HOE JE JOUW KENNIS OVER ASTROLOGIE KUNT VERDIEPEN

Regelmatig hoor ik mensen om me heen dat ze zich meer willen verdiepen in de wereld van astrologie. Logisch dat je mij als astrologe vraagt hoe je het beste astrologie kunt leren. Astrologie is net als een ambacht. Het is niet iets wat je leert door even een cursus te volgen. Het is een vak waar je voor moet studeren en oefenen. De basistools die je nodig hebt om met astrologie aan de slag te gaan zijn: levenservaring, psychologisch inzicht, mensenkennis en een sterke intuïtie. Astrologie is best ingewikkeld en vergt een lange adem, aangezien er heel veel tijd in gaat zitten. Ik heb niet de intentie om astrologieles te gaan geven, dat laat ik graag aan anderen over die daar veel beter in zijn. Maar ik kan je natuurlijk wel handige tips geven hoe je astrologie kunt leren en je vertellen wat er allemaal bij komt kijken.

METHODES EN TECHNIEKEN BINNEN DE ASTROLOGIE SOFTWARE

Naast de basiskennis is het ook belangrijk dat je gevoel hebt bij het zien van ingewikkelde rekenmethoden in astrologie software en dat je de brei aan informatie ook zinnig weet te interpreteren. Je moet ook snappen hoe de planeten werken… de omlooptijd … en je moet ook heel goed weten waar je naar op zoek bent. Er zijn tig technieken in de astrologie en om die onder de knie te krijgen moet je veel oefenen. Door mijn jarenlange ervaring weet ik precies naar welke gegevens ik moet kijken en wat de betekenis hiervan is, maar in het begin was dit behoorlijk zoeken. Ik heb mijn eigen software ingericht zodat ik altijd goede analyses kan maken. Ik onderzoek details in een horoscoop die anderen overslaan. Het is ook logisch dat je niet met een basiscursus er bent. In het begin moet je veel leren over archetypes, huizen, planeten, aspecten, transits, maanfases, progressies en secundaire progressies.

Kortom je leest het al, het is eigenlijk allemaal een beetje abracadabra zo in het begin. Ik wil je niet ontmoedigen, maar weet waar aan je begint. Het oefenen op mede-cursisten is de beste leerschool. Ikzelf leerde astrologie grotendeels door veel naar filmpjes van oude astrologen te kijken. Ik lees veel astrologieboeken en volg wat discussiegroepen op diverse facebookgroepen. Maar bovenal heb ik astrologie geleerd door veel te doen, veel te checken en nog eens checken. En dat doe ik nog steeds.

ASTROLOGIE IS EEN SYMBOOLTAAL

Wat heel erg belangrijk is, is dat je weet dat astrologie een symbooltaal is. Astrologie is doorspekt met allerlei symbolen. Deze symbooltaal is veel vakjargon. Ik noem het ook wel een antieke taal, die je moet leren spreken en plaatsen in het heden. Daar komt ontzettend veel psychologie bij kijken. Zo zijn voor alle sterrenbeelden, planeten en aspecten pictogrammen gemaakt. Ik noem het ook wel stenotaal van de sterren.

Als je je wilt verdiepen in astrologie zul je deze nieuwe taal eigen moeten maken. En net als het leren van Nederlands of bijvoorbeeld Engels, zit astrologie vol met grammatica en spelling. Je kunt het ook vergelijken met het leren bespelen van een instrument. Er komt niet zomaar muziek uit een instrument. Hiervoor moet je eerst noten leren lezen. En dan moet je ook precies weten welke noot waarvoor staat en hier de juiste combinaties mee weten te maken om prachtige galmende geluiden te krijgen.

EEN IMPERISCH ONDERZOEK NAAR DE WORTELS VAN ASTROLOGIE

Wat veel mensen niet weten is dat de wortels van de hedendaagse psychologie liggen in de astrologie. Carl G. Jung was een Zwitsers psychiater en psycholoog. Hij was de grondlegger van de analytische psychologie en hij gebruikte de kennis van astrologie in zijn persoonlijkheidstyperingen. Er is door onze voorouderen al duizenden jaren onderzoek gedaan naar de weerslag van de planeetstanden op mens en dier. Hoe gedragen wij ons door de seizoenen heen? Bij welke standen gebeurt er wat? Alle waarnemingen en bevindingen zijn op schrift gezet en door volgende generaties verder verfijnd en conclusies uit getrokken.

