WAAROM SPIRITUALITEIT BELANGRIJK IS IN HET LEVEN EN WERK

Mensen zoeken betekenis in hun werk

Ik ben er achter gekomen wat mensen écht drijven. Waarom we doen wat we doen. En vooral wát we dan precies doen. Want voor velen kan spiritualiteit misschien iets vaags zijn, of zelfs een containerbegrip zijn die in de mode is, feit is dat we allemaal spirituele wezens zijn. We zijn niet van steen. We hebben een ziel. En die ziel maakt een connectie met alles van binnen en buiten.

Praktische spiritualiteit in het dagelijks leven

Ik heb meer dan 15 jaar ervaring in het personeelsvak. Ik ben zowel personeelsmanager als personeelsadviseur geweest en ik ben cum laude geslaagd voor mijn master Human Resource Management. De vakken waarin psychologie werd behandeld waren mijn beste vakken. Ik haalde daar moeiteloos mijn hoogste punten mee. Ik vind de wereld van gedrag en drijfveren fascinerend. Waarom doet iemand wat ie doet? Waarom zijn er verschillen tussen mensen? Wat bezielt iemand om bepaalde keuzes te maken in het leven?

Wat mij opviel is dat mensen zingeving en betekenis zoeken in hun werk en dat ze belangstelling hebben voor spiritualiteit maar vaak niet weten hoe ze daar vorm aan moeten geven in hun dagelijks werk.

Maar weet je, we nemen allemaal ons ‘ziel’ mee naar het werk. Of je nou ondernemer bent, werknemer of werkgever. Iedereen heeft een levensvisie en neemt zijn of haar levensbeschouwelijke achtergrond mee naar het werk.

spiritualiteit

We weten dat er steeds minder mensen door de jaren heen religieus zijn in de zin dat ze lid zijn van een kerk en dat ook de regelmatige kerkgang fors is afgenomen. Voor een grote groep vervullen de kerken een ‘publieke nutsfunctie’ bij de rituelen doop, communie, huwelijk en begrafenis. Maar ook bij feestdagen en herdenkingsdagen. Toch hebben mensen zo hun eigen geloofsopvattingen. Ze hoeven daar niet lid voor te zijn van een kerk. Mensen hebben bijgeloof-rituelen zoals bidden, mediteren, zingen, dansen, een altaar maken, schrijven in dagboeken, bepaalde dingen eten of drinken, of zelfs het onthouden van bepaalde zaken zoals seks, alcohol en drugs. Kortom: er is veel ‘believing without belonging’.

Mensen vonden vroeger zingeving door naar de kerk te gaan. Tegenwoordig heeft het werk deze functie overgenomen. Er verschijnen steeds meer boeken die gaan over ‘werken als levenskunst’. Iedereen houdt zich op de een of andere manier bezig met het geestelijk leven: spiritualiteit.

New age staat voor spiritualiteit zonder voorschriften

In Nederland en België groeien spirituele instituten als paddenstoelen uit de grond. Ze hebben hun eigen ideale levensfilosofie in hun programma’s verwerkt. Je kunt er tal van cursussen volgen en ook besteden steeds meer coaches aandacht aan je spiritueel leven. Er zijn zoveel cursussen, programma’s en trajecten die je kunt volgen op het gebied van praktische spiritualiteit, dat je haast zou zeggen dat je spiritueel ontwikkelen net zo belangrijk is als naar de fysiotherapeut gaan bij wijze van spreken.

spiritualiteit

Nog nooit is zoveel aandacht naar ons lichaam, lifestyle, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling uitgegaan. Mensen hebben behoefte aan bewustzijnsontwikkeling. Jij ook? Ik denk het anders zat je niet dit te lezen. Kortom, ook jij valt onder de New Age consument. Je bepaalt zelf wel wat je aanneemt of niet. Wat bij je past en wat niet. De heilzame werking van planten, voedsel, natuur, seizoenen, water, energetisch veld et cetera boeit ons mateloos. Het één spreekt je meer aan dan het ander.

