WAAROM JE GEBOORTETIJD ZO BELANGRIJK IS

Je hebt slechts drie sleutels nodig om jouw magische code te kraken. Sleutel 1 is je geboortedatum, sleutel 2 is je geboortetijdstip en sleutel 3 je geboorteplaats. Met deze gegevens kan ik als astrologe een map maken om uit te rekenen waar de planeten stonden precies toen jij werd geboren. Waarom het helemaal niet uitmaakt of je te vroeg of te laat bent geboren vertel ik je in deze blog. Jouw persoonlijke code is en blijft exact het moment waar en wanneer jij ter wereld kwam. Die code bevat antwoord op al jouw levensvragen en geeft inzicht in jouw innerlijke draken. In deze blog leer je er alles over.

De invloed van jouw geboortetijdstip

Voor astrologen is het belangrijk dat wij beschikken over jouw juiste geboortedatum, geboortetijdstip en geboorteplaats. Jouw geboortedatum zegt namelijk waar de planeten stonden precies op het moment dat jij geboren werd. Het is een heel belangrijk moment in het universum.

Jouw geboortetijdstip en geboorteplaats bepalen waar de aarde zich bevond ten opzichte van de andere planeten. Als je ‘s nachts geboren bent dan stond je als het ware omgedraaid naar bepaalde planeten toe, terwijl als je overdag geboren bent het daglicht van de Zon direct jou bereikte en van alles achter je gebeurde. En daarom is deze informatie voor een astroloog super belangrijk.

Er komen regelmatig mensen bij mij die geadopteerd zijn of niet precies weten hoe laat ze geboren zijn. Aan die mensen vertel ik dat het heel erg lastig is om een exacte analyse te kunnen maken omdat hun geboortehoroscoop niet betrouwbaar is.  Een exacte geboortetijdstip geeft veel waardevolle informatie en hierdoor zijn astrologen ook in staat om toekomstvoorspellingen te doen. Ik kan dan namelijk precies uitrekenen wanneer een energie van een bepaalde planeet invloed op jou gaat uitoefenen. En zonder een exacte geboortetijd blijft het giswerk. Ik hou niet van half werk en ook niet van onbetrouwbare voorspellingen, daar ben jij niet bij gebaat.

Als je jouw geboortetijdstip niet weet

Als je jouw exacte geboortetijdstip niet weet, vraag het dan aan jouw ouders of familie, of kijk op jouw geboortekaartje of op de papieren van de verloskundige die misschien nog bewaard zijn. En je kunt ook altijd nog naar het gemeentehuis gaan en navragen of jouw geboortetijdstip geregistreerd is. Het is wel zo, dat je hier een beetje mee moet uitkijken. In de jaren ‘50 en ‘60 werden de tijdstippen vaak afgerond en dus niet op de minuut genoteerd. Is dit heel erg? Dat is niet in alle gevallen heel erg, maar het is wel zo dat we er soms naast kunnen zitten qua tijdsperiode waarin we iets willen gaan voorspellen en naar de toekomst willen kijken. Dat iets dus niet daadwerkelijk gaat gebeuren in de maand juni, maar dat het later gaat gebeuren, bijvoorbeeld in de maand september. En in het ergste geval zelfs een jaar later pas. Daarom is het zo belangrijk om zo nauwkeurig mogelijk jouw geboortetijdstip te kennen.

Als je al die informatie niet hebt en ook niet aan die informatie kunt komen, dan is er nog één mogelijkheid om je geboortetijdstip te achterhalen. Er zijn namelijk astrologen die er een specialiteit van hebben gemaakt om jouw geboortetijdstip te achterhalen aan de hand van jouw persoonlijke geschiedenisverhaal.