Je kunt astrologie zien als een empirisch onderzoek. Het begint met waarnemingen en op grond daarvan worden er algemenere wetmatigheden aan toegekend. Op grond van de wetmatigheid worden er hypotheses gesteld. En vervolgens worden hypotheses getoetst door middel van experimenten. En ja hoor, er zijn conclusies te verbinden aan de planeetstanden. Kortom, wat er in het universum gebeurt heeft zijn weerslag op ons. Een bekende uitspraak in de astrologiewereld is dan ook: ‘zo boven, zo onder; zo binnen, zo buiten’.

STAP 1: DE ASTROLOGIE PODCAST

Als je op een snelle manier wilt verdiepen in astrologie, is de eerste stap om te luisteren naar De Astrologie Podcast. Wekelijks vertel ik op luchtige wijze meer over de wereld van astrologie. De afleveringen zitten tjokvol wetenswaardigheden over astrologie. Luister je nog niet naar de Astrologie Podcast en ben je nieuwsgierig geworden? Hier  kun je alle afleveringen van De Astrologie Podcast van Deborah Cabau beluisteren.

STAP 2: DE GOUDEN DRIEPOOT

Als tweede tip raad ik je aan om te kijken naar jouw Gouden Driepoot. Jouw Gouden Driepoot zijn de drie belangrijkste punten in jouw geboortehoroscoop. Dit zijn ook de belangrijkste punten waar ik als astrologe naar kijk, omdat het ontzettend veel informatie over iemand geeft. Ik zou wel drieg dagen over jouw driepoot kunnen praten en raak er zelf nog niet over uitgepraat. Jouw Gouden Driepoot bestaat uit: jouw Zonneteken, jouw Ascendantteken en jouw Maanteken. Ik schreef er al eens eerder een blog over, die kan je hier lezen.

💙 JOUW ZONNETEKEN – JOUW IDENTITEIT

Jouw Zonneteken is ook wel jouw sterrenbeeld. Meestal weet je wel welk van de 12 sterrenbeelden je bent: Waterman, Vissen, Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter of een Steenbok. Het Zonneteken zegt ontzettend veel over jouw identiteit.

💙 JOUW ASCENDANTTEKEN – JOUW SOCIALE MASKER

De meeste mensen weten hun Zonneteken wel, maar weten niet wat hun Ascendantteken is. Toch is het Ascendantteken super interessant om te weten. Jouw ascendantteken is het teken waar de zon in opkwam op de dag dat jij geboren bent. Het Ascendantteken geeft enorm veel informatie over hoe jij tegen dingen aankijkt en hoe je dingen verwerkt. Het is jouw sociale masker; hoe jij de wereld ervaart en hoe jij de wereld tegemoet treedt.

💙 JOUW MAANTEKEN – JOUW GEVOELSWERELD

Tot slot is er nog jouw Maanteken. Het Maanteken completeert de Gouden Driepoot. Het is ontzettend belangrijk om te weten wat jouw Maanteken is. Er gaat een wereld voor je open als je jouw Maanteken weet. Het Maanteken bevat belangrijke informatie over jouw welzijn. Het vertelt waar jij je het prettigst bij voelt en wat anderen bij jou voelen.

Kortom, jouw Gouden Driepoot geeft veel meer informatie over jou dan alleen je sterrenbeeld. Wil je weten wat jouw Gouden Driepoot is? Vraag dan vandaag nog je gratis geboortehoroscoop bij Deborah Cabau aan. Je ontvangt een waardevolle eboek per mail inclusief een kleuren tekening van je geboortehoroscoop. Waarom gratis? Omdat ik heel graag mijn kennis over astrologie wil delen met astrologieliefhebbers zoals jij. Klik hier voor jouw gratis geboortehoroscoop.

De Astrologie Podcast

Vind je dit allemaal interessant en wil je nog meer te weten komen over astrologie? Voel je welkom in mijn community voor astrologieliefhebbers! Ik ben De Astrologie Podcast gestart zodat jij wekelijks gratis inspiratie krijgt op het gebied van psychologie, strategie en persoonlijke ontwikkeling in relatie tot astrologie. Daarbij staan talent, roeping en zielsmissie centraal.

Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je hier op De Astrologie Podcast.

Wedden dat je ook verslingerd raakt aan het astrologievirus!

Warme groet, Deborah❤️

Ben je benieuwd naar jouw astrologie? Download dan hier helemaal GRATIS jouw persoonlijke geboortehoroscoop.

Bekijk en bestel hier jouw horoscoopboek.

Wil jij graag weten of astrologie waardevol is voor jou? Ben je vrouw en heb je een bedrijf of ben je van plan een bedrijf te starten? Kijk dan hier voor meer informatie.

© Deborah Cabau | Deborah is auteur, astrologisch businesscoach en host van De Astrologie Podcast.
Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn en persoonlijke groei.

DEBORAH VERSCHEEN IN

Ik gebruik ook cookies. Just to let you know. Klik hier: