HET MYSTERIE VAN JE FAMILIE

Zou jij jouw familie hebben uitgekozen als jij het voor het zeggen had? Je familie heb je niet voor het uitkiezen, hoor je wel eens. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat we niet beter weten en we geboren zijn te midden van een familie die al generaties lang hun genetische en spirituele code heeft doorgegeven. En vervolgens ben je hier en leef je jouw leven dankzij hen: want zonder onze voorouders waren we er niet geweest.


Families kunnen behoorlijk complex zijn en in de meeste biografieën lees je over langslepende familiekwesties en worden heel wat familiegeheimen ontrafelt. Er heerst een taboe om je negatief over je familie uit te laten. Waarom eigenlijk? Schamen we ons ergens voor? Is het not done? Of hebben we het gevoel dat we stiekem toch teveel over ons privéleven prijsgeven wat niemand aangaat? Of voelen we ons ergens diep verbonden met onze families en hebben we diep respect voor onze voorgeschiedenis?

familie

Een kind op de wereld zetten kán iedereen, ouder zijn níet

Ouders hoeven geen opleiding te volgen om een kind op de wereld te zetten. In het artikel over Het Mysterie Van Je Ouders ontdek je hoe jij – vanuit astrologisch oogpunt – jouw ouders ervaart.

Maar ouders hebben ook ouders en die hebben ook weer ouders. Niemand vertelt je hoe jij een kind moet opvoeden. Dat doe je vanuit jezelf. Dat kan heel goed uitpakken of juist niet.

Als je ouders vraagt wat ze anders gedaan zouden hebben als ze alles van tevoren hadden geweten, dan zeggen de meesten dat ze hun kind meer hun eigen keuzes hadden moeten laten maken en dat ze zonder oordeel hun kind hadden moeten laten opgroeien. Maar het zit in de mens om al je tekortkomingen te projecten op je kinderen, zo ook alle onvervulde dromen die jezelf had. Je kind op voetbal doen, omdat jij zelf voetbal zo leuk vindt, maar ook omdat je door jouw kapotte knie niet verder bent gekomen dan de C-tjes. Of je kind op muziekles doen omdat je stilletjes er van droomt dat jouw kind veel applaus zal krijgen op een podium.

Of wat dacht je van je eigen angsten die je projecteert op jouw kind? Je moet ze de kost geven hoeveel moeders hun dochters klein houden omdat ze zelf vol angsten zitten. Ze mogen niet alleen op reis, ze mogen niet alleen thuis blijven, ze mogen dit niet en dat niet. En waarom niet? Omdat moeders nooit over hun eigen angsten zijn gestapt.

Ouders projecteren hun tekortkomingen en dromen op hun kinderen

Er zijn ouders die vroeger een nare jeugd hebben gehad en nu het gemis van hun eigen jeugd projecteren op hun kinderen. Er zijn ouders die vroeger in armoede leefden of nooit vriendjes mee naar huis mochten nemen. Deze pijn willen ze goedmaken en dat gaan ze compenseren door hun kinderen álles te geven wat zij tekort zijn gedaan. Maar er zijn ook ouders die juíst hun kinderen geen emotionele veiligheid kunnen bieden omdat ze die zelf ook nooit gehad hebben. Ze weten simpelweg niet hoe dat te doen omdat ze geen goede rolmodel hebben gehad. Er zijn ook moeders zonder moeder. Zo ongelooflijk lastig om jouw kind iets te geven wat jezelf hebt ontbeert.

Jouw gezinsleven staat in de sterren

Het klinkt misschien spannend en ik denk dat het ook best spannend is als je dit voor het eerst hoort: maar hoe jij zelf als ouder bent, staat ook in de sterren. Maar belangrijker is om te weten hoe jij jouw eigen familie hebt ervaren. Want om te begrijpen hoe jij in het leven staat en hoe jij als opvoeder bent met een ouderlijke rol, is het belangrijk om te weten wat jij op onbewust niveau hebt meegenomen van jouw eigen familie.

