WAAR MIJN PASSIE VOOR ASTROLOGIE IS BEGONNEN!

Een van de allereerste vragen die ik altijd krijg, is wanneer ben je met astrologie begonnen? Hoe ben je daar op gekomen? En hoe heb je eigenlijk je spiritualiteit ontwikkeld? En wat is voor jou spiritualiteit? Kortom allemaal vragen eigenlijk die te maken hebben met mijn wortels. Het begin van het begin. Waarschijnlijk herken je het zelf ook wel dat je zelf ooit met iets bent begonnen en je weet bij god niet wanneer dat precies was, maar dat het wel al jaren geleden is en dat je langzaam maar zeker in een passie bent gerold en uiteindelijk daar ook wel steeds beter in bent geworden. Nou, dat had ik dus ook.

Made in Ibiza

Ik ben geboren op het zon-overgoten eiland Ibiza. Een betere plek om geboren te worden bestaat er volgens mij niet. Mijn eerste tien levensjaren heb ik op Ibiza doorgebracht. En ik ben ervan overtuigd dat de kosmische krachten van deze prachtige parel tot diep in mijn vezels zijn doorgedrongen. Weet niet of je er wel eens over hebt gehoord of misschien ben je wel eens op Ibiza geweest of heb je erover gelezen. Ibiza is dus het meest spirituele punt van Europa. Op de een of andere manier schijnt daar volgens metingen het licht en de energie heel anders te zijn dan op andere plekken op de wereld. We hebben daar ook een punt dat heet Es Vedrà en dat is het meest spirituele punt wat daar precies zit. Heel veel mensen gaan daar naar toe om toch iets van die energie op te pikken. Mensen die aan yoga of mindfulness doen of mediteren. Ze voelen zich connected met de natuur en laden als het ware op. Dus mocht je ooit in de gelegenheid zijn om naar Ibiza te gaan, dan raad ik je echt aan om naar Es Vedrà te gaan. In andere blogs zal ik je veel meer vertellen over de magische aspecten van het eiland, maar voor nu terug naar waarom en waar mijn passie voor astrologie is ontstaan.

Twaalf broers en zussen

Wist je dat ik uit een heel groot gezin met maar liefst twaalf broers en zussen kom? Dat alleen is al een heel verhaal op zich en daar ga ik ook wel in de komende blogs meer over vertellen. Om precies te zijn, zijn we met 9 meiden en met 4 jongens. Thuis was ik een van de oudste. Dus ik moest ook altijd meehelpen met het gezin. Dat deed ik van nature. Ik zelf ben een Ram.

Tijdens de opvoeding verbaasde mij het eigenlijk heel erg dat er heel veel verschillen waren tussen mij en mijn zussen. Ik dacht echt toen ik jong was dat we eigenlijk allemaal gelijk zijn. We hebben allemaal twee handen, twee benen, een hoofd en haar en ik dacht eigenlijk, hoe naïef, we zijn allemaal hetzelfde. Al heel snel bleek dit niet het geval te zijn. Dat besef dat we allemaal niet hetzelfde waren, dat kwam dus echt met de jaren. Zelf was ik bijvoorbeeld best wel moedig en had veel lef. En ik durfde wel ergens voor te strijden of op het podium te staan, maar ik zag bijvoorbeeld dat mijn andere zussen dat minder hadden. Die vonden dat een stuk enger en ze waren wat terughoudender. Hetzelfde als het ging om vertrouwen hebben ergens in, hoop ergens uit putten en eigenlijk het gevoel hebben dat dingen goed zullen komen. Dat rotsvaste vertrouwen, dat had ik gewoon als kind. Ik dacht wat is nou het ergste wat me kan overkomen? Dat is dat ik dood ga, maar hoe groot is de kans dat ik dood ga? Zo dacht ik als Ram. Onze verschillen vond ik ontzettend fascinerend. Daar wilde ik echt meer van weten en dat is eigenlijk het zaadje geweest waarom ik naar manieren ben gaan kijken om onze verschillen te onderzoeken.

Nablijven bij de priester

Astrologie kwam op mijn pad toen ik een jaar of acht was. Mijn ouders wilden dat ik mijn eerste heilige communie zou doen om zo tot de Rooms-Katholieke Kerk toe te treden, wat goed Spaans gebruik is. Voorafgaand aan de eerste communie volgt er een belangrijke periode van catechese (geloofsonderwijs) Tijdens catechese leer je over allerlei verhalen die in de Bijbel staan. Van de priester moest ik leren dat God de wereld in ‘slechts’ zes dagen had gemaakt en dat de zevende dag een rustdag was. Toen dacht ik dacht al meteen: hoe kan dat nou dat een God, een persoon, de wereld in zes dagen maakte? Ik heb er meer dan zes maanden over gedaan om mijn zwemdiploma te halen of om überhaupt te leren fietsen. En ja, direct dat ik ben als Ram gooide ik het er zo uit tijdens de les en zei tegen de priester: ‘Ja, maar dat kan helemaal niet en dat lijkt me hoogst onwaarschijnlijk!’ Nou, ik heb het geweten. Ik moest nablijven. Echt, ik was heel bang dat ik de bijbel achterstevoren moest gaan schrijven of wat dan ook. Wat in Spanje best wel normaal is, dat je gewoon een boek moet overschrijven als je fouten maakt. Maar dat was dus niet het geval.

