmatig hun emotionele ‘prullenbak’ te legen. Dat gaat het beste door de afzondering op te zoeken en rust in acht te nemen.

weekdag

Ben jij geboren op dinsdag? (Mars)

Dinsdag werd vernoemd naar planeet Mars, ofwel in Latijn Dies Martis.

Marsmensen kunnen fel uithalen en zijn strijdlustig, want de planeet Mars is een oorlogsplaneet. Dus mensen die geboren zijn op dinsdag houden wel van wat competitie en gaan voor de winst. Deze mensen hebben een motorblok waar je U tegen zegt. Je herkent deze types aan hun hoge energie, vurigheid en doordrammerig gedrag. Ze hebben moed, een winnaarsmentaliteit en durven de randjes op te zoeken. Harstikke mooi want hierdoor bereiken ze ook wat ze willen in het leven. Aan de andere kant kunnen ze ook destructief zijn want niet iedereen is onder de indruk van deze drammerige types. Ze ervaren daarom ook de nodige tegenwerking, al snappen ze zelf amper hoe dat komt. In ieder geval zijn het leiders in de dop.

Als je een marsmens bent, dan is het goed dat je meer leert te ontspannen en dat je ook vaker moet kiezen voor geluk dan voor gelijk. Dus choose your battles wisely! En risico’s nemen is natuurlijk altijd goed, maar zorg ervoor dat ze weloverwogen zijn. Dus houd vaker de hand op de knip en zorg voor een appeltje voor de dorst. Marsmensen zijn recht voor zijn raap en doen dingen vaak in een opwelling, waar ze achteraf spijt van kunnen hebben. Het mooie aan marsmensen is dat ze snoeihard kunnen werken en bergen kunnen verzetten. Ze zijn ook supersensitief waardoor ze vaak heftig kunnen reageren op kritiek. Je raakt mensen met je gevoeligheid want diep van binnen ben je één en al kwetsbaar.

Mensen geboren op dinsdag zijn snel afgeleid en doen er goed aan om zich te focussen. Avonturen willen beleven zit in hun DNA en lichamelijk kunnen ze veel aan. Het buitenleven doet hen goed en ze zijn meesterlijk goed in improviseren. Ze kunnen met weinig middelen groots presteren, laat staan met veel middelen.

Marsmensen moeten uitkijken dat ze geen brokken maken. Haastige spoed is zelden goed, beste Marsvriend. En je ongeduld is legendarisch. Jij hebt altijd ‘actie in de taxi’ nodig. Kortom, in beweging blijven is jouw uitlaatklep en je minder zorgen maken is mijn advies.

weekdagen

Ben jij geboren op woensdag? (Mercurius)

Woensdag werd vernoemd naar planeet Mercurius, ofwel in Latijn Dies Mercurii.

Mercuriusmensen zijn heel nieuwsgierig daarom stellen ze veel vragen. Hun onderzoekende houding en logisch verstand zorgt ervoor dat ze vaak informatie boven tafel halen, die anderen ontgaat. Hun energie is rusteloos. Always on the go. Hun communicatieve vaardigheden en veelzijdigheid maakt ze uitermate geschikt voor verschillende rollen. Van voorlichter tot gids en van handelaar tot aan klantenservice. Deze mensen komen chaotisch over, want ze springen snel van de hak op de tak. Het mooie van deze mensen is wel dat ze snel genoegen nemen met hun leven. Het hoeft er allemaal niet extreem aan toe te gaan. Door hun wat nerveuze aard komen ze niet altijd exact hun afspraken na. Er is altijd wel iets wat tussendoor komt. Ze zijn echter wel uitermate geknipt voor leidinggevende rollen en mensen luisteren graag naar wat ze te vertellen hebben.

