DE EERSTEN DIE JEZUS BEZOCHTEN WAREN ASTROLOGEN

Als je liever luistert, luister dan hier naar de aflevering van De Astrologie Podcast over de eersten die Jezus bezochten waren astrologen:

Wat haast niemand weet is dat astrologen aan de hand van de sterren aan de hemel wisten dat de Messias was geboren. Maar de kerk is met dit gegeven totaal niet blij. De kerk stond niet open voor een andere zienswijze dan hun eigen zienswijze en daarom vonden zij het lastig om in het Nieuwe Testament de term magiërs of astrologen te gebruiken. Maar wie de oorspronkelijke evangelie van Mattheüs er op naslaat, kan in het Koinè-Grieks zien dat het woord ‘magoi’ werd gebruikt om de eerste bezoekers aan Jezus aan te duiden. Hiermee werden magiërs ofwel astrologen bedoeld.

De wijzen uit het Oosten waren geen koningen maar magiërs ofwel astrologen

Er werd een draai aan het historische verhaal gegeven. De term ‘magoi’ werd vervangen door ‘wijzen’ en deze wijzen zouden met tussenkomst van God en zijn bijzondere teken aan de hemel, door hebben gekregen waar de Messias zou worden geboren. Later werd verzonnen dat deze wijzen, koningen waren. Wie deze koningen waren, wat hun namen waren en zelfs hoeveel koningen er waren, wordt niet vermeld in het Evangelie naar Mattheüs. Men gaat uit van drie koningen omdat ze dure geschenken meebrachten: goud, wierook en mirre. Maar waarom drie koningen? Omdat er drie cadeaus waren. Zo simpel is er geredeneerd. Een andere verklaring kan niet worden gevonden. De vermelding van de wijzen in de Bijbel is summier.

astrologen
Goud was het typische geschenk voor een koning. Wierook stond symbool voor de goddelijkheid. Mirre is een verwijzing naar de dood van Jezus: mirre was een kostbare hars, met mirrezalf werden doden ingewreven.

‘De Wijzen uit het Oosten en de Drie Koningen zijn verzonnen door de kerk om het verhaal uit de astrologiesfeer te houden.’

Er wordt wel melding gemaakt dat de wijzen vanuit het oosten naar Jeruzalem waren gekomen omdat ze een ster hadden gezien. Uit die ster maakten ze op dat de Messias, de langverwachte Koning der Joden was geboren. Herodes was destijds de niet-ware Koning der Joden en hij was ziedend over de mogelijke geboorte van de Messias. Hij misleidde de wijzen met het verhaal dat hij graag wilde weten waar de Messias zich precies bevond zodat hij Hem persoonlijk hulde kon bewijzen. Zie het als op kraamvisite willen gaan en de felicitaties overbrengen. In werkelijkheid was hij dus heel wat anders van plan.

Volgens de joodse traditie zou de Messias sowieso worden geboren in Bethlehem, dus de wijzen gingen die kant op en zagen voor de tweede keer een opvallende ster aan de hemel. Ze waren in die zin de eerste pelgrims, de eersten die ‘de weg van het geloof’ volgden, en de eersten die Jezus echt zagen.

De wijzen zouden in een droom zijn gewaarschuwd voor de snode plannen van Herodes. Ze keerden daarom via een andere weg terug naar hun eigen land en verder is er niets bekend over ze. Toen Herodes daar achter kwam, liet hij alle pasgeboren kinderen tot twee jaar in Bethlehem vermoorden. Jozef, Maria en Jezus konden tijdig vluchten naar Egypte.

De rest over de drie koningen is een legende. Ofwel door ons mensen verzonnen, al dan niet gebaseerd op een kern van waarheid. Dus dat het om drie koningen zou gaan en zelfs welke koningen: Caspar, Melchior en Balthasar, is er later aan toegevoegd. Deze koningen worden verder niet besproken en volgens de legende zijn ze als martelaar geëindigd, maar andere bronnen vermelden dat ze tot aartsbisschop zijn gedoopt in India.

Bron: Mattheüs 2: 1-12 De Nieuwe Bijbelvertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap, Haarlem. Mede mogelijk gemaakt door www.eo.nl- https://eo.nl/bijbel/matteus/2

Waarvoor werd astrologie in de oudheid gebruikt?

Het heeft de mens altijd al gefascineerd wat er in de kosmos gebeurt. Vanaf de aarde bekeken is de hemel ook onbereikbaar en toch gebeurt er van alles. Wolken komen en gaan, dag en nacht wisselen elkaar af, dan is het heet en dan is het koud. Dan zie je sterren en dan weer niet. Men heeft wetmatigheden ontdekt in de beweging van de hemellichamen. Samenstellingen van sterren kregen de naam zoals wij ze nu kennen van de sterrenbeelden. Tot zover werd deze wetenschap astronomie genoemd. Later gingen de Babyloniërs, Romeinen en Egyptenaren betekenis geven aan de standen van de sterren en planeten.

Zo probeerden ze iets te voorspellen wat we vandaag de dag onder natuurkundige verschijnselen zouden scharen. Je kunt hierbij denken aan het voorspellen van de overstroming van de Nijl, het slagen van oogsten, de toekomst van een staat of het lot van een heerser voorpellen. Niet iedereen was er van overtuigd dat dit mogelijk was, zeker filosofen uit de oudheid niet.

Vandaag de dag is psychologische of Jungiaanse astrologie in de mode. Deze vorm van astrologie houdt zich niet bezig met voorspellingen en verwerpt het fatalistische karakter van de middeleeuwse astrologie. Moderne astrologen gaan uit van vrije wil en niet van een onontkoombaar lot waar je niet onderuit kan. Het is logisch dat er ontwikkeling is in de kijk op astrologie. Zo is dat ook op elk gebied zoals geneeskunde, biologie, astronomie et cetera.

Kennis wordt door de jaren heen vergaard en nieuwe methoden worden geïntroduceerd. Voor mensen is het lastig om de astrologie van vandaag te onderscheiden van de astrologie van de oudheid.

Maar je moet het zo zien: vroeger waren er geen communicatiemiddelen behalve rookwolken tussen dorpen om elkaar te waarschuwen. Nu kan iedereen met één druk op de knop een gesprek voeren en zelfs iemand zien waar ook ter wereld. En wat dacht je van ziektes zoals kanker die vroeger niet genezen konden worden. Ook daar heeft de kennis niet stil gezeten. Dat geldt voor astrologen dus ook. Zij putten uit kennis van onze voorouders en voegen daar iets nieuws aan toe. Zo blijft alles in ontwikkeling.

Ik ben razend benieuwd hoe astrologie zich de komende eeuwen gaat ontwikkelen, voor nu heb ik genoeg kennis in huis om een paar levens mee te vullen 😊.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door