Toen iedereen naar huis ging, vroeg de priester mij of ik achter hem aan wilde lopen. Hij liep een trapje op naar zijn zolderkamer in zijn mooie kerkje. Eenmaal bij zijn kamer zag ik een raam en bij dat raam stond een mega grote telescoop. De priester liet mij door de telescoop kijken. Hij wees mij naar Venus en de maan. Echt waar; op klaarlichte dag kun je Venus zien! Op zijn bureau lag een heel groot boek open met foto’s van planeten. De priester wees naar Mars; een roodachtige planeet. Hij vertelde dat de planeten, de zon en de maan zich hierbuiten begeven en dat dat het universum is. Ik leerde zoveel in die namiddag.

Staren naar de sterren

Toen ik ‘s avonds thuis kwam en het aan mijn vader vertelde, zei hij doodleuk: ‘Dan gaan wij vanavond op het dak van ons huis slapen’. In Spanje is dit heel normaal, omdat de meeste huizen een plat dak hebben waar je kan slapen en naar de sterren kan kijken. Zo leerde ik in die nacht van mijn vader waar welke sterren stonden. Hij wist er kennelijk heel erg veel vanaf. Ik vond mijn vader echt fantastisch. Dat is die sowieso wel. Hij heeft een onwijs hoog IQ en twee universitaire studies gedaan tegelijkertijd. Hij weet gewoon van veel veel. Hij kende alle planeten en wist ze me ook allemaal aan te wijzen, maar ook de sterrenconstellaties zoals de Grote Beer en het Steelpannetje. Ik vond het echt fascinerend! Het enige wat ik tot op dat moment wist, was dat je een wens mocht doen als je een vallende ster zag. Maar nu opeens begon de hemel een beetje voor me te leven en dat smaakte naar meer. Door de jaren heen ben ik meer hierover gaan leren en lezen.

Cadeautje

Toen ik uiteindelijk mijn communie deed, kreeg ik van de priester een boekje in mijn handen gedrukt als cadeautje. Ik kan me nog goed herinneren dat er een meisje in de regen met een rood capje en rode laarzen op stond afgebeeld met de titel ‘La Niña Aries Con Su Horóscopo’ oftewel ‘Het Rammeisje En Haar Horoscoop’. Dat boekje heb ik in één middag uitgelezen. Het was fantastisch, want in dat boekje werden de karaktertrekken van een Ram uitgelegd in de avonturen van dat meisje. Ik kan me herinneren dat ik echt zo ontzettend veel raakvlakken daarin tegen kwam met mezelf. En ik dacht als dit een Ram is, wat wordt er dan gezegd over de andere sterrenbeelden en dus over mijn broers en zussen? Als ik dat zou weten dan zou ik ze veel beter begrijpen. Ik dacht echt dat ik de code van de mensheid in handen had!

Miljarden zonnestelsels

Ik leerde dus al heel snel, dat wij hier op deze aardbol leven in een stelsel van allerlei planeten om ons heen en wij noemen dat dan een zonnestelsel. Wij denken echt dat wij uniek zijn, maar het universum bestaat uit miljarden zonnestelsels waar wij er slechts eentje van zijn. Het heelal is een ingenieus systeem waarin verschillende planeten verschillend en in een bepaalde volgorde staan opgesteld. Ze bewegen voortdurend, zelfs nu jij deze blog aan het lezen bent. Om jou heen is heel wat gaande wat je niet met het blote oog kunt waarnemen.

Sterrenbeelden

Dit geldt ook voor de sterrenbeelden. De sterrenbeelden zijn eigenlijk allemaal sterren die bij elkaar in de buurt staan. Ze vormen samen een constellatie. Dus een groep sterren bij elkaar vormen de Ram. Waarom de Ram? Omdat mensen vroeger de vorm van de sterren op dieren en goden vonden lijken. En zagen ze ook een Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. En zo werkt dit in de astrologie ook met de jaargetijden. In de astrologie beginnen we met de lente. En de lente is dus gekoppeld aan de Ram, wat staat voor het begin van iets nieuws. Het is echt amazing! Ik ga het allemaal uitleggen in andere blogs, maar dan weet je een klein beetje meer wat er zich rondom ons afspeelt.

Hoe ik mijn spiritualiteit heb ontwikkeld

Hoe ik mijn spiritualiteit heb dat ontwikkeld is, is een combinatie van een aantal factoren. Natuurlijk zit dit in mijn eigen natuur, in mijn fascinatie en interessegebieden. Ik begon de reis door me te interesseren in mijzelf, wat eigenlijk vrij normaal is. Ik neem aan dat jij ook geïnteresseerd bent in jezelf en hoe jij in elkaar steekt.