Ikzelf heb bijvoorbeeld mijn grootouders als rolmodellen gehad. Ik vond hun normen en waarden fijn. Ik heb er veel van geleerd en ik merk dat ik in mijn dagelijks leven veel van hun normen en waarden herken. Oprechte interesse heb ik van hen geleerd, maar ook gelijke monniken, gelijke kappen. Ik merk ook bijvoorbeeld tijdens het eten dat ik altijd mijn laatste eten aan iemand anders geef. Ik laat altijd wat in de pan over voor een ander. Ik moet dan altijd aan mijn grootouders denken die dat ook zo deden.

Familie hoeft niet perse jouw eigen vlees en bloed te zijn. Het kunnen ook mensen zijn die je als familie bestempelt. Aangetrouwde familie. Pleegouders, adoptieouders of zelfs een goede vriendin van je moeder die jij tante noemt, omdat ze ook werkelijk de rol van tante op zich heeft genomen.
In je horoscoop zit een mysterieuze plek. Een plek die veel over jouw roots verteld. Een plek waarvan alleen ingewijden weten wat het betekent. Maar vanaf nu niet meer. Want ik ga je vertellen hoe jij deze plek in jouw eigen horoscoop vindt. We hebben het over de Imum Coeli.

Imum Coeli betekent de bodem van de hemel ofwel de fundering van je horoscoop: jouw wortels

De IC of Imum Coeli is de wortel van ons bestaan en vertegenwoordigt onze voeten waarmee wij op de grond staan, het fundament en de stamboom als mens. Het sterrenbeeld van de IC laat ons herkennen wat ons zekerheid geeft en waarmee wij ons in onze zielendiepte verbonden voelen. Het gaat om onze wortels ofwel dat ons familiair overkomt.

De Imum Coeli is de fundering van de horoscoop – de emotionele rots waarop de rest van het leven is gebouwd, je eigen innerlijke bron waar je uit kunt putten. Daarom gebruik ik ook dit punt in je horoscoop als bron van informatie hoe jij je familie hebt ervaren of nog steeds ervaart. Ik kijk dan naar het teken ofwel sterrenbeeld waar de IC begint. De IC begint altijd op de grens van het vierde huis. Dat zegt jou waarschijnlijk niet veel, maar mij zegt het alles. Als het vierde huis niet alleen wordt bestreken door één sterrenbeeld maar door twéé, dan pak ik ook deze erbij voor een volledig beeld.

Wil je weten in welk teken jouw IC staat in je horoscoop? Vraag vandaag nog jouw gratis geboortehoroscoop aan bij mij.

familie

 Als jouw IC in Ram staat dan is jouw familie een familie van uitdagingen. Die kunnen ook fysiek zijn. Er is altijd wel wat haast, snel ontvlambaar, dynamisch en stimulerend. Men is onafhankelijk en er is weinig tijd voor affectie.

Als jouw IC in Stier staat dan is jouw familie een familie van tradities. Ze houden zich zelf een beetje beperkt doordat ze zich zaken laten opleggen. Belangrijk is binnen jouw familie de materiële zekerheden.

Als jouw IC in Tweelingen staat dan is jouw familie een familie van praters. Waarschijnlijk is er sprake van een stroom aan intellectuele prikkelingen of dat er sprake is van veel variatie en dat iedereen van de hak op de tak gaat. Ze praten snel over anderen en ze zijn dol op boeken dan wel alle soortige informatie en daarom is het internet een zegen voor ze.

Als jouw IC in Kreeft staat dan kom je uit een familie waar veel emotionele behoeften zijn. Ook is de kans groot dat binnen je familie sprake is van manipulatieve trekjes of dat je er dood gemoederd wordt. Natuurlijk valt het niet altijd even goed op omdat er veel met de mantel der liefde wordt bedekt en je familie erg gastvrij overkomt. Een warm en veilig nest is waar ze naar streven.

Als jouw IC in Leeuw staat dan kom je uit een trotse familie met een vleugje allure. Prinses Amalia heeft bijvoorbeeld haar IC in Leeuw. Het betekent ook dat jouw familie het fijn vindt om het middelpunt van de belangstelling te willen zijn, maar dat ook wel eens de vuile was naar buiten komt in de vorm van dramatische taferelen.

