HET MYSTERIE VAN JE OUDERS

Deborah Cabau astrologie horoscoop sterrenbeeld geboortehoroscoop ouders

Categorie

Geschreven door

Deborah Cabau I Astrologie I sterrenbeelden I horoscoop
Deborah Cabau

Deel dit artikel

Voor velen vormt het gezin van herkomst een bron van inspiratie. Zowel in positieve als in negatieve zin. Hoe je het ook went of keert, we hebben allemaal onze wortels in het verleden liggen. En die wortels beginnen bij onze ouders. Iedereen heeft een unieke start in het leven gehad. Bij de één was het een sprookje en bij de ander wellicht een hel. Hoe dan ook, we kunnen stellen dat we allemaal een uniek verhaal te vertellen hebben.

In dit artikel wil ik je meer vertellen over het gezin waar jij vandaan komt en dan specifiek over jouw ouders aan de hand van je geboortehoroscoop. Waarom? Omdat je ouders je rolmodellen zijn geweest en, hoe je het ook bekijkt, ze hebben een inprenting achtergelaten. Het is belangrijk dat je er bewust van bent dat de relatie met je ouders jouw dagelijks leven beïnvloedt. Van je levenshouding tot persoonlijke keuzes en van je fijne voorkeuren tot je grootste afkeuren.

Waarom jouw broers en zussen hun jeugd anders hebben ervaren dan jij

Wist je dat hoe jij jouw ouders ziet, grotendeels wordt bepaald door de manier waarop jij naar ze kijkt? Dat verklaart ook meteen waarom jouw eventuele broers en zussen een andere kijk op hun jeugd hebben en dus ook op jullie ouders.

Er zijn theorieën die beweren dat jij zelf in dit leven – lees in deze reïncarnatie – voor je eigen ouders hebt gekozen. Ze hebben je wat te leren. Voor de één betekent het grenzen aangeven en opkomen voor zichzelf en voor de andere zijn ze een bron van inspiratie en versterking van het zelfvertrouwen.

ouders

Jij hebt ouders, ik heb ouders. We hebben allemaal ouders. Misschien ben je niet trots op je ouders of misschien heb je juist een close band met ze. Misschien heb je net als ik ook stiefouders gehad of andere verzorgers die de rol van ouder op zich hebben genomen. Ik wil je uitnodigen om stil te staan bij wat jij voor jouw ouders voelt. Voel je afkeer? Voel je blijdschap? Voel je pijn? Voel je gemis? Voel je warmte?

We projecteren herinneringen aan onze ouders op onze partners

Het thema ouders is een veelbesproken thema en de band met je ouders vormt ook de basis van alle therapieën. Omdat ouders de allereerste rolmodellen zijn geweest en die het meeste impact hadden op jouw jonge geest, gaat de inprenting een leven lang mee. Wellicht heb jij je vroeger voorgenomen om niet zoals je ouders te worden, maar nu jezelf ook kinderen hebt merk je dat je juist bepaalde dingen uit jouw vroegere ervaringen ook toepast. Ik ben bijvoorbeeld erg zorgzaam naar mijn kinderen maar bovenal creatief. Ik had ook zeer creatieve ouders als rolmodellen en voor hen was the sky the limit. Het leven heeft nou eenmaal meer sjeu als je gebruik maakt van de oneindige mogelijkheden, aldus mijn ouders.

‘We verwachten soms van onze partner dat hij of zij de rol van onze ouders oppakt die we zo hebben gemist. Maar kijk uit. Je partner hoort deze rol niet te vervullen.’

ouders

Misschien ben je niet door jouw ouders opgevoed, maar door andere familieleden, zoals je grootouders of misschien zelfs wel je oudere broer(s) of zus(sen). Er is geen goed of fout. Maar denk wel even terug aan je gezinssituatie en de omstandigheden waarin het gezin verkeerde. Was er angst? Was er welvaart? Was er eenzaamheid? Werd er niet gesproken over emoties? Werden anderen voorgetrokken? Was je het lievelingetje?