In een horoscoop zie ik waar iemands planeten stonden op het moment dat die persoon werd geboren. Als je dit kunt analyseren, dan kun je daar ook betekenis aan geven. En die betekenis is super waardevol, want het zegt heel erg veel over jou. Je kunt jouw horoscoop zien als een soort persoonlijke handleiding waarmee je bent geboren. Het is een soort magische code die gekraakt wil worden. Jouw horoscoop vertelt ook meer over jouw spirituele reis, want er staan ook allerlei spirituele punten in je horoscoop. Hierover vertel ik later meer in een andere blog, want deze punten zijn zo ontzettend mooi. Dat verdient speciale aandacht!

Ik voel mezelf best spiritueel. Ik ben naast analytisch ook ontzettend intuïtief. Door dit vuur in mijn horoscoop heb ik een hele grote verbeeldingskracht. En ik kom ook vaak redelijk goed uit mijn woorden, wat ik zelf helemaal niet zo zie omdat ik dit als ‘normaal’ ervaar. Ik zie in een horoscoop zo ontzettend veel en omdat ik heel snel kan analyseren, komt er als het ware een woordenstroom uit mij en kan ik er eigenlijk een heel mooi verhaal over vertellen. Ik noem het ook wel een soort van zinnige proza, want ik praat dan met heel veel metaforen. Als ik naar een horoscoop kijk, dan komen er zinnen uit mijn mond alsof ik tap uit een hoger bewustzijn. Dit is echt mijn zone of genius. Bij het kijken naar een horoscoop ga ik echt aan. Mijn interesse heeft ook altijd gelegen in de wetenschappelijke parapsychologie en Jungiaanse psychologie. De Jungiaanse psychologie heeft te maken met de psychoanalyse van Carl Jung. Wetenschappelijke parapsychologie heeft te maken met alle verschijnselen waar nog geen duiding voor is.

Spiritueel bewustzijn, mijn tweede natuur

Met het verdiepen van mijn kennis en mijn interesse leerde ik over de verbanden tussen die twee disciplines. Ik ben dus echt gefascineerd door symbolische psychologie gericht op de persoonlijke ontwikkeling en op de verruiming van ons spiritueel bewustzijn. Dat is een mond vol en de betekenis daarvan kom je allemaal te weten in mijn volgende blogs. Dus geen paniek als je me nu kwijt bent, het komt helemaal goed. Een ander punt waardoor ik zelf kan duiden dat ik heel spiritueel ben, is omdat mijn ascendantteken Kreeft is en de heerser van Kreeft is de Maan. De Maan wordt gekoppeld aan Kreeft net als Mars aan Ram. Dit betekent dat de Maan de heerser is van mijn hele horoscoop. De Maan wordt geassocieerd met de ziel, reflecteert andermans licht, heeft heel veel inlevingsvermogen, herkent emotionele nuanceringen in iemands persoonlijkheid, is erg met de natuur in tune en het werpt licht op zaken die zich in het donker afspelen. Dus met andere woorden: de Maan symboliseert de instinctieve dimensie van de geest. Zij is erg spiritueel en verbindt op gevoel. Dit ben ik ten voeten uit. Ik heb altijd mijn emotionele radar aan, ik kan heel helder nadenken, analyseren en ik ben heel erg grounded, maar mijn gevoel is mijn kompas en waarschijnlijk ook bij jou.

Energie van de kosmos

Ik besteed dagelijks extreem veel tijd en aandacht aan mijn gevoel en doe ook veel aan mindfulness en meditatie. Een groot deel van mijn tijd gaat op aan het in tunen op mijn gevoelens, de energie van de kosmos en wat iets tegen mij wilt zeggen. Ik handel daar dan ook naar. Ik merk dat ik hoe meer ik dat doe, hoe meer ik gewoon in tune ben met alles. Dan ervaar ik ook minder frictie en conflicten, omdat ik daar gewoon veel meer gevoel bij heb. Ik voorvoel echt heel veel en in mijn dromen krijg ik ook boodschappen door. Ik vind het heerlijk om gewoon open te staan en te kijken wat er gebeurt. Bij alles wat bij mij binnenkomt sta ik heel kort stil en laat het vervolgens los. Spiritueel bewustzijn is voor mij een soort flow, a way of living!

Onzichtbare energie

We weten dat we allemaal verbonden zijn met elkaar via een onzichtbare energie en dat we allemaal een soort van mast bezitten dat kan zenden en ontvangen. En de frequentie speelt zich op een bijna mysterieuze manier af. Daarom ervaren mensen ook synchroniciteit. Boodschappen die het universum naar je toe stuurt, die jij voorvoelt en vervolgens ook ziet manifesteren. Sommige mensen zeggen dat ze telepathische vermogens hebben. Dat is voor mij ook een vorm van synchroniciteit. In je onderbewustzijn zit een soort van radiostation die iets heeft opgepikt en vervolgens komt er naar het bewustzijn een signaal, waardoor je tot actie overgaat terwijl je niet eens weet waar het signaal vandaan kwam. Zo denk en voel ik dat astrologie een hele mooie manier is om naar de werkelijkheid te kijken en ook dingen te duiden. Ik vind het fantastisch om jou mee te nemen in mijn wereld en jou veel meer daarover te vertellen.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door