Je bent veel meer dan je ooit is verteld

Wie ben je nou eigenlijk? Ben je jouw verstand? Ben je jouw geheugen? Of ben je jouw stem? Ben je jouw lichaam? Ben je jouw gedachten? Hoe meer je de vraag centraal stelt hoe minder je een antwoord vindt. En waarom? Omdat je een som bent van alle delen. Je bent én, én, én. Als je aan je ouders vraagt wie je bent krijg je een ander antwoord dan wanneer je dat aan je vrienden vraagt of aan je partner. Iedereen ziet jou anders en iedereen projecteert een deel van zichzelf in jou. Daarom is het lastig om slechts één definitie over jezelf te horen.

Diep van binnen wil je weten wie je bent, tot waar je in staat bent en om daar achter te komen heb je zingevend werk nodig. Werk die jou helpt herinneren wie je bent en wat je leuk vindt. Werk dat ervoor zorgt dat jij meer over jezelf ontdekt. En werk dat jou uitdaagt. Werk waarin je talenten kunt ontwikkelen en werk dat gezien wordt. Ja, vooral dat laatste geeft vreugde. Je hebt het harstikke hard nodig om erkenning te vinden in je werk en dat anderen jouw werk zien en waarderen. Ook al denk je dat je een minimale bijdrage levert; voor ons gevoel van er ‘mogen zijn’ hebben we dat keihard nodig.

spiritualiteit

Dus blijf jezelf ontdekken en ontwikkelen. Ik ben al op zeer jonge leeftijd altijd bewust geweest van mijn eigen geest en ik heb mooie tochten gemaakt om mezelf te leren kennen. Niet dat ik mezelf ‘kwijt’ was ofzo, maar ik vond juist dat ik met veel wijsheid al op de wereld was gezet en ik was altijd al benieuwd wat er allemaal in me zit en wat ik er mee kan.

Geen wonder dat ik er mijn werk van heb gemaakt. Want hoe meer je doet aan inner search, hoe beter je in staat bent om anderen daarbij te helpen. Ik heb heel veel antwoorden gevonden in mijn horoscoop en ik leer nog steeds over mezelf. Ik vind mezelf een leuk mens, dat wil zeggen dat ik mezelf fijn gezelschap vind. Er is geen probleem waar ik geen oplossing voor kan bedenken, en zelfs als ik de oplossing niet kan bedenken weet ik wel wie ik daar voor nodig heb om mijn probleem op te lossen. Als je wilt weten wat ik allemaal uit je horoscoop kan halen kan je hier jouw gratis geboortehoroscoop bij me aanvragen. Dan zal ik je verklappen wat ik allemaal voor moois in jouw horoscoop vind.

spiritualiteit

Kortom, je bent veel meer dan je ooit is verteld en ooit verteld zal worden! Niemand kan alles van je zien. Dus de behoefte aan de innerlijke ontdekkingstocht kan ik me heel goed voorstellen. Mocht je ondernemer zijn en meer behoefte voelen om in jezelf te verdiepen neem dan contact met me op. Ik kan je uitstekend helpen bij het vinden van antwoorden waar je niet eens naar zocht omdat je niet wist dat het bestond. Het is niet eng. Ik kan me voorstellen dat het confronterend kan zijn en dat je daarom liever alleen artikelen van me blijft lezen of podcasts van me luistert, maar ik weet dat je diep van binnen smacht naar het eerlijke verhaal over jou. Ik ben niet eng, ik vertel je geen nare dingen, en ik sta nergens van te kijken. Je hoeft je niet te schamen of je ergens schuldig over te voelen. Je hoeft niet bang te zijn dat ik iets van je vindt of wie jij bent aan de grote klok zal hangen. Je hoeft alleen maar een gesprek te plannen. Samen kijken we of ik je verder kan helpen bij je spirituele ontdekkingstocht in jouw ondernemersreis. Klik hier voor een gratis discovery call.

“De basis is altijd je levenshouding ofwel jouw innerlijke drijfveren”

De centrale vraag is: is er behoefte aan mij?