Lifelong learning is hen op het lijf geschreven en ze zullen geen gelegenheid onbenut laten om een feestje bij te wonen. Af en toe moeten ze stoom afblazen want woede inhouden is niet hun sterkste kant. Kletsen over van alles en nog wat doet hen goed en ze zijn er als de kippen bij wanneer iets hun belangstelling heeft. Hun contactsouplesse is ongeëvenaard. Omdat ze snel zijn afgeleid dienen ze zich meer te focussen om iets afgedaan te krijgen. Social media lijkt wel voor hen uitgevonden: alles en iedereen is vliegensvlug te vinden en ze hebben het nodig om mentaal te worden uitgedaagd.

Het moet gezegd worden dat je uitstekend in staat bent om anderen te helpen en te adviseren. Je bent een netwerker bij uitstek en weet partijen bij elkaar te brengen. Je bent van alle markten thuis en bent echt een bon vivant. Je bent heel doortastend en daadkrachtig en dat levert je veel overwinningen op.

weekdagen

Ben jij geboren op donderdag? (Jupiter)

Donderdag werd vernoemd naar planeet Jupiter, ofwel in Latijn Dies Jovis. Donderdag wordt geassocieerd met Donar, de Germaanse God van de donder, ook wel bekend als Jupiter.

Wat een fantastisch aura heb je als je op een donderdag geboren bent. Je valt echt in de prijzen als het gaat om optimisme, geluk en opgeruimde humeur. Wellicht voel jij je niet zo, maar mensen ervaren jou als joviaal en gul met supergoede inzichten. Maar kijk een beetje uit wie je voor de gek houdt. Jezelf of een ander? Je bent superleergierig. Niet zozeer studies maar ook levenservaring. Het is een gegeven dat je op middelbare leeftijd beschikt over veel wijze levenslessen en dat je die graag deelt met toekomstige generaties.

De baas spelen ligt jou wel goed en het liefst leef jij jouw leven zoals jij het wilt. Dat krijg je met zo’n onafhankelijke geest! Je wilt dat niemand je aan banden legt en je wilt niet beknot worden in je vrijheid. Je bepaalt zelf wel wat goed voor je is.

Mensen hebben ontzag voor je vanwege je opvallend optreden. Je weet vaak de aandacht naar je toe te trekken. Donderdagmensen kunnen heel koppig zijn en vinden vaak dat de schuld buiten hen zelf ligt. Kritiek geven ligt ze beter dan kritiek incasseren. Maar door jouw charme en humor breng jij vermaak en vertier in het leven van velen. Dat is maar goed ook want jouw ziel heeft een podium nodig.

De natuur heeft een heilzame werking op jou en je hebt projecten nodig om je tanden in vast te bijten. Je moet niet vergeten dat het leven niet altijd maakbaar is en een beetje meer realiteitszin zorgt ervoor dat je niet teleurgesteld raakt in je medemens. Je doet er goed aan om problemen tijdig onder ogen te zien en ze niet aan de kant te schuiven. Je kunt enorm gepassioneerd over je passies vertellen, maar let op overdrijven en dramatiseren is ook een vak!

Het mooiste aan jou is dat je altijd naar de toekomst kijkt en dat je in jouw eigen kracht gelooft en op een goede afloop. Met jouw positieve kijk kun je complete volksstammen op de been krijgen. Je bent probleemoplossend en je overzicht het geheel met gemak.

weekdagen

Ben jij geboren op vrijdag? (Venus)

Vrijdag werd vernoemd naar planeet Venus, ofwel in Latijn Dies Veneris. Vrijdag is vernoemd naar de Germaanse Godin Freya, die dezelfde is als de Romeinse Godin Venus ofwel de godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust.

Niemand kan om Venusmensen heen. Hun aura is magnetiserend en hun smaak is verfijnd. Wat een verleidelijk en artistiek begaafd mens zijn deze vrijdagsmensen. Je houdt van mooi en de liefde speelt een belangrijke rol in je leven. Jij kan echt affectie tonen in woord en gebaar en je hebt een artistieke uitlaatklep nodig voor jouw kunstzinnige aanleg. Je bent van het zeldzame soort dat vindt dat iedereen meer om elkaar zou moeten geven en je bent een sociaal dier die mensen een goed gevoel over zichzelf zou kunnen geven.

