HELP, IK WEET MIJN GEBOORTETIJD NIET!

Waarom is jouw geboortetijd zo belangrijk? Omdat jouw geboortehoroscoop en toekomstvoorspellingen gebaseerd zijn op jouw exacte geboortegegevens! Daarom moet je jouw geboortetijd en geboorteplaats exact weten. Als je een paar minuten eerder of later geboren bent, kan dat al een groot verschil maken! Want als je een jaarprognose laat maken met 4 minuten tijdsverschil, dan zit je er zomaar één jaar naast. Hoe dit allemaal werkt, leg ik je uitgebreid maar supersimpel uit. Ook ontdek je hoe jij jouw geboortetijd het makkelijkst kan achterhalen.

Wat gaat er mis als jouw geboortetijd en geboorteplaats niet kloppen?

Laat me je eerst uitleggen hoe de kosmos werkt, ofwel het heelal. Ik ga van macroniveau naar microniveau. Ofwel ik zoom eerst uit en daarna in.

Het heelal bestaat uit miljarden zonnestelsels, en wij mensen wonen in slechts één daarvan.

De Zon is vele malen groter dan de Aarde. Het is lastig voor te stellen maar de middellijn van de Zon bedraagt 1,4 miljoen kilometer, dat is ruim honderd keer de middellijn van de Aarde. Je hebt honderd aardbollen nodig om een strakgespannen ketting om de Zon te maken. En als de Zon hol zou zijn, zouden er meer dan één miljoen aardbollen in passen!

geboortetijd

De wereld draait continu, zelfs nu terwijl je dit zit te lezen. Planeet Aarde is een minuscule knikker in het heelal. Wat? Zelfs kleiner dan dat. De Aarde draait om haar eigen as. Ze doet 24 uur over een rondje. En terwijl ze een rondje maakt legt ze ook nog eens de weg af om een rondje te maken om de Zon. Daar doet ze ongeveer 365 dagen over, ofwel een jaar. Na twaalf maanden is dus het rondje af en begint ze weer aan nieuw rondje. En dat gebeurt jaar in, jaar uit. Maar de baan die ze aflegt is niet exact rond en ook niet telkens exact hetzelfde. Dit komt omdat de Aarde in een licht excentrische baan rond de Zon draait. Sowieso draaien alle planeten niet netjes in een cirkel, maar in een ellipsvormige baan.

Maar niet alleen de Aarde is aan het bewegen. Alles in het heelal is aan het bewegen as we speak!

Je kunt je dan dus ook voorstellen dat als alles draait, dus ook andere planeten in het heelal, dat over een paar seconden we van positie zijn veranderd. Laat staan over een paar minuten en zelfs uren! Het is misschien een beetje ingewikkeld om precies uit te leggen hoe het werkt, als het lastig voor je is om te begrijpen dat het zoveel verschil kan uitmaken hoe laat je precies bent geboren. Maar probeer even in het klein het volgende voor te stellen. Houd een knikker in je handpalm vast. Pak je telefoon en schijn met je zaklamp op de knikker vanaf een paar centimeter afstand. Draai vervolgens per seconde een stukje op. Zie je dat dus het licht overal anders valt? Het licht is energie. In het heelal komt van alle kanten energie af op de Aarde. De energie doorboort alles, dus ook jou.

geboortetijd
Let goed op het licht. Zie je dat het licht anders valt naarmate de aardbol draait?

Op het moment dat jij wordt geboren maken we een foto van het heelal. Dit noemen we dan een horoscoop. Een horoscoop is een schematische tekening waarin de exacte standen van de planeten worden weergegeven op het moment dat jij werd geboren. Waarom is dit belangrijk? Omdat deze tekening jouw blue print van het leven is! Toen jij ter wereld kwam en los van je kwam stond je op jezelf. Je kreeg de inprenting mee van de kosmos, waar je dan vervolgens een leven over gaat doen om die energieën uit te leven. Ik heb eerder een artikel geschreven over Waarom Je Geboortetijd Zo Belangrijk Is. Luister je liever? Dan kun je hier luisteren naar aflevering 3 van De Astrologie Podcast.

