ASTROLOGIE IS GEEN RELIGIE OF BIJGELOOF, MAAR WAT DAN WEL?

Als je liever luistert, luister dan hier naar de bijbehorende aflevering van De Astrologie Podcast:

Veel mensen denken dat astrologie een religie is, of op zijn minst een bijgeloof ⛪. Dit is absoluut niet het geval. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat beide een vorm van zingeving zijn. Je kunt er antwoorden in vinden op levensvragen.

Religie gaat er vanuit dat de wereld geschapen is door één of meerdere goden en astrologie gaat uit van krachten uit het universum – ofwel de natuurkundige werking – op ons als mensen. Uit de natuurwetenschap en kwantumfysica is gebleken dat alles met elkaar in verbinding staat, en hoe de allerkleinste atomen alles doorboren.

Ik werd een tijdje terug geïnterviewd door de Evangelische Omroep in het programma ‘Wat jij?’ waarbij ik in gesprek ging met een godsdienstpsycholoog. In deze aflevering geef ik antwoorden op kritische vragen als: Heeft de stand van de planeten invloed op ons leven? Vind je dat astrologie en religie samen kunnen? Kijk je dagelijks naar je eigen sterren en houd je daar rekening mee? Vind je het jammer dat astrologie niet wetenschappelijk is bewezen?

Dit artikel is zeer interessant voor je als je van jouw omgeving opmerkingen krijgt over jouw astrologieliefhebberij en je niet precies weet wat je daarop moet zeggen. Lees dan snel verder.

astrologie

Lynda Wessel, redacteur en presentatrice bij de Evangelische Omroep (EO) had me in haar programma ‘Wat jij?” als astrologie-expert uitgenodigd. De uitzending is even geleden uitgezonden op NPO Radio 1 en op de Instagram Stories van de EO. Te gast was ook Annemarie Foppen, godsdienstpsycholoog. Deze tien minuten durende uitzending kan je hier terug zien.

Astrologie is een middel vrij van oordeel, context of levensvisie

Kortom, astrologie dwingt tot niets. Schrijft niets voor. Astrologie is een manier om naar jezelf te kijken en naar de dingen die om je heen gebeuren. Astrologie toont de universele wetten, weergegeven in symbolen die te vertalen zijn naar ieders specifieke situatie. Dit is een fantastisch instrument, want iedereen kan zonder waardeoordeel de betekenis van die verbanden inpassen in zijn of haar eigen leven.

Je hebt kunnen horen in het interview dat de godsdienstpsycholoog en ik het met elkaar eens zijn. Astrologie is een vorm van zingeving en staat net als religie niet stil. Beiden geven houvast en kunnen prima naast elkaar bestaan. Zo blijkt ook uit het kijkerspubliek van de Evangelische Omroep.

Volgens godsdienstpsychologe Annemarie is astrologie een vorm van inspiratie. Mensen willen zich verbinden met iets groters dan zichzelf en dat vinden ze in astrologie. Daar ben ik het mee eens, en daar voeg ik aan toe dat astrologie een instrument is van persoonlijke ontwikkeling. Astrologie is een symbooltaal en helpt je te herinneren wat er van binnen zit. Je gaat niets nieuws leren maar jezelf ontdekken en beter leren kennen. Astrologie geeft naast rust ook perspectief.

Als je meer wilt weten over hoe astrologie werkt kun je het artikel lezen die ik hier eerder over schreef: Hoe Astrologie Daadwerkelijk Werkt! Als je liever luistert dan kun je hier De Astrologie Podcast beluisteren:

astrologie
Sinds mensenheugenis wil men een verklaring hebben voor alle bovennatuurlijke zaken. Omdat de natuurwetenschap ons steeds meer antwoord geeft op deze ‘bovennatuurlijke zaken’, neemt het geloof in een God af. God zit in jou en jij zit in God. Je bent onderdeel van dit universum anders was je er niet.