Een astroloog kan aan de hand  van belangrijke ijkpunten in jouw leven zoals een verhuizing, trouwen, scheiden, het verlies van een dierbare of de geboorte van jouw eerste kindje kijken hoe destijds de planeten stonden. Zodra je een aantal belangrijke ijkpunten kunt traceren, dan is het makkelijker om dichterbij jouw geboortetijdstip te komen. Dit vergt best wel veel uitzoekwerk van een astroloog, maar ik kan je verzekeren dat een astroloog hier heel minutieus te werk gaat. Want eenmaal deze sleutel in handen heb je toegang tot jouw persoonlijke astrologie voor de rest van jouw leven! Let wel, het geboortetijdstip is nooit 100% vast te stellen, maar je kunt wel op basis van een het tijdstip waar een astroloog op uit is gekomen astrologische consulten boeken. Een wereld gaat dan voor je open.

Sleutel drie: jouw geboorteplaats

Jouw geboorteplaats is natuurlijk de plek waar jij op deze wereld bent geboren. Of je nu in het vliegtuig bent geboren, op zee of op een berg. Feit is dat je ergens op de wereld bent geboren. Deze derde belangrijke sleutel mag niet ontbreken. De aarde draait binnen 24 uur om haar as. De aarde draait de hele dag, zelfs nu ik hier deze blog aan het schrijven ben en jij aan het lezen bent. Maar niet alleen de aarde draait. We zetten ook een stapje verder in onze baan rondom de Zon. We doen er zo’n 365 dagen over  om precies op hetzelfde punt te komen als vandaag. Dit betekent dus dat iedere dag dat voorbij gaat de planeet aarde een stukje verderop schuift, en hierdoor verandert de positie van de aarde ten opzichte van de andere planeten. En weet je, ook de planeten bewegen en maken een rondje om de Zon. De ene planeet is heel snel en de andere zo langzaam dat er wel drie generaties nodig zijn voordat ie een rondje om de Zon heeft gelopen.

Een horoscoop is een unieke foto van jouw persoonlijke universum

Een horoscoop is eigenlijk niks anders dan een geweldige map waarin de exacte standen van de planeten worden weergegeven van het moment dat jij op de wereld kwam. Omdat de planeten nooit exact meer zo zullen staan is het een unieke foto, een blueprint. We noemen het ook wel een geografische foto van het heelal. Er is geen tweede foto van in heel de wereld en daarmee maakt het jou dus ook heel uniek.

Vervolgens geeft die horoscoop eigenlijk – zo noem ik het zelf altijd – ‘de sproetjes van je geest’ weer. Je ziet allemaal tekens en symbolen in een cirkel. De cirkel is in twaalf vakjes verdeeld en daarbinnen volgt een lijnenspel. De horoscoop staat dus representant voor alle planeten en andere belangrijke punten in het universum op het moment dat jij werd geboren.

In de horoscoop kijken, noem ik ook gekscherend onder je ‘motorkap’ kijken. Iedereen is anders en jouw motor is eigenlijk de engine waar jij goed op gaat. We hebben allemaal een motor, een hart, maar hoe die eruitziet en hoe die designed is, dat is bij iedereen weer anders. Jouw geest bestaat ook uit meerdere lagen, net als jouw lichaam. Een horoscoop kan je zien als de caleidoscoop van jouw binnenwereld. Het geeft alle kleine weerspiegelingen die zich binnen jou voltrekken. Je kunt met astrologie dus al jouw lagen afpelen.

Jouw onderbewuste wortels

In je geboortehoroscoop bevinden zich dus ook jouw geestelijke wortels en wortels hebben maar één doel. Wortels willen groeien! Vanuit de wortels groeit er iets moois naar buiten toe, want alle zaadjes zoeken uiteindelijk de Zon op. Toen je werd geboren waren alle geestelijke zaadjes er al. Maar ze moesten van binnen naar buiten toe groeien. En dat proces houdt nooit op. Door de jaren heen groeit als het ware jouw geestelijke boom en krijgt het jaarringen. Die jaarringen zijn levenservaringen die je hebt opgedaan. En er blijven – zolang jij leeft – nieuwe blaadjes aan je boom groeien. Je doorstaat alle jaarseizoenen, en hoewel de boom er dan steeds anders bij staat, het is en blijft dezelfde boom. Kortom, in essentie verander je niet. Je krijgt wel meer charme en wijsheid. Door de jaren kienen geestelijke zaadjes uit. Die kun je vergelijken met levensthema’s. Alles voltrekt zich in eerste instantie in het onderbewuste, maar vanaf het eerste moment dat je bent geboren beïnvloeden die zaadjes, wat je doet, wat je denkt en wat je voelt. Kortom de wortels zijn jouw onderbewuste. Je bent je er niet bewust van maar vanuit het onderbewuste wordt alles aangestuurd. Mooi hoe dat werkt toch. Vind ik wel.

Innerlijke draken zijn best lief

In jouw onderbewuste, dus ook in je horoscoop, zit de kelder waarin ook pijnlijke ervaringen zitten. Dingen die je hebt meegemaakt als kind of zelfs in vorige levens. Jouw onderbewuste bewaart en herinnert zich al die pijnlijke ervaringen als een soort van trauma en verstrikking. En die kelder onderdrukt ook deze gevoelens. Dit kan aanleiding geven tot negatieve gevoelens. Je kunt dus al op de wereld zijn gekomen met een rugzak vol negatieve gevoelens die je moet uitwerken in dit leven voor zover dat lukt. En als dat niet lukt dan gaat het een leven verder. Die negatieve gevoelens moet je zien als irrationele angsten. Dingen die je hebt opgepot, die je als naar hebt ervaren en onder je huid zijn gaan zitten. Als een bepaalde angst, wat ook zich als fobie kan uiten. Die kelder, die verbergt heel veel en bij de een meer dan bij de ander. Vroeg of laat zul je er niet aan ontkomen om tot in de donkerste spelonken van je onderbewustzijn af te moeten dalen. Daar ga je de confrontatie aan met je innerlijke draken en het is natuurlijk de bedoeling dat je ze uiteindelijk gaat verslaan, wat je ook zeker gaat lukken. Maar de enige manier om jouw innerlijke draken te verslaan, is ook om ze aan het licht te brengen en onder ogen te komen. Heel veel mensen zeggen deze draken niet te hebben of er geen last van te hebben, maar geloof me iedereen heeft wat. En vroeg of laat door de energie van de planeten die een stoot geven op kritieke punten in jouw geestenkaart, jouw geestelijke horoscoop, komt er opeens toch iets naar boven. Iets waarvan je het bestaan niet wist of waar je wel het bestaan van wist, maar jarenlang hebt onderdrukt. En dan moet je toch dealen met deze draken en het gevecht aangaan. Maar geloof me, als je dit doet, dan verdwijnen ze als sneeuw voor de zon. Het is wonderlijk maar het gebeurt echt. Je kunt dit vaak niet alleen, je hebt hierbij hulp nodig. Dit is ook de reden waarom er zoveel werk is voor coaches en therapeuten.

Jouw horoscoop is niet alleen de kelder. Jouw horoscoop is een soort instrument om naar jezelf te kijken. Naar jouw achterkant, naar jouw bovenkant, naar plekjes die je wel voelt maar die je zelf niet zo goed ziet en waar je zelf niet goed bij kan. Zoals ik eerder stelde; je bestaat uit meerdere lagen. Zowel lichamelijk als geestelijk. Je bent niet ééndimensionaal. Er zijn heel veel invalshoeken om naar jezelf te kijken. Wat ik zelf heel interessant vind is om te kijken naar je talent, naar je potentieel, naar dat wat er ligt te sluimeren, naar dat waar je goed in bent en wat eigenlijk jou het allergelukkigst maakt. Jouw ideale kaart, jouw blueprint, kreeg je al bij je geboorte mee. Maar door het leven heen gaat alles op een andere plek staan. Dingen nemen een loopje met je en het is dan de vraag hoe je daar mee omgaat en hoe je het bij elkaar houdt. Dat noemen we ‘het natuurlijke rijpingsproces ofwel ‘het leven’. Heel interessant en je kunt er je voordeel mee doen, want hoe gaaf is het om al dingen te weten en met voorkennis te kunnen handelen? Ik vind het fantastisch om jou daarbij te helpen.

Jouw Gouden Driepoot

Jouw horoscoop bevat drie superbelangrijke punten die je nooit over het hoofd mag zien. Ik noem het ook wel jouw gouden driepoot. En deze driepoot bestaat uit: jouw Zonneteken, jouw Ascendantteken en jouw Maanteken.