Dit is een voorbeeld van een geboortehoroscoop. De persoon werd ’s nachts geboren en heeft sterrenbeeld Vissen.

Als iemand zijn of haar geboortetijd niet weet, dan gebruik ik standaard 12:00 uur. Daarmee is de geboortehoroscoop niet 100% betrouwbaar en daarom kun je er geen voorspellingen mee doen. Wat je wel kan zien, is in welke dierenriemtekens ofwel sterrenbeelden iemands planeten stonden. De langzame planeten Mars, Neptunus, Jupiter, Uranus en Pluto veranderen niet zo snel, die veranderen dus niet op één dag. In het voorbeeld hierboven heeft de persoon Mars in Stier. Je kunt hier dus wel belangrijke informatie van aflezen. Maar ik kan je minder goed helpen, omdat ik zeer belangrijke informatie mis.

Weet je wel hoe laat je bent geboren én waar je bent geboren? Vraag dan vandaag nog gratis je geboortehoroscoop bij mij aan. Je krijgt een waardevolle e-book via de e-mail inclusief jouw geboortehoroscoop in kleur!

geboortetijd
Mijn dochter en ik. Ik wist direct haar planeetstanden bij haar geboorte. Een Ram met Ascendant in Schorpioen en Maan in Stier. Op deze manier kijken naar je kind biedt veel waardevolle informatie. Je begrijpt de natuur van je kind veel beter.

Zo achterhaal je jouw geboortetijd

Je kunt op de volgende manieren jouw geboortetijd achterhalen:

 De geboortetijd staat meestal aangegeven op je geboortekaartje.

Je kunt jouw geboortetijd opvragen bij de Burgerlijke Stand van de gemeente waar je geboren bent. Als de aangifte gedigitaliseerd is door jouw oude gemeente, dan kun je hem vaak opvragen bij de gemeente waar je nu woont. In de meeste gemeentes is dit kosteloos per e-mail of telefonisch op te vragen. Als je inlogt op de site van de gemeente waar je bent geboren, kun je daar meestal een kopie van jouw geboorteakte opvragen. Dit kost ongeveer €13,- en de kopie wordt vervolgens met de post naar je verstuurd.

Je kunt jouw ouders – als ze nog leven – vragen of ze het ergens hebben genoteerd. Een dagboek, fotoalbum of papieren van de dokter/verloskundige.

Als je bent geadopteerd uit het buitenland, dan klopt de opgegeven geboortetijd vaak niet. En daarmee is het gewoon minder betrouwbaar.

Er zijn astrologen die jouw geboortetijd kunnen bepalen aan de hand van eerdere gebeurtennissen in je leven. Raadpleeg hiervoor altijd een astroloog die hiertoe is opgeleid.

Zo achterhaal je jouw geboorteplaats

Jouw geboorteplaats is net zo belangrijk als jouw geboortedatum en geboortetijd. Dit heeft te maken met de energetische stempel die je meekrijgt als je geboren wordt en die bepaalt wordt door de neutrinostroom. De ‘hoek’ van die stroom is anders als je op een andere plek geboren wordt. Neutrino’s zijn de kleinste deeltjes in het heelal. Ze hebben geen elektrische lading en nauwelijks massa. Neutrino’s vliegen dwars door alles heen en wordt ook wel straling genoemd.

Wil je exact weten waar je bent geboren? Kijk dan op jouw paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs. Daar staat altijd jouw geboorteplaats op vermeldt. Heb je twijfels over waar je bent geboren, neem dan contact op met de gemeente waar aangifte is gedaan van jouw geboorte. Als dat niet lukt omdat je in het buitenland bent geboren, dan kan je de ambassade aldaar vragen om een bewijs van jouw geboorte in dat land te achterhalen. Vaak kunnen zij jou doorverwijzen naar instanties die jou verder kunnen helpen.

