HOE ASTROLOGIE DAADWERKELIJK WERKT!

Blog 4 Deborah Cabau astrologie horoscoop geboortehoroscoop sterrenbeelden

Categorie

Geschreven door

Deborah Cabau I Astrologie I sterrenbeelden I horoscoop
Deborah Cabau

Deel dit artikel

Heel veel mensen willen weten hoe astrologie werkt. Ik kan me voorstellen dat jij dat ook graag wilt weten. Vandaag neem ik jou mee in het grote geheel, de rode draad, van het systeem van de filosofie achter astrologie. Ik houd het simpel, zonder te veel details en lastige termen, licht ik de praktische toepassingen toe zodat astrologie behapbaar is voor iedereen. Als je het systeem en de filosofie achter astrologie eenmaal begrijpt, snap je dat het vrij logisch is om te weten te komen hoe jouw leven gaat verlopen en hoe jij in elkaar steekt.

Planeten komen en planeten gaan

De gereedschapskist van astrologie bestaat uit planeten, huizen, tekens en aspecten. Deze vier componenten noemen we ook wel de basiscomponenten. Het universum maakt daaruit miljoenen verhalen. De taal van de astrologie is heel rijk en mooi. In jouw geboortehoroscoop zijn die verhalen magisch en heel mysterieus, want jouw geboortehoroscoop bevat een gecodeerde boodschap. Je hebt dus iemand nodig die deze gecodeerde boodschap voor jou kan kraken ofwel decoderen. Jouw geboortehoroscoop vormt in de astrologie jouw vertrekpunt. Nog even kort samengevat wat een geboortehoroscoop is.

Jouw innerlijke rijpingsproces komt door de jaren heen op gang

Jouw geboortehoroscoop is een blueprint oftewel een foto van het heelal precies op het moment dat jij werd geboren. De planeten stonden toen in een bepaalde stand. De filosofie is, dat op het moment dat jij los kwam van jouw moeder, de planeten en hun energie jou hebben doorboord. Ze hebben als het ware een blueprint achtergelaten in jouw ziel. Het is de bedoeling dat jij in de rest van jouw leven de blueprint uitwerkt. We noemen dat ook wel een ‘masterplan’, die zich binnen jou moet gaan voltrekken.

Het innerlijke rijpingsproces komt op gang, omdat jouw geest en ziel vanuit jouw geboortehoroscoop – ook wel basishoroscoop genoemd – continu in contact komt met de ronddraaiende planeten. Er is een kosmos gaande boven ons, wat op een bepaald moment een kritiek punt in jouw basishoroscoop raakt. Jouw onzichtbare geestelijke basishoroscoop waar je mee bent geboren en die kritieke punten zijn bij iedereen weer anders. Dit is afhankelijk van jouw geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats. In jou is dus eigenlijk een hele unieke blueprint aanwezig en continu aan het werk. Waarom je geboortegegevens zo belangrijk zijn leg ik uit in deze blog: Waarom je geboortetijd zo belangrijk is.

Als we hier nu vanuit gaan, dan kun je je voorstellen dat planeten jou op dit moment raken; planeten komen en planeten gaan! En de energie van die planeten die doen iets met jou. Wat dat dan precies met een mens doet werd al door onze voorouders meer dan vijfduizend jaar gedocumenteerd en geanalyseerd. Daarom is astrologie een empirische wetenschap: gebaseerd op ervaring, waarneming en proefondervindelijke uitkomsten.

Wat onze voorouders al wisten over de planeten

In de prehistorie is gebleken dat de mensheid de planeetstanden al vanaf mensenheugenis probeert vast te leggen en te weten te komen wat de invloed is van de goden van de planeten op ons als mens hier op aarde. De ervaringen zijn opgetekend en daar zijn waardevolle conclusies uit getrokken. Astrologen hebben ontzettend veel kunnen leren van onze voorouders, die dit allemaal hebben vastgelegd en door de jaren heen weer deze wetenschap hebben verrijkt en verfijnd.

Door de gegevens die de wetenschap heeft opgeleverd, weten wij dat planeten hun eigen wetmatigheden kennen. Wij weten dat bepaalde planeten langer de tijd nodig hebben om een rondje rondom de zon te lopen, maar dat er ook planeten zijn waarbij het lijkt alsof ze stilstaan. Dan hebben we ook nog de Maan. De Maan is geen planeet maar een soort satelliet om de aarde. Alleen planeten draaien om de Zon. De Maan draait om de aarde en wordt daarom geen planeet genoemd. Kortom, er gebeuren allerlei complexe dingen in het heelal. De kosmos heeft daar zo zijn eigen intelligentie in, maar wij weten in ieder geval echt zeker dat de planeten allemaal op hun eigen baan blijven. En terwijl ze een rondje rondom de Zon aan het maken zijn, draaien ze ook nog eens om hun eigen as. Er is dus heel wat beweging gaande in de kosmos en dat heeft weer zijn weerslag op het leven op aarde. Alle planeten bewegen als een mobiel boven een babybox. Alles is in beweging op dit moment en al die energie doet iets met ons. De planeten komen en gaan. Ze raken kritieke punten in onze horoscoop en een situatie blijft nooit zoals het is. Dus goede situaties komen en gaan, maar dit geldt natuurlijk ook voor minder goede situaties.

Jouw reacties op de buitenwereld

De planeten kunnen zaken in gang gaan brengen waardoor er ook heel veel veranderingen zullen optreden. De energieën die vrijkomen veroorzaken weer jouw reacties op de buitenwereld. Je bent op een bepaalde manier ontworpen. Dat wil zeggen dat je ook op een bepaalde manier gaat reageren op wat jou overkomt. Je gaat reageren zoals je van binnen bent. Je weet alleen niet hoe je van binnen bent. Dat gaat zich pas manifesteren op het moment dat jij situaties tegenkomt in het leven. De situaties zijn feitelijk uiting van kosmische energieën.