 

astrologie
Wat je misschien nog niet van mij weet is dat ikzelf rooms-katholiek ben opgevoed. Ik ben gedoopt op mijn geboorte-eiland Ibiza. Op deze foto zie je mij met de pastoor en mijn peetouders. De rol van peetouders is naast getuigen, ook aandacht besteden aan de katholieke opvoeding van het kind. In het bijzonder als het kind zijn beide ouders zou verliezen.

 

astrologie
Toen ik één jaar was ben ik gedoopt en toen ik negen was heb ik mijn Eerste Heilige Communie gedaan op mijn geboorte-eiland Ibiza (ik ben de middelste in het wit, tussen mijn zussen die ook hun communie deden, de jongere zussen en mijn broertje werden gedoopt). Op mijn twaalfde heeft de bisschop in Nederland mijn vormsel toegediend.

‘Ondanks dat het geloof in mijn jeugdjaren een belangrijke rol heeft gespeeld, stond ik altijd open voor de mysterie des levens en heb ik me verdiept in een wetenschap waar ik zelfs in mijn volgend leven mijn beroep van wil maken: Astrologie.’

astrologie
Dit kaartje met een door mij gemaakte tekening staat symbool voor het laatste avondmaal van Jezus. Een indrukwekkend verhaal vond ik dat altijd. Dit kaartje kreeg iedereen na afloop als herinnering aan mijn eerste heilige communie.

Wat onze voorouders al wisten over de planeten

In de prehistorie is gebleken dat de mensheid de planeetstanden al vanaf mensenheugenis probeert vast te leggen en te weten te komen wat de invloed is van de goden van de planeten op ons als mens hier op aarde. De ervaringen zijn opgetekend en daar zijn waardevolle conclusies uit getrokken. Astrologen hebben ontzettend veel kunnen leren van onze voorouders, die dit allemaal hebben vastgelegd en door de jaren heen weer deze wetenschap hebben verrijkt en verfijnd.

Door de gegevens die de wetenschap heeft opgeleverd, weten wij dat planeten hun eigen wetmatigheden kennen. Wij weten dat bepaalde planeten langer de tijd nodig hebben om een rondje rondom de zon te lopen, maar ook dat er planeten zijn waarbij het lijkt alsof ze stilstaan. Dan hebben we ook nog de Maan. De Maan is geen planeet maar een soort satelliet om de aarde.

Alleen planeten draaien om de Zon. De Maan draait om de aarde en wordt daarom geen planeet genoemd. Kortom, er gebeuren allerlei complexe dingen in het heelal. De kosmos heeft daar zo zijn eigen intelligentie in, maar wij weten in ieder geval echt zeker dat de planeten allemaal op hun eigen baan blijven. En terwijl ze een rondje rondom de Zon aan het maken zijn, draaien ze ook nog eens om hun eigen as.

Er is dus heel wat beweging gaande in de kosmos en dat heeft weer zijn weerslag op het leven op aarde. Alle planeten bewegen als een mobiel boven een babybox. Alles is in beweging op dit moment en al die energie doet iets met ons. De planeten komen en gaan. Ze raken kritieke punten in onze horoscoop en een situatie blijft nooit zoals het is. Dus goede situaties komen en gaan, maar dit geldt natuurlijk ook voor minder goede situaties.

Ik heb iets leuks voor je als je benieuwd bent naar wat jouw sterren zeggen over jou en jouw leven. Vraag vandaag jouw persoonlijke gratis geboortehoroscoop hier aan. Dan ontvang je een zeer waardevol e-book per e-mail en ontdek je letterlijk een hemel aan inzichten over jezelf! Gratis, leuk he! 🎁

Hoe het zit met vrije wil

Dus nog even in een notendop samengevat hoe astrologie werkt. De blueprint in jouw geboortehoroscoop bepaalt wat en welke dingen jij gaat meemaken. De planeten die voortdurend bewegen brengen voortdurend iets teweeg in jouw horoscoop. Dit zijn de lessen die je meeneemt naar een volgend level.