Je bent een levensgenieter en maakt graag het nodige mee in je leven. Jouw intuïtie is vlijmscherp en je voelt snel aan je water hoe de vlag erbij hangt. Het is waar dat je erg gesteld bent op bezit; wat van jou is, is van jou. Of het nou een partner is of jouw eigen intellectueel eigendom. Je beschermt het met hand en tand. Omdat je zo gevoelig bent en gesteld bent op bezit is het voor jou lastig om over een verloren liefde heen te komen. Maar met jouw gevoel voor romantiek en jouw sensuele aura is het voor jou geen probleem om een nieuwe partner aan te trekken. Venus houdt van verbinden, dus je zult niet lang alleen blijven en je bent inmiddels wijs genoeg om dit te weten.

Venusgeborenen voelen anderen goed aan en tonen oprechte interesse in hun medemens. Ze zijn enorm creatief en houden van schoonheid in hun leven. Het is waar dat ze knopen doorhakken lastig vinden. Dat draaikonten is hen niet vreemd. Tot ze eruit zijn, dan zijn ze heel stellig! Maar altijd zullen zij zich afvragen of ze iemand niet pijn doen met hun keuzes. Confrontaties gaan ze het liefst uit de weg en compromissen sluiten is hun grote kracht.

Assertiviteit, ofwel voor zichzelf opkomen, is voor hen een lang proces van vallen en opstaan. Deze mensen houden van harmonische relaties en kunnen er letterlijk wakker van liggen als ze in een conflict verzeild raken. Ze hebben nou eenmaal een diep gevoelsleven waar bepaalde types overheen willen walsen. Het goede nieuws is dat vrijdagsmensen als winnaar uit de bus komen. Niemand kan namelijk hun fontein van diep innerlijke liefde vernietigen. Het vindt links- of rechtsom altijd weer een weg om te stromen.

weekdagen

Ben jij geboren op zaterdag? (Saturnus)

Zaterdag werd vernoemd naar planeet Saturnus, ofwel in Latijn Dies Saturni en in het Engels Saturday.

Mensen die op een zaterdag zijn geboren zijn naast praktisch en professioneel ook heel wijs en intelligent. Ze bekijken de wereld wat opvallend serieuzer dan anderen en hebben niet altijd even veel vertrouwen in de medemens. Daarom houden ze van duidelijke regels en controleren ze vaak alles. Hiërarchie is belangrijk voor ze omdat ze zo goed kunnen onderscheiden wie waar staat.

Het levenspad van Saturnusmensen gaat niet altijd over rozen omdat ze streng, kritisch en achterdochtig kunnen zijn. Aan de andere kant moet gezegd worden dat deze mensen uitstekende troubleshooters zijn en goed werk kunnen afleveren vanwege hun perfectionistische inborst. Ik ken heel wat mensen die op zaterdag zijn geboren en het valt mij op hoe wijs en wilskrachtig ze zijn. Ook al kunnen ze bescheiden zijn en traag op gang komen, men kan echt op deze mensen bouwen. Ze zullen nooit de kantjes er vanaf lopen en tonen leiderschap waar nodig.

Ze kunnen heel stellig en stronteigenwijs zijn en het laatste wat ze doen is zich de wet laten voorschrijven. Hun onderzoekende geest en weinig vertrouwen in de medemens geeft ze een gesloten karakter en hierdoor kunnen ze zich soms alleen op de wereld voelen. Niemand kan ze evenaren in hun verantwoordelijkheidsgevoel en ze houden de boel scherp in de gaten. Wat hen zo mooi maakt, is dat ze multigetalenteerd zijn en dat met de jaren hun talenten tot rijping komen. Kortom, ze kunnen op latere leeftijd invloedrijke posities bekleden. Ze kunnen het sowieso verder schoppen dan waar je ze nu mogelijk credits voor geeft.