Ikzelf kom uit een gezin van 13 broers en zussen en geloof me, als je ons alle 13 vraagt hoe onze jeugd was dan antwoord iedereen verschillend. Hetzelfde geldt ook voor de herinneringen die we hebben aan onze ouders. Mijn gezinssituatie ligt enorm complex. Ik heb er een podcast over opgenomen: Made in Ibiza, het Schorpioeneiland🦂🌴

Alle ingrediënten voor een hit soap zijn aanwezig: mijn vader heeft vier vrouwen gehad. Deze vier vrouwen hebben hem kinderen geschonken maar liepen allemaal bij hem weg. Hij dacht dat zijn kinderen een verlengstuk van hem waren en was vergeten dat kinderen een geheel eigen identiteit ontwikkelen en los willen komen van hun ouders. Afijn, ik werd opgevoed door meerdere vrouwen en heb dus ook meerdere rolmodellen gekend. Ik ben daar achteraf enorm dankbaar voor. Ik heb onwijs veel geleerd in mijn jeugd van al deze verschillende vrouwen. Maar ik had ook vaderlijke rolmodellen, waardoor ik geleerd heb hoe het is om het goede voorbeeld te geven aan je kinderen.

ouders

De geboortehoroscoop onthult alles over je roots ofwel je wortels

Het is bizar, ik weet het. Maar ik kan in je horoscoop zien hoe jij je jeugd hebt ervaren. Astrologen hanteren verschillende technieken om hier naar te kijken. Ik heb ook zo mijn favoriete analysemethoden om te zien hoe jij je ouders hebt ervaren en hoe het er vroeger bij jou thuis aan toe ging. Waarom zou je dit willen weten? Omdat je dan begrijpt door welke bril jij vaak naar je eigen prestaties kijkt. Omdat je dan begrijpt waarom je bepaalde hardnekkige gedragskenmerken vertoont of waarom je zelfs een grote aversie voelt bij bepaalde eigenschappen bij andere mensen. Het heeft allemaal te maken met jouw eerste ervaringen met rolmodellen en hoe jij zelf van binnen bent ontworpen. Het geeft een verklaring waarom je bepaalde jeugdpatronen herhaalt maar ook waarom je voor bepaalde ideologieën inzet. Omdat je niet wilt dat anderen overkomt wat jou is overkomen bijvoorbeeld.

Hoe je de relatie met je ouders ervaart

Ik heb een foefje als je zelf snel wilt ontdekken hoe jij de relatie met je ouders ziet. Ik kijk dan naar het tegenliggend teken van jouw Ascendantteken. Als je meer wilt weten over Ascendanttekens, dan kan je luisteren naar de Mini Masterclass die ik hier eerder over heb opgenomen.

In ieder geval kijk ik altijd naar het tegenliggend teken van je Ascendant. Dit teken noemen we je Descendantteken.


Ik kan me heel goed voorstellen dat je niet je Ascendantteken, laat staan je Descendantteken paraat hebt. Daarom kan je nu hier direct jouw gratis geboortehoroscoop bij mij aanvragen. Ik stuur je dan een e-book toe per e-mail met daarin je geboortehoroscoop in kleur plus alle gegevens die je nodig hebt om te weten wat de belangrijkste punten uit jouw horoscoop zijn. Vraag hem direct hier aan!

Check dan je Descendantteken en ontdek veel meer over de relatie tussen jou en jouw ouders. Je zal versteld staan!

ouders

 Is jouw Ascendantteken Ram? Dan is jouw Descendantteken Weegschaal. In dat geval zie je jouw ouders als mensen die de harmonie willen bewaren. Ze zijn toegeeflijk en houden eerder van een overlegsfeer dan van hun wil op leggen.

Is jouw Ascendantteken Stier? Dan is jouw Descendantteken Schorpioen. In dat geval zie je jouw ouders als intense mensen die gevuld zijn met seksuele intimiteit, lust en ook jaloezie. Kortom, alle drama is kenmerkend door de diepte van de emoties die ze oproepen.

Is jouw Ascendantteken Tweelingen? Dan is jouw Descendantteken Boogschutter. In dat geval zie je jouw ouders als ruimdenkende mensen die heel inspirerend zijn. Ze hebben een onafhankelijke geest en houden er van om hun horizon te verruimen. Ze kunnen reizen fijn vinden als ook filosoferen en doceren. Vooral cultuur prikkelt hen.