Als mensen hun geboorteplaats niet kennen, of iemands geboorteplaats staat niet in mijn software Atlas, dan pak ik altijd de dichtstbijzijnde grote stad. Ervaring leert dat de verschillen dusdanig klein zijn, dat de geboortehoroscoop nog altijd betrouwbaar genoemd kan worden.

geboortetijd

Een verkeerde geboortehoroscoop leidt tot een horrorhoroscoop

Op het moment dat je op zoek gaat naar antwoorden over jezelf en zeker wanneer je ook wilt laten uitzoeken hoe jouw toekomst eruit komt te zien, dan moeten jouw geboortegegevens zuiver zijn. Anders gaat een astroloog uit van verkeerde gegevens en komt er dus ook een andere omschrijving van jouw karakter uit. En dat wil je natuurlijk niet! Afgezien dat je je niet volledig gaat herkennen in de karakteranalyse, krijg je dus ook dingen te horen die je helemaal nooit zal kunnen plaatsen. Het is alsof je andermans verhaal te horen krijgt. Kortom, horror!

Ik vraag altijd aan mijn klanten hóe nauwkeurig de geboortegegevens zijn. En astrologen onderling hanteren ook een ‘classificatiesysteem’ ofwel source rating. Van zuivere score naar minder zuivere score. ‘AA’ wordt aangegeven bij geboortegegevens die officieel zijn. ‘A’  wordt aangegeven als het uit het geheugen wordt opgegraven of ergens in een nieuwsbericht is verschenen. ‘B’ wordt aangegeven als de geboortegegevens uit de biografie zijn gehaald. ‘C’ wordt gebruikt als de bron onbekend is of het geboortetijdstip is gerectificeerd door een astroloog. ‘DD’ wordt gebruikt als de geboortegegevens afwijken van eerdere bronnen en niet te verifiëren is. En ‘X’ wordt gebruikt als de tijd niet bekend is.

Officiële documenten waar je een ‘AA’ score krijgt, zijn bijvoorbeeld: een geboorteakte, een geboortekaartje, een dagboek waarop tijdstip staat genoteerd, een foto van je geboorte met daarbij een klok in beeld, camerabeelden waarop digitaal de datum en tijd staan of een verslag van verloskundige of ziekenhuispersoneel.

geboortetijd
Ga niet altijd uit van het geheugen van jouw ouders, maar probeer ook bij de Burgerlijke Stand van jouw geboorteplaats aan jouw geboortetijd te komen. Zo weet je het voor altijd zeker!

Minder betrouwbaar is dus het geheugen van jouw ouders. Zeker als er meer kinderen in het gezin zijn geboren, vergissen ouders zich wel eens. Soms weten ze alleen dat je ’s ochtends vroeg bent geboren. Of midden in de nacht. Of tijdens lunchtijd. Ze hangen de herinnering van je geboorte op aan de bezigheden waar ze op dat moment mee bezig waren. Zelf ben ik geboren op Ibiza. Daar wordt in het register standaard op kwartiertjes afgerond. Mijn vader wist altijd exact hoe laat ik was geboren. Ik ben zijn tweede kind en hij had medicijnen gestudeerd en was er altijd op gebrand om aanwezig te zijn bij de bevallingen. Mijn vader heeft uiteindelijk 13 kinderen eigenhandig op de wereld gezet. En van alle bevallingen heeft hij verhalen.

geboortetijd

Toch wilde ik zeker weten hoe laat ik was geboren. Ik heb naast mijn geboorteakte ook brieven gevonden van mijn moeder aan haar ouders waar ze ook melding maakt van mijn geboortetijd. En natuurlijk heb ik tijdens mijn opleiding tot astrologe ook mijn geboortetijd geverifieerd aan de hand van levensgebeurtenissen in mijn leven. Alles klopte gewoon! Dat ik ging immigreren op mijn tiende en dat ik mijn moeder zou verliezen op mijn elfde. Maar ook dat ik op mijn 15de het huis uit ging en ging samenwonen op mijn 18de. Dat ik mijn eerste kind zou krijgen op mijn 25ste en dat ik naar het Noorden des lands zou verhuizen op mijn 34ste. Bijzonder toch!

