WAT DOET EEN ASTROLOOG?

Wat is astrologie en wat doet een astroloog nou eigenlijk? Dat zijn vragen die me regelmatig worden gesteld en waarschijnlijk heb je daar toch wel een voorstelling van. De meeste mensen zouden zeggen dat een astroloog in de toekomst kijkt en dingen over jouw persoonlijkheid kan vertellen en je toekomst kan voorspellen. Anderen denken bij een astroloog aan de mensen op de kermis die een glazen bol gebruiken. Of ze denken dat het mensen zijn die paranormale gaven hebben en boodschappen doorkrijgen van mystieke goden en deze verhalen door moeten vertellen aan de rest van de wereld. Dit zijn verhalen en beelden waarvan niemand goed weet waar ze vandaan komen. Afijn, in deze blog leg ik je uit wat astrologie is en kom je erachter waar je een astroloog voor kunt inschakelen.

EEN ASTROLOOG IS GEEN WAARZEGGER, MAAR WAARNEMER!

Astrologie! Het is mijn passie en het is gewoon echt waar; je kunt me er ‘s nachts voor wakker maken. Ik vind het heel gaaf om jou wijzer te maken over mijn vak. Ten eerste astrologen zijn geen waarzeggers, maar waarnemers! Een astroloog gaat jou namelijk niet vertellen wat er echt daadwerkelijk gaat gebeuren, maar een astroloog kan wel heel erg goed waarnemen. Een astroloog kijkt naar bepaalde planeetstanden en maakt hiervan een koppeling met jouw karakter. Het lijkt zo simpel, maar dat is het niet. Astrologie is een ambacht en astrologen mogen niet zomaar wat roepen. Ze moeten kunnen verantwoorden hoe ze tot bepaalde conclusies zijn gekomen. Zeker vakgenoten letten hierop scherp op elkaar.

ASTROLOGIE IS GEEN GELOOF, MAAR WETENSCHAP!

Astrologie is geen geloof, maar een wetenschap. Het is een middel voor zelfreflectie en zelfontplooiing. Wat een astroloog doet, is eigenlijk de kosmische tendensen interpreteren in relatie tot jouw geboortehoroscoop en dan in zodanige taal verwoord dat je er ook wat aan hebt. Astrologie is een manier om naar de wereld te kijken en om over de dingen na te denken. Je kunt met astrologie inderdaad toekomstige energieën voorspellen. Dat komt omdat we weten dat de planeten mettertijd verschuiven. En de planeetstanden hebben een bepaalde invloed op ons, op zowel collectief als individueel niveau. Hun invloed levert niet een kant-en-klaar verhaal. Er zijn zoveel verschillende factoren waar rekening mee moet worden gehouden. De astroloog weeft verhalen van drie componenten: 12 sterrenbeelden, 12 huizen, 12 planeten. Daar komt heel wat taalkunst bij kijken. Het is belangrijk dat je weet dat astrologie je spirit centraal stelt en dat het een onschuldige manier is om betekenis te geven aan wat zich in jouw leven afspeelt.

CHINESE, VEDISCHE EN WESTERSE ASTROLOGIE

Er bestaan 3 astrologiestromingen; de Chinese astrologie, de Vedische astrologie en de Westerse astrologie. De Westerse astrologie is de astrologie die jij waarschijnlijk kent en die ik beoefen. In Amerika, Engeland en Australië is Westerse astrologie erg populair. Bij de Westerse astrologie spreken we over de 12 sterrenbeelden: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

De Vedische astrologie komt uit India en is overgewaaid naar andere werelddelen. Deze stroming gebruikt een andere methode om naar de kosmos te kijken en daarmee dus ook naar jou als persoon. In India wordt zelfs astrologie onderwezen op universiteiten. Men gebruikt in het dagelijks leven astrologie om zo bijvoorbeeld een geschikte huwelijkspartner te vinden, maar ook om een datum te bepalen voor het huwelijk.