Is jouw Ascendantteken Kreeft? Dan is jouw Descendantteken Steenbok. In dat geval zie je jouw ouders als autoritaire mensen met groot verantwoordelijkheidsgevoel. Althans ze kunnen binnen de maatschappij een bepaalde status verwerven doordat ze heel goed weten hoe ze kunnen presenteren en domineren. Ze zijn erg praktisch ingesteld en gevoelig voor status. Worst case scenario kunnen ze ook hun naasten onderdrukken.

ouders

Is jouw Ascendantteken Leeuw? Dan is jouw Descendantteken Waterman. In dat geval zie je jouw ouders als emotioneel afstandelijke mensen. Ze kunnen koel overkomen of althans niet-emotioneel. Ze hebben een ongebruikelijke zienswijze en zijn anders dan anderen. Ze houden er bepaalde ideologieën op na en hebben interesse in sociale systemen.

Is jouw Ascendantteken Maagd? Dan is jouw Descendantteken Vissen. In dat geval zie je jouw ouders als artistieke mensen die veel verbeeldingskracht hebben en mogelijk zich kunnen verliezen in een of andere droomwereld of verslaving.

‘Dat wat we van een ander verachten, zit diep in onszelf. Maar ook de eigenschappen van wie we tegen opkijken en fascinerend vinden, zitten diep verscholen in onszelf. Onze ziel wil graag deze eigenschappen eigen maken.’

Is jouw Ascendantteken Weegschaal? Dan is jouw Descendantteken Ram. In dat geval zie je jouw ouders als vurige types die houden van hun onafhankelijkheid en op zoek zijn naar uitdagingen. Ze hebben meer ideeën dan tijd.

Is jouw Ascendantteken Schorpioen? Dan is jouw Descendantteken Stier. In dat geval zie je jouw ouders als star, down to earth, traditioneel en praktisch. Ze houden niet zo van emotionele verandering.

ouders

Is jouw Ascendantteken Boogschutter? Dan is jouw Descendantteken Tweelingen. In dat geval zie je jouw ouders als mensen die houden van communicatie. Waar een debat zo is uitgelokt omdat ze je willen stimuleren om ook je zegje te doen. Ze zijn gevuld met kennis en woorden.

Is jouw Ascendantteken Steenbok? Dan is jouw Descendantteken Kreeft. In dat geval zie je jouw ouders als zorgzame, liefdevolle mensen. Ze zijn erg sensitief maar mogelijk ook emotioneel manipulatief. Er zijn zat ouders die laten zien dat ze erg zorgzaam zijn voor elkaar en waarvan de kinderen de oogappeltjes zijn.

Is jouw Ascendantteken Waterman? Dan is jouw Descendantteken Leeuw. In dat geval zie je jouw ouders als mensen die in het middelpunt willen staan. Ze zijn aanwezig en hebben ruimte nodig. Soms zijn ze extravagant en arrogant en er is sprake van veel vertoon.

ouders

Is jouw Ascendantteken Vissen? Dan is jouw Descendantteken Maagd. In dat geval zie je jouw ouders als uitgesproken mensen die nauwgezet kunnen zijn alsook kieskeurig. Ze zijn gewetensvol en praktisch ingesteld. Je kunt de relatie met ze ervaren als iets dat vol regeltjes zit en zelfs kunnen doorslaan in zeurderige mensen.

Zie je dus dat – afhankelijk van je Ascendantteken – je jouw ouders anders kan zien en ervaren dan je naaste omgeving zoals je broer(s) en zus(sen)?

Naast dat het super-interessant is om het mysterie van je ouders te ontrafelen is het ook mega interessant om het mysterie van je familie te ontrafelen.

Voor mijn klanten maak ik uitgebreide horoscoopanalyses waarbij ik ook kijk naar uit wat voor gezin ze komen. Dit bepaalt namelijk ook hoe je in het leven staat en kan een bron van inspiratie zijn. Ben jij een ondernemende vrouw en wil je ook alles maar ook echt alles uit jouw horoscoop halen om mega succesvol te zijn? Aarzel niet en maak een vrijblijvende afspraak met mij.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://deborahcabau.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | Deborah is astrologisch businesscoach, auteur van Your Greatest Gifts From The Universe en host van De Astrologie Podcast.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

Deel dit artikel
deborah cabau astroloog business strategie advies

DEBORAH CABAU | ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klok.

Anderen lezen ook

ONTVANG GRATIS JE PERSOONLIJKE GEBOORTEHOROSCOOP