Als er bijvoorbeeld iemand aan de deur klopt en vraagt of die persoon binnen mag komen, dan is het aan jou om te kijken of je die energie binnen laat en of je vriendelijk of onvriendelijk reageert. Er ontstaat een reactie.

Je moet het zo voorstellen dat een planeet die op dat moment passeert een plek inneemt in jouw geest, die er vervolgens voor zorgt dat er een snaar in jouw innerlijke geraakt wordt en uitgeleefd wilt worden. En dit projecteer jij vervolgens op jouw omgeving.

Zie het als volgt: Jij bent zelf de acteur van jouw eigen leven. Je hebt de hoofdrol te pakken en de omgeving dat zijn de acteurs waar je mee interacteert. Zij komen in jouw leven,  omdat er iets is in jou wat uitgeleefd moet worden. Je hebt die andere mensen nodig om de rollen te vervullen, zodat jij dingen gaat voelen en gaat meemaken binnenin jezelf.

Het is niet heel erg eenvoudig om te zien en te weten wat er precies gaat gebeuren, maar een geboortehoroscoop bevat de echte code die gekraakt moet worden. En daar doe je een leven lang over. Belangrijk vind ik wel om te benadrukken dat planeten je niet ergens toe ‘dwingen’. Je kunt ingrijpen en zelf bepalen hoe je ergens op gaat reageren, zeker als je bewust handelt. Een energie kan je vergelijken met bijvoorbeeld regen en zonneschijn. Als je te lang in de regen blijft staan doorweek je. Je kunt er voor kiezen om in de regen te blijven staan of ergens te gaan schuilen. Bij zonneschijn kan je ook kiezen: door te lang in de zon te blijven staan verbrand je je, als je schaduw opzoekt beperk je de schade. Aan jou de keuze. Maar dat de zon gaat schijnen of er regen gaat vallen is dus niet aan jou.

NA CRISIS VOLGT ALTIJD EEN DOORBRAAK

In het leven krijg je steeds nieuwe lessen, keer op keer om jezelf te leren kennen en om wijzer te worden. Als je een les niet tot je neemt, dan komt de les op een ander moment weer terug. Zo kun je steeds weer een level omhoog gaan, maar je kunt ook blijven zitten net zo lang totdat je de les hebt geleerd. Meestal wanneer je wat ouder bent, heb je wel geleerd om met een crisis om te gaan en kun je zaken overzien. Je bent inmiddels volwassen. Het is niet voor niks dat ze zeggen dat wijsheid met de jaren komt. Ook leer je dat na de regen zonneschijn komt en dat na een crisis vaak een doorbraak volgt. Met  astrologie kunnen we niet exact weten wat er gaat gebeuren in de toekomst, maar we kunnen wel zien en bepalen in welke periode iets gaat gebeuren. Dat er een gebeurtenis aan zit te komen. En we kunnen met vrij grote nauwkeurigheid ook nog eens aangeven wanneer dat gaat gebeuren. Dat komt omdat we met geavanceerde astrologiesoftware heel makkelijk vooruit en achteruit de planeten kunnen doorspoelen. Ik kan exact zien en berekenen waar de planeten over bijvoorbeeld tien jaar staan. En ik kan daaruit, gegevens jouw persoonlijke context, betekenis geven aan deze planeetstanden. Ik kijk altijd een jaar vooruit en omdat de energie een soort overlap heeft, neem ik ook altijd het jaar ervoor en het jaar erna mee. Het is niet zo dat je van de een op de andere dag iets heel anders gaat voelen. Het is een geleidelijk proces wat dus langzaam in elkaar overloopt en soms moet je eerst een paar flinke kosmische dreunen krijgen om wakker te schudden.

Hoe zit het met vrije wil

Dus nog even in een notendop samengevat hoe astrologie werkt. De blueprint in jouw geboortehoroscoop bepaalt wat en welke dingen jij gaat meemaken. De planeten die voortdurend bewegen brengen voortdurend iets teweeg in jouw horoscoop. Dit zijn de lessen die je meeneemt naar een volgend level. Kortom je staat continu bloot aan de planeetstanden die iets kritisch in jou raken waardoor een bepaalde beweging in gang wordt gezet. Daarom is het mogelijk dat je als mens groeit, dat je verandert, later andere voorkeuren gaat krijgen, dat de relatie waarin je zit bijvoorbeeld niet meer past omdat je gewoon andere behoeften hebt en iets anders van het leven verlangd, maar ook bijvoorbeeld dat je het roer wilt omgooien en dat je een hele andere carrièrerichting op wilt gaan. Al deze zaken liggen in jouw horoscoop besloten en wij mensen hebben dus eigenlijk maar een beperkte bewegingsruimte. Er is dus beperkte ruimte voor vrije wil. Kijk alleen maar naar het feit dat we allemaal geluk nastreven. Maar helaas gebeurt dit niet altijd, want als het echt zo zou zijn dat we invloed hebben op onze keuzes dan zouden heel erg veel nare dingen die ons zijn overkomen niet zijn gebeurd. Denk daar maar eens over na 😀!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://deborahcabau.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | Deborah is astrologisch businesscoach, auteur van Your Greatest Gifts From The Universe en host van De Astrologie Podcast.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

Deel dit artikel
deborah cabau astroloog business strategie advies

DEBORAH CABAU | ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klok.

Anderen lezen ook

ONTVANG GRATIS JE PERSOONLIJKE GEBOORTEHOROSCOOP