Een mens heeft allerlei behoeften en die behoeften moeten links- of rechtsom vervuld worden. Maar een mens wil ook de behoefte voelen gewenst te zijn. Want iedereen weet wel dat behoeften komen en gaan. Misschien wilde je ooit een bepaalde opleiding volgen maar ben je iets anders gaan doen en misschien had je liever anders gewoond maar woon je nu zoals je woont. Hoe dan ook … de mens heeft intrinsieke motivatie nodig om door te kunnen gaan met zijn leven. En die haalt hij uit de wetenschap dat hij gewenst is!

spiritualiteit

Er moet meer zijn in het leven

Als je je leven bewust richting wilt geven is het belangrijk om stil te staan bij een aantal cruciale vragen zoals: wat vind je belangrijk in je leven? Wie maken daar deel van uit? Waar sta je voor en waar ga je voor? Waar leef je voor? Wat zijn jouw passies? Wat zijn jouw drijfveren, wat inspireert jou? Welke normen en waarden zijn voor jou belangrijk? Wat maakt je gelukkig? Wat moet er anders? Tot aan de diepe zingevingsvraag: waarom en waarvoor ben je hier op aarde?

Vroeg of laat krijg je behoefte om antwoord te vinden op deze belangrijke levensvragen. Dit noemen we ook wel zingevingsvragen. Deze vragen rijzen vaak tijdens een moeilijke periode in je leven. Bijvoorbeeld na ziekte, verlies of relatiebreuk. Maar ook na een faillissement, werkeloosheid of het gevoel dat je ‘geleefd wordt’. Ik kwam dat vaak tegen bij mensen die vastliepen in hun loopbaan tot aan burn-out aan toe. Je voelt aan je ‘water’ dat er iets meer moet zijn in het leven. Maar wat? Je voelt dat je toe bent aan bezinning en dat je belangrijke aspecten in je leven hebt verwaarloosd. En daar wil je vol mee aan de bak. Maar het antwoord komt niet één-twee-drie. Daar gaat een tijd overheen. En geloof mij, dat moment komt vaker in je leven voor dan je denkt. In je horoscoop kan ik zien wanneer die momenten zich in je leven zullen voordoen en welke doorbraak er nodig is om er te komen. Een horoscoop is een fantastisch instrument om jezelf beter te leren kennen. Ik heb er eerder een artikel over geschreven. Dat artikel vind je hier.

spiritualiteit

Levensvragen zijn trage vragen

Je kunt niet in één keer begrijpen wat je hier op aarde te doen hebt. Je hebt daar ervaringen voor nodig. Je moet dingen meemaken om vervolgens daar over na te denken. Om op te reflecteren en met anderen van gedachten te wisselen. Je hebt inspiratie nodig. Verhalen van anderen zodat je er over kan nadenken. Je moet door de pijngrens heen om te weten wat je nooit meer wilt. Je krijgt veel lessen in het leven. Dat is een gegeven. Die krijg ik ook. Ik zie ze al jaren van tevoren opduiken in mijn horoscoop en tóch kan ik het niet tegenhouden. Ik kan er natuurlijk wel wijs mee omgaan, voor zover dat gaat. Zo heb ik alle drama uit mijn leven geweerd. Dat betekent dat ik afscheid heb genomen van mensen die bij mij geen fijne emoties teweeg brengen omdat ze niet passen bij mijn levenshouding.

Je kunt heel veel leren over jezelf tijdens studies, reizen en cursussen. Maar ook tijdens coachtrajecten. Dit allemaal bespoedigt wel het vinden van antwoorden. Ik heb de coachopleiding ‘Coaching voor Professionals’ aan de School voor Coaching gedaan. De opleiding duurde één jaar. Maar ik heb daar meer geleerd dan ik ooit voor mogelijk hield. Ik koester mijn notitieboekje uit die tijd en mijn reflectieverslag. Maar ook mijn cursussen op het gebied van astrologie hebben mijn kijk op het leven enorm verrijkt. Het is alsof ik een paar extra ogen heb gekregen.

spiritualiteit

Je levenshouding kan transformeren maar het kost tijd

Weet je niet wat je levenshouding is? Ik kan me goed voorstellen dat je op zoek bent naar antwoorden. En door er over te lezen, te luisteren en te praten ontwikkel je steeds meer een levenshouding die bij jou past omdat het goed ‘voelt’. De allerbelangrijkste punten waar je aan moet werken om je levenshouding te veranderen zijn:

  1. Verdiepen van je levensvisie
  2. Vergroten van je zelfkennis
  3. Investeren in persoonlijke ontwikkeling
  4. Aanmeten van een ander stijl van leven en werken

Hoe je dit allemaal doet ga ik een andere keer verder op in. Ik blijf er over schrijven en podcasts opnemen. Maar voor nu neem ik mezelf als voorbeeld om jou hierbij te inspireren.