Als jouw IC in Maagd staat dan vind je het niet gauw goed want perfectionisme is kenmerkend. Jouw familie vindt details belangrijk en heeft snel haar oordeel klaar. Maar het is een soort de pot verwijt de ketel sfeer. Jouw familie wil doen zoals het ‘hoort’ en daarom zijn ze kieskeurig en van de regeltjes. Ze zijn veelal kritisch en willen het naadje van de kous weten.

Als jouw IC in Weegschaal staat houdt je familie erg veel van de esthetische kant van het leven. De familie komt naar buiten toe in ieder geval erg vriendelijk over en sluit daar waar het kan compromissen. Je familie houdt van kleur, vorm en design. Ofwel jullie hebben smaak en oog voor schoonheid en goede omgangsvormen. Ik heb mijn eigen IC in Weegschaal maar ook in Schorpioen. Je hoeft maar naar een foto van onze zussen te kijken om te zien hoe deze twee werelden verenigd zijn 😊.

Cabau Sisters – Styling: Danie Bles – cover shoot Life After Football

Als jouw IC in Schorpioen staat dan zijn er binnen je familie vaak emotionele uitbarstingen door de emotionele intensiteit. Een stevige clash is van tijd-tot-tijd nodig om de familiebanden op de proef te stellen. Dit geldt niet alleen tussen ouders maar ook tussen ouders en kinderen onderling.

Als jouw IC in Boogschutter staat dan is het binnen je familie dood normaal dat je aan je lot wordt overgelaten. De familie hecht aan veel vrijheid en onafhankelijkheid en reizen gemakkelijk. Binnen de familie wordt een religie aangehangen of op zijn minst een visie op het leven. Kennis vergaren over culturen en documentaires kijken, zijn geen uitzondering. Veelal zie je dat expat kinderen Boogschutter in hun IC hebben.

Als jouw IC in Steenbok staat dan kom je vaak uit een strenge familie waar autoriteit, structuur en status belangrijk zijn. Hiërarchie binnen het gezin is belangrijk en de sfeer is serieus omdat iedereen op zijn verantwoordelijkheden wordt gewezen. Een kritische ouder bestiert het gezin ongeacht je leeftijd.

Als jouw IC in Waterman staat dan kom je uit een niet alledaagse familie. Je familie doet intellectueel aan en vindt uitvindingen erg interessant. Technische en mentale stimulans zijn belangrijk en je ziet ook dat iedereen houdt van zijn onafhankelijkheid. Dit maakt de familie op zich niet hecht, maar door de mentale uitdagingen worden de familieleden naar elkaar toe getrokken. Er bestaat een sterke behoefte om ‘anders’ dan anderen te willen zijn. Niet zoals de grijze middenmoot.

Als jouw IC in Vissen staat dan kom je uit een artistieke of creatieve familie. Een familie met een spirituele touch die zich vaak voor de ander opoffert. Omdat de familie geen duidelijke grenzen heeft, loert het gevaar dat verslavingen de overhand nemen. De verslavingen zijn om te vluchten uit de werkelijkheid. Waarom? Simpelweg omdat voor deze zielen de wereld van tijd tot tijd te hard is.

Zie je dus dat – afhankelijk van je Ascendantteken – je jouw ouders anders kan zien en ervaren dan je naaste omgeving zoals je broer(s) en zus(sen)?

Voor mijn klanten maak ik uitgebreide horoscoopanalyses waarbij ik ook kijk naar uit wat voor gezin ze komen. Dit bepaalt namelijk ook hoe je in het leven staat en kan een bron van inspiratie zijn. Ben jij een ondernemende vrouw en wil je ook alles maar ook echt alles uit jouw horoscoop halen om mega succesvol te zijn? Aarzel niet en maak een vrijblijvende afspraak met mij.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Schrijf je in voor

The Holy Grail

Schrijf je hier in voor het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen, en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Marketing door

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

Holy Grail

Op 24 oktober 2024 lanceer ik groots mijn boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten in het prachtige Planetarium Groningen. Tijdens dit event neem ik je mee in mijn fascinatie voor de kosmos met een adembenemende DOME-projectie die de hele koepel vult. Het wordt een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Wil je daar graag bij zijn, bestel dan hier je eigen persoonlijke ticket!