‘Astrologen gebruiken het exacte tijdstip toen je los kwam van jouw moeder’

Toen mijn dochter werd geboren was ik erg gespitst op haar geboortetijd. Ja, je bent astrologe of niet! 😊 Ik weet hoe belangrijk de geboortetijd is, dus ik heb heel bewust op de klok gekeken en daarbij stond de camera aan die alles filmde en waarop de datum en tijdstip digitaal in beeld stonden.

Maar goed, ik kan me voorstellen dat niet iedereen op dat moment de tegenwoordigheid van geest heeft en alles heeft gecheckt en onthouden.

geboortetijd

Ik ben te vroeg geboren, welke datum of tijd moet ik gebruiken?

Astrologen nemen altijd het tijdstip waarop het kind uit de moeder kwam. Of het nou gepland was of niet. Dus het maakt niet uit of je te ‘vroeg’ of te ‘laat’ bent geboren. Wij astrologen nemen altijd het tijdstip waarop je los kwam van jouw moeder. Voor een keizersnede geldt dus het moment waarop je volledig uit de buik werd gehaald. Het tijdstip van een natuurlijke bevalling is niet beter of slechter dan een keizersnede. Voor jouw geboortehoroscoop maakt dat dus totaal niet uit.

Kortom, astrologen tellen dus niet vanaf dat de weeën waren begonnen of dat de navelstreng werd doorgeknipt of dat de moederkoek eruit kwam. Ik zeg het er maar even bij, omdat ik daar regelmatig vragen over krijg en jij natuurlijk exact wilt weten hoe het zit.

Ik weet niet hoe laat ik ben geboren, wat nu?

Regelmatig word ik benaderd door mensen waarvan het onmogelijk is om het tijdstip te achterhalen. Dat kan komen als je bent geadopteerd uit het buitenland en er van jou geen gegevens zijn geregistreerd. In het ergste geval klopt jouw geboortedag ook niet of men kan niet met zekerheid zeggen op welke dag je bent geboren. Het wordt dan lastig als je niet zeker weet of de gegevens die je hebt, wel correct zijn. Misschien ben je ergens geboren in een periode of een streek waar er niet nauwkeurig werd bijgehouden wanneer en hoe laat iemand werd geboren. Of misschien ben je onderweg geboren, zoals op een boot, in een vliegtuig, trein of auto. Of er is door oorlog de administratie ‘kwijtgeraakt’ of ben je mogelijk als baby te vondeling gelegd.

Het wordt dan haast ondoenlijk om een zuivere geboortehoroscoop voor je te maken. En dit is heel schrijnend, want het zijn juist die mensen waarvan weinig informatie over hun roots voorhanden is, die vroeg of laat willen weten wie ze zijn. En die antwoorden kun je normaal gesproken uitstekend vinden in iemands geboortehoroscoop. Wanneer je dus niet over die gegevens beschikt, wordt het ondoenlijk om iemand verder te helpen. Gelukkig is er een methode ontwikkeld om alsnog je geboortetijd te rectificeren.

Wat doet een rectificatie astroloog?

Waar een astroloog hoofdpijn van krijgt is een afgeronde of onbekende geboortetijd. We kunnen simpelweg ons werk niet goed doen. Maar ook een jaarhoroscoop voor iemand maken lukt niet. Je zit er gewoon naast en ik als astrologe wil kwaliteit leveren. Het is een tijdrovend proces om iemands geboortetijd te corrigeren aan de hand van gepuzzel met levensgebeurtenissen. Tóch kan het!