Mijn levensvisie: ik word gelukkig als ik genoeg tijd heb voor mezelf en mezelf creatief kan uiten. Ik word gedreven door het diepe verlangen iets van mezelf aan de wereld terug te geven en een leven te leiden die niet al te ingewikkeld is. Ik vind rust, reinheid en regelmaat belangrijk en ik wil door niemand beperkt of bekritiseert worden. Iedereen die dat doet laat ik links liggen. In mijn leven draait het om ‘contact’ met mensen, leren en groeien, tot het niet meer gaat.

Mijn zelfkennis: ik weet wat ik kan en ik weet ook wat niet kan. Hierdoor kan ik werk delegeren waar ik niet blij van word. Maar ik weet ook dat niet iedereen mijn stijl geweldig vindt en dat vind ik ook oké. Ik hoef niet iedereen te pleasen en ik weet ook dat niet iedereen mij kan pleasen. Ik geloof in geven en nemen en wie goed doet goed ontmoet. Ook ben ik ongeduldig, kritisch en sta stevig in mijn schoenen. Toch kan ik verlegen zijn en laat ik graag iemand in zijn of haar waarde. Vanuit de overtuiging dat we er allemaal mogen zijn.

Investeren in persoonlijke ontwikkeling: ik ga nooit slapen zonder iets te hebben gelezen over persoonlijke ontwikkeling. Ik analyseer altijd mijn dromen en ik sta open voor feedback. Ook houd ik er van om cursussen te volgen en ik ben open minded en altijd toekomstgericht. Ik houd van voortgang en vooruitgang en daarom omgeef ik mezelf met interessante mensen die hun tijd ver vooruit zijn. Ik budgeteer jaarlijks een bepaald bedrag voor persoonlijke ontwikkeling.

Aanmeten van een ander stijl van leven en werken: ik ben zelfstandig ondernemer geworden nadat ik er achter was gekomen dat ik me niet graag de les laat lezen of dat ik andermans aapjes moest dragen en oplossen. Ik heb gezien hoe het achter de schermen aan toe gaat in het bedrijfsleven en zeker binnen managementteams. En ik ben er achter gekomen dat ik daar niet meer  tussen pas. Ik ben er ook achter gekomen dat ik veel energie lek tijdens woon-werk verkeer en dat ik het beste presteer vanuit huis.

Ik heb daarom ervoor gekozen om mijn leven zo in te richten dat ik thuis kan zijn voor mijn dierbaren en dat ik in mijn eigen bubbel kan creëren en toch de mensheid kan dienen. Het is me allemaal gelukt. Daar heb ik grote veranderingen voor moeten doorvoeren maar weet je nog wat voor mij het aller allerbelangrijkste is? Dat ik al jaren zonder wekker wakker word. Wij hebben thuis geen wekker en mijn partner mag ook niet zijn wekker aanzetten op zijn mobiel. Ik leef graag op mijn biologische ritme. Ik eet wanneer ik trek heb, ik ga werken wanneer ik bezield ben, ik ga mijn kippen voeren als ik ze mis en ik ga dansen, lachen en zingen wanneer ik daar zin in heb. En dat kan s ochtends, s middags of s avonds zijn. Dat is voor mij kwaliteit van het leven! Dat gun ik jou ook. Op jouw manier welteverstaan.

sp

Spiritualiteit is een levensproject

Wil je nu echt aan de slag met jezelf? Wil je af van de knagende en prangende vragen? Ik ben hier voor je. Boek nu een gratis gesprek met mij in. Let op, alleen geschikt voor ondernemers of mensen die voor zichzelf willen beginnen als adviseur, coach, trainer of consultant en hun spiritualiteit verwerken in hun diensten.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Schrijf je in voor

The Holy Grail

Schrijf je hier in voor het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen, en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Marketing door

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

Holy Grail

Op 24 oktober 2024 lanceer ik groots mijn boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten in het prachtige Planetarium Groningen. Tijdens dit event neem ik je mee in mijn fascinatie voor de kosmos met een adembenemende DOME-projectie die de hele koepel vult. Het wordt een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Wil je daar graag bij zijn, bestel dan hier je eigen persoonlijke ticket!