Saturnusmensen zijn niet impulsief en zullen zich nergens zomaar in storten. Ze benaderen alles met de nodige achting en hebben een jaloersmakende doorzettingsvermogen. Mensen geboren op zaterdag zou ik willen zeggen: leer meer te genieten en te ontspannen. Dwing jezelf er toe om vaker te glimlachen, dan krijgt het leven sjeu en glans. En weet dat je heel wat in je mars hebt. Nog wel meer dan wie dan ook. Maar gelukkig is dat niet iets waar je zelf aan twijfelt.

Ben jij geboren op zondag? (zon)

Zondag werd vernoemd naar de Zon, ofwel in Latijn Dies Solis.

Ben jij een zondagskind? Wel dan word je als bijzonder beschouwd. Waarom dat is, ligt aan je aura. Zondagsmensen hebben namelijk een extra heldere aura. De Zon heeft je namelijk gezegend met zonnestralen en hierdoor weet jij van nature goed te shinen. Als je lacht dan breekt er een zonnetje letterlijk door en weet je harten te treffen. Hoewel je in jouw beginjaren denkt dat de wereld om jou heen draait, ben jij voor velen een rolmodel op latere leeftijd. Je bent namelijk heel goed in staat om je grenzen aan te geven en voor jezelf op te komen. En als het moet brul je de boel bij elkaar en krijg je iedereen stil. Je bent echter een innemend persoon met goede intenties, dus mensen vergeven snel dat gebrul van je. Anders jij wel. Je bent namelijk in staat om jezelf snel te herpakken na tegenslag.

Jouw creativiteit is ongekend en jouw positieve instelling motiveert anderen. Je hebt totaal geen moeite om anderen belangeloos te helpen met je kennis en kunde. Mensen kunnen op je bouwen maar jij bent zo ongeduldig als de pest en je kunt ook snel ontvlammen. Het is waar dat je een diepzinnige denker bent en helemaal kunt opgaan in jouw eigen wereld. Er wordt ook wel gezegd dat zondagskinderen dagdromers zijn.

Jouw warme en zelfbewuste uitstraling zijn goud waard en mensen kunnen tegen je opkijken vanwege jouw grote doorzettingsvermogen en wilskracht. Je bent een kei in organiseren en kunt werkelijk mensen uit jouw hand laten eten. Je valt sowieso op want je bent alles behalve een muurbloempje.

Het is waar dat je dominant kan zijn en dit mensen kan afschrikken, aan de andere kant maak je met jouw innemende charme vrienden voor het leven. Als jij jouw zinnen ergens op hebt gezet ga je er helemaal voor en door jouw behaalde resultaten, oogst je veel waardering. Dat is maar goed ook want je bent dol op applaus en accolades.

Zondagsmensen zijn behulpzaam en komen altijd met creatieve oplossingen op de proppen waar niemand nog aan heeft gedacht. Ze zijn niet perse allemansvrienden, want ze kijken altijd eerst de kat uit de boom, maar eenmaal toegelaten tot hun inner circle, dan heb je een vriend voor het leven.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je wilt weten op welke dag jij bent geboren. Daarom kan je hier jouw gratis geboortehoroscoop aanvragen en krijg je een bak aan extra informatie toegestuurd in de vorm van een e-book. Gewoon doen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://deborahcabau.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | Deborah is astrologisch businesscoach, auteur van Your Greatest Gifts From The Universe en host van De Astrologie Podcast.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

Deel dit artikel
deborah cabau astroloog business strategie advies

DEBORAH CABAU | ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klok.

Anderen lezen ook

ONTVANG GRATIS JE PERSOONLIJKE GEBOORTEHOROSCOOP