Er zijn astrologen die gespecialiseerd zijn in het achterhalen van jouw geboortetijd. De astroloog gaat dan aan de hand van grote levensgebeurtenissen en ervaringen het tijdstip van jouw geboorte zo nauwkeurig mogelijk bepalen. Het is belangrijk dat je dit laat doen door een zeer ervaren astroloog.

geboortetijd

Welke techniek wordt er gebruikt bij het corrigeren van de geboortetijd?

Verschillende astrologen gebruiken verschillende technieken om een horoscoop te ‘rectificeren’, maar de standaard gedachte is kijken of de gebeurtenissen van je leven overeenkomen met de voorspellingen of kijken of de gebeurtenissen van je leven verklaard kunnen worden op basis van een verschillend tijdstip van je geboorte. 

Ik geef geen les in astrologie, toch wordt me vaak gevraagd welke techniek ik gebruik om een geboortetijd te corrigeren c.q. rectificeren. Het zegt je mogelijk niet veel als je geen ingewijde bent. Maar toch verklap ik je mijn methode. Ik zoek eerst uit hoe laat je ongeveer bent geboren. In de ochtend, middag, avond of nacht. Dat doe ik door naar de transits te kijken van Uranus, Neptunus en Pluto op de Maan. Ik neem hiervoor conjuncties, vierkanten en opposities. Vervolgens pak ik de transits (die 3 of meer hits maken) van buitenplaneten (Uranus, Neptunus en Pluto) op de hoeken (Ascendant, Descendant, MC en IC) van iemands geboortehoroscoop. Hiervoor gebruik ik alleen de conjuncties en opposities en hanteer ik een orb van 0 graden.

De astroloog gaat aan de hand van bovengenoemde transits met jou in gesprek om de levensgebeurtenissen te checken en te matchen met wat er in jouw geboortehoroscoop is gevonden en wat jij nog uit jouw hoofd weet. Er wordt gecheckt of de timing van die gebeurtenissen kloppen en ook de leeftijd waarop ze hebben plaatsgevonden. Zo wordt jouw geboortetijd net zo lang gefinetuned totdat er een concrete geboortetijd volgt. Ik kan het ook, alleen ben ik zelf te druk hiervoor omdat naast consulten aan ondernemers ik ook horoscoopboeken schrijf en horoscooprapportages. En natuurlijk heb ik ook tijd nodig voor De Astrologie Podcast.

Maar als je wil kan ik je in contact brengen met iemand die jou uitstekend kan helpen en waar ik zelf heb geleerd hoe ik geboortetijd kan corrigeren ofwel rectificeren. De astroloog in kwestie kijkt naar jouw Uranus, Neptunus en Pluto transits. Ik zeg er wel bij dat het achterhalen van jouw geboortetijd tijdrovend is en dat de kosten ook een stuk hoger liggen dan wanneer je jouw geboorteakte opvraagt bij jouw geboortegemeente. Reken op een bedrag tussen de 250 en 350 euro. Als je interesse hebt om jouw geboortetijd te laten corrigeren, stuur mij dan een bericht via mijn contactformulier. Ik zal je dan in contact brengen met een iemand die dit uitstekend voor je kan doen zodat jouw toekomstige prognoses zuiver zijn.

Om te checken of de gevonden geboortetijd door jouw astroloog klopt doe je er goed aan om een lijst op te stellen met zoveel mogelijk belangrijke gebeurtenissen uit jouw leven die je maar kunt bedenken. Traumatische ervaringen en ongelukken komen het beste van pas, maar je kunt ook huwelijken, scheidingen, geboortes van kinderen, veranderingen van banen en andere belangrijke gebeurtenissen opschrijven.

Bij mij was bijvoorbeeld mijn immigratie goed te zien en ook wanneer ik het huis uit ging en zelfs wanneer ik mijn eerste huis kocht en een kind kreeg. Dat mijn moeder overleed op mijn 11de stond ook in mijn sterren. En ik had de astroloog niets uit mijn verleden verteld!

geboortetijd
Check altijd je geboortekaartje. Raadpleeg jouw ouders of vraag jouw geboorteakte op bij de Burgerlijke Stand van jouw geboorteplaats op.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door