En dan is er nog de Chinese astrologie. Daarover heb je misschien weleens gehoord, bijvoorbeeld dat mensen zeggen ik ben een Rat, Konijn, Hond, Aap, Slang, Varken, Haan, Geit, Os, Tijger, Draak of Paard. In tegenstelling tot de westerse vorm berekent de Chinese astrologie niet de posities van de zon, de maan en de planeten op het tijdstip van geboorte, waardoor het in Europese zin geen echte astrologie is, maar meer aanleunt bij numerologische technieken. Chinese astrologie is van oudsher verbonden met taoïstische en boeddhistische filosofie en kent vele varianten. 

SPECIALISMEN BINNEN WESTERSE ASTROLOGIE

Ik ben gespecialiseerd in de Westerse astrologie. Dat alleen al is een megagrote studie en ik raak nooit uitgeleerd. Iedere astroloog heeft zo zijn eigen voorkeuren. Natuurlijk kijk ik ook met een schuin oog naar de andere astrologiesystemen en stromingen, maar ik ben grote fan van de Westerse astrologie. Dit komt omdat ik er erg goed mee uit de voeten kan. 

MONDIALE ASTROLOGIE

Er zijn dus ook astrologen die zich hebben gespecialiseerd in mondiale astrologie. Deze vorm van astrologie houdt zich bezig met zaken die gebeuren op wereldniveau, zoals onderwerpen die te maken hebben met milieu, economie of politiek. Deze astrologen houden zich bezig met wat er gebeurt in bepaalde landen en continenten. Ze leveren bijzondere en rake inzichten, zoals bijvoorbeeld de toekomst van Trump, de pandemie, Chinese handel enzovoort.

MEDISCHE ASTROLOGIE

Dan bestaat er ook medische astrologie. Daarin wordt gekeken naar wat er goed is per sterrenbeeld, het welzijn van de individu en de uitwerking van de natuur op ons als mens. Uitgangspunt is dat de natuur als medicijn wordt gebruikt. Je moet hierbij denken aan de kruiden die worden voorgeschreven, homeopathische middelen die werken tegen bepaalde kwaaltjes. Erg interessant en een wereld op zichzelf.

ECONOMISCHE ASTROLOGIE

Er bestaat ook economische astrologie. Hierbij wordt gekeken naar de link tussen wat er op de financiële markt gebeurt en de planeetstanden. Er wordt uitgerekend wanneer de beste tijd is voor investeringen, fuseren en aandelen kopen of verkopen. Veel bedrijven schakelen een astroloog in die verstand heeft van economische tendensen en hun bedrijfsprestaties kan doorlichten zodat er concreet advies volgt.

VOORSPELLENDE ASTROLOGIE

En dan tot slot is er nog de voorspellende astrologie. Dit zijn astrologen die zich bezighouden met wat er staat te gebeuren. Ze kijken wat in de voorliggende periode aan de hemel gaat gebeuren en welke uitwerking het heeft. Ze kunnen dit zowel op collectief als op individueel niveau berekenen en vertalen.

Ik ben gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkelingsastrologie en dat ook nog eens in relatie tot vrouwenastrologie. Ik kan me best voorstellen dat je denkt wat is dit dan allemaal precies.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELINGSASTROLOGIE

Persoonlijke ontwikkelingsastrologie heeft te maken met de evolutie van de mens. De theorie en de filosofie hierachter is dat een mens wil groeien. We groeien de hele dag door. Onze cellen worden de hele dag door vervangen en dat gebeurt ook op psychisch niveau. We willen steeds een level verder komen en dat doen we door een soort ‘trial and error’ systeem. Het is een heel ingenieus systeem. We komen steeds een klein beetje verder door dingen uit te proberen. Denk maar eens aan een computerspelletje. Vaak moet je dingen oplossen en een level doorstaan om naar een volgend level te kunnen. Jouw geest wil op een gegeven moment naar een volgend level. En welke levels je allemaal te gaan hebt, kan ik als het ware zien in jouw geboortehoroscoop.