Kortom je staat continu bloot aan de planeetstanden die iets kritisch in jou raken waardoor een bepaalde beweging in gang wordt gezet. Daarom is het mogelijk dat je als mens groeit, dat je verandert, later andere voorkeuren gaat krijgen, dat de relatie waarin je zit bijvoorbeeld niet meer past omdat je gewoon andere behoeften hebt en iets anders van het leven verlangd, maar ook bijvoorbeeld dat je het roer om wilt gooien en dat je een hele andere carrièrerichting op wilt gaan.

Al deze zaken liggen in jouw horoscoop besloten en wij mensen hebben dus eigenlijk maar een beperkte bewegingsruimte. Er is dus beperkte ruimte voor vrije wil. Kijk alleen maar naar het feit dat we allemaal geluk nastreven. Maar helaas gebeurt dit niet altijd, want als het echt zo zou zijn dat we invloed hebben op onze keuzes, dan zouden heel erg veel nare dingen die ons zijn overkomen niet zijn gebeurd. Denk daar maar eens over na!

astrologie

De kerk en astrologie

Vanaf het begin hebben deze twee een stormachtige verhouding. De volgende keer ga ik een artikel schrijven over Jezus en Astrologie.

Want wat bijvoorbeeld veel mensen niet weten is dat de drie koningen helemaal geen koningen waren, maar volgens de bijbel drie wijzen waren uit het oosten. Ze werden oorspronkelijk magiërs genoemd in de bijbel. Deze magiërs waren de astrologen van vroeger. Maar waarom waren het uitgerekend astrologen (magoi) die een bezoek brachten aan de pasgeboren Jezus? Hoe dat allemaal zit kun je hier beluisteren.

Het is goed dat je alvast weet dat in de eerste eeuw na Christus, de kerk in een hevige competitiestrijd was verwikkeld met allerlei andere geloofsstromingen. Astrologie was toen razend populair en werd door de kerk als een concurrent gezien. De kerkvaders gingen daarom op zoek naar aanwijzingen in de Bijbelteksten die niet zo gunstig waren voor de astrologie en natuurlijk vonden zij die, want in voorchristelijke tijden werd de astrologie binnen het Jodendom als concurrent gezien.

Nu, tweeduizend jaar later is er nog niets veranderd. De Paus ziet astrologie nog steeds als een bedreiging maar gaat voorbij aan de steeds beter geïnformeerde burger. Astrologie is géén hekserij, géén geloof, géén bedreiging en zeker géén concurrent. Astrologie is een instrument waar verklaringen mee aangeduid kunnen worden en wordt door een zeer grote gemeenschap van astrologieliefhebbers in stand gehouden en verder ontwikkeld. Er is geen leider, geen dictator, geen Messias, geen evangelie of wat dan ook. Het schrijft niets voor en dwingt tot niets.

En ben je zelf gelovig en/of gelovig opgevoed en vind je het lastig om al die verhalen te ontwarren? Geen zorgen! Ik praat altijd met eerbied en respect over ieders geloofsopvattingen. Want alles mag naast elkaar bestaan, net als dat gras naast een boom mag groeien en een fietser gebruik mag maken van dezelfde weg als een auto. Er is geen goed of fout. Er is keuze!

Wil je niets missen? Abonneer je op de podcast of zorg dat je op mijn mailinglist komt voor de nieuwsbrief door jouw gratis geboortehoroscoop bij mij aan te vragen.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Schrijf je in voor

The Holy Grail

Schrijf je hier in voor het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen, en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Marketing door

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

Holy Grail

Op 24 oktober 2024 lanceer ik groots mijn boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten in het prachtige Planetarium Groningen. Tijdens dit event neem ik je mee in mijn fascinatie voor de kosmos met een adembenemende DOME-projectie die de hele koepel vult. Het wordt een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Wil je daar graag bij zijn?