Zonneteken

Jouw Zonneteken is jouw sterrenbeeld. Dit teken zegt heel erg veel over jouw identiteit. In je horoscoop wordt dat weergegeven met de Zon als symbool. De plek waar de Zon in jouw horoscoop staat geeft extra kleur en geur aan jouw sterrenbeeld. Jouw sterrenbeeld is dus jouw Zonneteken. En dat valt afhankelijk van wanneer je bent geboren in Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen. Wil je exact weten wat jouw sterrenbeeld is, vraag dan hier jouw gratis geboortehoroscoop aan.

Ascendantteken

Jouw Ascendantteken is in jouw horoscoop het teken (sterrenbeeld) waar de Zon opkwam ten tijde van je geboorte. Dit is dus ook weer één van de twaalf dierenriemtekens. Sterrenbeelden worden ook dierenriemtekens genoemd. Dus ja het kan goed zijn dat je de Zon in Ram hebt met een Kreeft-ascendant. Jouw Ascendantteken wordt ook wel je sociale masker genoemd. Het is de eerste indruk die je op anderen maakt, maar ook hoe de wereld bij jou naar binnen gaat. Als jouw Ascendantteken Kreeft is, dan ben je gevoelig voor andermans stemmingen en zelf maak je een gastvrije indruk. Je bent begaan met anderen en je voorvoelt veel. Je bent ook wat sneller gekwetst dan een ander en je hebt meer de neiging om in je schulp te kruipen als de grote boze wereld naar tegen je doet. Maar je bent ook heel creatief en instinctief en velen zien in jou het moeder-archetype.

Maanteken

Tot slot heb je nog je Maanteken. Je Maanteken completeert jouw ‘Gouden Driepoot’. Jouw Maanteken onthult jouw welzijn en wat jij nodig hebt om jezelf emotioneel geborgd te voelen. Dus wat je eigenlijk nodig hebt om je senang te voelen. Als jouw Maanteken ‘geladen’ is, dat wil zeggen als jij op je best bent, dan kan een ander zich heel fijn voelen bij je. Jouw volgeladen Maanteken helpt een ander om zich weer lekker te voelen. Zo kan het zijn dat je soms energie van anderen krijgt en dat je soms het gevoel hebt dat je leegloopt. Het is daarom heel belangrijk om down time te nemen om je batterij op te laden. Jouw Maanteken is dus ook één van de twaalf sterrenbeelden. Je kan dus je Maanteken hebben in Stier, dit maakt je praktisch maar ook gericht op comfort en de goede dingen des leven. Natuurlijk hou je van sensualiteit en money, maar bovenal ben je nuchter en pragmatisch met oog voor schoonheid.

Jouw horoscoop onthult jouw psychologische make-up

En net als met echte make-up zijn de mogelijkheden eindeloos. Er is echter maar één bepaalde make-up die jou fantastisch staat. En als je die weet te vinden, dan oog je natuurlijker en nooit fake. Je benadrukt de schoonheid die toch al in je zit.

Gratis geboortehoroscoop

Omdat ik dol ben op astrologie en jou hiermee verder wil helpen, stel ik je in de gelegenheid om je geboortehoroscoop gratis bij me aan te vragen. Je ontvangt een e-book met daarbij je magische geboortehoroscoop alsook uitleg bij jouw persoonlijke Gouden Driepoot. Mooier krijg je het niet! Vraag hem hier vandaag nog gratis aan. Ik weet niet hoe lang ik deze dienst nog gratis beschikbaar stel.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Schrijf je in voor

The Holy Grail

Schrijf je hier in voor het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen, en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Marketing door

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

Holy Grail

Op 24 oktober 2024 lanceer ik groots mijn boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten in het prachtige Planetarium Groningen. Tijdens dit event neem ik je mee in mijn fascinatie voor de kosmos met een adembenemende DOME-projectie die de hele koepel vult. Het wordt een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Wil je daar graag bij zijn, bestel dan hier je eigen persoonlijke ticket!