VROUWENASTROLOGIE

Vrouwenastrologie heeft te maken met de synchronisatie die veelal plaatsvindt met de maan en de maanstanden. De cyclus van een vrouw is gekoppeld met de maancyclus. Een menstruatiecyclus duurt 28 dagen en de Maan doet ook 28 dagen om een rondje te maken. Het is een cyclus wat de hele dag door plaatsvindt met een begin en een einde. Dit geldt ook voor de eicel van de vrouw. En zo zijn er ook nog allerlei psychologische aspecten gekoppeld aan de cyclus van de vrouw zoals vruchtbaarheid, het baren van een kind, de overgang en ga zo maar door. Telkens, op zowel micro- als macroniveau, vinden steeds herhalingen plaats van begin tot eind.

Tijdens de vruchtbare cyclus van de vrouw gebeurt er ontzettend veel met de psyche van de vrouw. De vrouw doorloopt verschillende fases met allerlei psychologische processen die daaraan verbonden zijn. Vrouwen gaan heel anders met emoties om dan mannen. Loslaten, schuld, schaamte, vergeving en opofferen zijn thema’s waar een vrouw levenslang mee kan worstelen. Dit komt ook omdat vrouwelijke energie gaat over verbinden en verenigen. Mannelijke energie gaat meer over actie en onafhankelijkheid. De planeetstanden hebben op een man weer een andere uitwerking dan op een vrouw. En daarom heb ik me erin gespecialiseerd.

ASTROLOGIE IN BUSINESS

Ik ben heel goed in staat om commerciële kansen en mogelijkheden voor iemand te zien. Ik kan de parels uit iemands horoscoop naar boven halen en vertalen voor winstgevende bedrijven. Veel vrouwen worstelen met de vraag of ze doen waar ze voor geboren zijn. Ze voelen angst om door te groeien, hebben een complexe relatie met geld en houden zichzelf bewust klein. Maar diep van binnen willen ze knallen, opvallen en er toe doen. Levens van mensen transformeren. Ze vragen zich af of dit voor hen is weggelegd en wat de kortste route is naar succes. En dat snap ik maar al te goed. Je wilt geen tijd, energie en geld stoppen in de lange route. Onderweg raak je gefrustreerd en kan het zomaar zijn dat je de handdoek in de ring gooit. Dat hoeft niet zo te zijn. Velen hebben de weg al naar mij gevonden en zetten astrologie in als bedrijfsstrategie. Ze weten nu op welke klanten ze zich moeten richten en met welke producten en diensten. Als je denkt ‘ja, ik wil graag een sessie’ dan kun je via deze link een afspraak plannen in mijn digitale agenda voor een gratis telefonische kennismaking. Samen kijken we of astrologie een waardevolle stap is in jouw bedrijfsstrategie.

“Als astrologe werk ik met tijd. Ik reis vooruit of terug in de tijd. Iets dat in geen enkel ander beroep kan. And I love it”

Deborah Cabau

DE ASTROLOOG GEBRUIKT DRIE INSTRUMENTEN

Nu wil ik weer even het sprongetje maken naar wat een astroloog precies doet. Astrologie is zowel kunst als wetenschap. Voor de best mogelijke resultaten is er een evenwicht nodig tussen beide. Ik zeg ook altijd dat een goede astroloog een kunstenaar is. Die kunstenaar beschikt over drie instrumenten, welke levenslang wordt bijgeschaafd. Als je als astroloog deze drie punten niet onder de knie hebt, dan ben je nergens. Je kunt dan alleen maar meer kwaad dan goed doen.

INSTRUMENT 1: TECHNIEKEN EN METHODEN ASTROLOGISCH AMBACHT

Om te beginnen moet de astroloog de technieken en methoden van het astrologisch ambacht beheersen. Het is dus heel erg belangrijk dat de astroloog weet hoe het systeem werkt en hoe hij of zij informatie uit het systeem kan halen. We gebruiken daarvoor geavanceerde software, waarmee we kunnen kijken waar de planeten staan en waar de planeten in de nabije toekomst zullen gaan staan. Kun je je voorstellen dat wij exact kunnen berekenen wat er gisteren, vorig jaar of 100 jaar geleden gebeurde? En dat we ook zo naar de toekomst kunnen kijken? Dit is precies waarom ik astrologie zo fascinerend vind. In geen enkel ander beroep kun je dus terug in de tijd en vooruit kijken.

INSTRUMENT 2: BEHEERSEN VAN DE TAAL VAN HET UNIVERSUM

Interpretatie is het hart van de astrologie. Een astroloog moet alles aan elkaar kunnen samenweven, zoals de boodschappen van alle tekens, van de huizen en van de planeten. Hij of zij moet weten hoe ze in elkaar passen, hoe ze elkaar beïnvloeden, hoe ze elkaar versterken, hoe ze elkaar ondergraven. Dat is een kunst op zichzelf. Het is niet iets wat je uit je hoofd kunt leren. Wat heel erg belangrijk is, is dat de astroloog echt creativiteit en inspiratie gebruikt om het systeem te doorgronden. Zonder dat kan een astroloog geen betekenis geven aan al die energieën die plaatsvinden.

De astroloog moet echt de taal beheersen van het universum, want astrologie is een taal op zich. Er zit zoveel schoonheid in de symboliek dat je een ware kunstenaar moet zijn om daar praktische poëzie van te maken en waar ook echt iemand iets aan heeft. De astroloog maakt zich deze taal gaandeweg eigen door cursussen te volgen, boeken te lezen en te praten met collega’s uit het vak. 

INSTRUMENT 3: HAARSCHERPE INTUÏTIE

Het derde instrument waar een astroloog echt niet zonder kan is intuïtie. De intuïtie van een astroloog moet haarscherp zijn. Dit is heel erg belangrijk. Als hij of zij niet heel intuïtief is, kan hij of zij ook niet tot waardevolle conclusies komen. Een astroloog moet ook over psychologisch inzicht en mensenkennis beschikken en over stevige interpersoonlijke vaardigheden beschikken zoals goed luisteren, samenvatten, doorvragen, respect tonen en uitnodigen om te praten. De astroloog moet over bepaalde levenswijsheid beschikken. Een astroloog moet echt iets kunnen toevoegen aan de levensreis van zijn of haar klant.

EEN ASTROLOOG INSPIREERT EN MOTIVEERT

Een astroloog inspireert en motiveert jou op jouw levensreis. De astroloog wijst op uitdagingen en lessen en weet je ook gerust te stellen, dat er na een crisisperiode ook doorbraken volgen. Als je ooit een astroloog hebt bezocht of van plan bent om te gaan doen, zul je zien dat een astrologisch consult altijd positief eindigt. Zo niet, dan moet je daar heel snel wegwezen, want een astroloog geeft altijd perspectief. Astrologie is niet een onontkoombaar lot die je ondergaat, maar de opties die je hebt worden besproken en je leert om te gaan met uitdagingen. De meeste mensen die een astroloog bezoeken doen dat in een periode wanneer ze niet lekker in hun vel zitten. Ze willen dan antwoorden op levensvragen, wat ook logisch is omdat de meeste mensen zich juist dan afvragen of het nog goed komt en wat er mis is.

“Astrologie is geen therapie, maar het werkt dus wel therapeutisch!”

Deborah Cabau

CONCLUSIE

Een goede astroloog zal je wijzen op jouw potentieel en je een duw in de goede richting geven. Een astroloog kan jou helpen begrijpen waarom je je nu voelt zoals je je voelt en is altijd toekomstgericht met je bezig. Kortom een astroloog ziet je staan, besteed aandacht aan je en houdt zich op dat moment alleen met jou bezig. En afhankelijk van je vraagstelling haalt een astroloog een schat aan informatie boven tafel waar je wat aan hebt. Je vindt er een luisterend oor, inzicht over jezelf en inspiratie om verder te gaan.

Kortom astrologen houden je een spiegel voor. De lastige periode in je leven wordt geduid, waardoor je met meer vertrouwen stressvolle periodes het hoofd kunt bieden.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door