11 VERRASSENDE VARIATIES BINNEN ASTROLOGIE

Astrologie is zeer veelzijdig en kan toegepast worden op verschillende situaties en voor verschillende vraagstukken. In dit artikel ontdek je 11 toepassingen die ik als astrologe inzet. Ik vertel je in een notendop wat je allemaal met astrologie kan. Van relatie astrologie tot business astrologie en van voorspellingen tot een uurhoekhoroscoop. Maar ook karmische astrologie en spirituele astrologie passeren de revue.
Een must know voor jou in jouw zoektocht naar meer wijsheid over jezelf én geschikt voor zowel zakelijke als privé-doeleinden. ⭐

Dit artikel gaat uit van de Westerse astrologie methodieken; mijn lust en mijn leven maar bovenal mijn core business 😊. Ik ben een kei in al deze technieken en ik gebruik ze te pas en te onpas, al naar gelang de vraagstelling van mijn klanten en mijn analyse van de geboortehoroscoop. Ik weet in een split second waar ik verder moet spitten en zet een gedegen onderzoek op. Mijn gave is, dat ik ook nog eens supercreatief ben in het bedenken van verdienmodellen op basis van iemands horoscoop. Dus waar iemand een goede boterham mee kan verdienen en waar talenten en gaven zich verder kunnen ontwikkelen. Dit ten einde de klant zingevend werk en voldoening uit inspanningen te laten ervaren. Voor mij is dat dé definitie van succesvol zijn en geluk ervaren.

Ik heb geen rangorde aangebracht in alle astrologische invalshoeken. Ik begin met de geboortehoroscoop. Voor mij zijn ze allemaal even belangrijk en waardevol. Als je liever luistert dan leest, dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt de inhoud van dit artikel ook beluisteren via mijn podcast. Klik hier voor De Astrologie Podcast.

1. Wat kun je met een geboortehoroscoop?

Wellicht heb je hier al eens over gehoord of ken je jouw eigen geboortehoroscoop inmiddels al. Zo niet, vraag hem vandaag nog HIER gratis aan. Jouw geboortehoroscoop is de blue print van jouw leven, razend populair en tevens de meest bekende vorm van astrologie. Jouw geboortehoroscoop onthult alles over jouw potentieel. Wat je dus in je mars hebt. Je kunt er werkelijk alles in aflezen. Van je kwaliteiten tot grote gaven en zelfs wat er nog ligt te sluimeren om tot ontwikkeling te komen. Je kunt er jouw roeping en carrière in aflezen, alsook hoe jouw karakter is opgebouwd. Wat je nodig hebt en wat je te geven hebt. Echt heel interessant. Ik kijk altijd als eerste naar jouw Gouden Driepoot. Jouw Zonneteken, Maanteken en Ascedantteken vormen jouw Gouden Driepoot. Meer hierover weten? Luister dan naar de driedelige Mini Masterclass podcast die ik eerder hierover opnam.

2. Wat houdt voorspellende astrologie in?

Je gelooft het haast niet, maar het kan dus echt. Je kunt aardig goed voorspellen wat volgende week, maand of jaar gaat gebeuren. Natuurlijk niet letterlijk. Het is niet mogelijk om te zien of je de loterij gaat winnen. Maar wel kun je zien, dat jou een financiële meevaller te wachten staat. Ook kan je bijvoorbeeld zien of je goede kaarten voor een sollicitatiegesprek hebt, maar ook dus als je een rechtszaak gaat winnen. De kwaliteit van de voorspelling hangt af van de kwaliteit van de astroloog. Ik kan supergoed jaarprognoses maken. Ik zie wat iemand zijn jaarlessen zullen worden, zijn meevallers en zijn uitdagingen. Niet iedereen wil weten wat hem of haar te wachten staat, dus ik ben hierin heel terughoudend. Maar ondernemende vrouwen die veel ballen in de lucht moeten houden, willen zich goed kunnen voorbereiden en de juiste investeringen doen. Wil jij dit ook? Neem dan contact met mij op. Tijdens een discovery call bekijken we samen of ik de aangewezen persoon ben om je hierbij verder te helpen. Plan hier vrijblijvend een gesprek in. 

Belangrijk is dat je weet dat er nog altijd sprake is van vrije wil binnen jouw lotsbestemming. Er zijn namelijk vele wegen die naar Rome leiden. Toch zul je stormen in jouw leven niet kunnen ontlopen. Het hoort erbij en het helpt je als mens om te groeien, net als een boom jaarringen krijgt waaraan je kunt zien of het vette of magere jaren zijn geweest.

3. Life cycle astrologie: hoe duid je een Saturnus return?

Wist je dat je grote levensveranderingen kunt zien aankomen in jouw geboortehoroscoop? Een Saturnus en Jupiter return (dit betekent dat deze planeten een rondje hebben gemaakt in jouw horoscoop) en ook een Pluto een Neptunus-vierkant luiden een life event in. Deze planeten zijn heftig qua impact en als ze een rondje hebben gemaakt krijg je nieuwe lessen. Je staat voor uitdagingen en je gaat je ontworstelen van dingen die niet meer voor je werken.

Een Saturnus return krijg je ongeveer om de 29 jaar. Je eerste Saturnus return komt rond je 29ste en je tweede return 29 jaar later, dus rond je 58ste. Door deze cycli te begrijpen, snappen we ook waar we doorheen gaan. Dit kunnen gevoelens, events en zelfs obstakels betekenen waar we doorheen moeten.

Zo ging ik uit elkaar met de vader van mijn dochter op mijn 29ste, maar in dat jaar overleed ook mijn vader en raakte ik mijn baan kwijt. Ik raakte al mijn ankers kwijt en voelde me ontzettend onveilig. Ik moest opnieuw bouwen aan mijn zekerheden, maar ik leerde vooral dat niets van blijvende waarde is en dat alles vergankelijk is. Pijnlijke en verdrietige lessen. Maar what doesn’t kill you, makes you stronger! De lessen zijn per persoon verschillend en zijn afhankelijk van je persoonlijke en unieke blue print, zoals deze is af te lezen van jouw geboortehoroscoop. Live events zijn altijd bewustzijnsprocessen die volgen na innerlijke rijping. Je wordt op de proef gesteld. Niemand kan zijn of haar eigen portie ontlopen. Je moet er doorheen. No pain, no gain!

4. Synastrie gaat over relatie astrologie

Relatie astrologie neemt twee horoscopen onder de loep door ze op elkaar te leggen en te zien welke punten elkaar raken of afstoten. Het werkt fantastisch als voorspellende tool om te zien hoe mensen op elkaar zullen reageren en wat ze van elkaar te leren hebben. Of het nu gaat om een liefdesrelatie of de relatie met jouw collega’s, vrienden of zelfs kinderen. Maar ik kan ook de horoscoop van jouw bedrijf vergelijken met je persoonlijke horoscoop om te zien wat jouw uitdagingen zijn en wat jou blokkeert of saboteert. Het geeft een goed beeld van de sterke kanten van je bedrijf en het potentieel ten opzichte van jouw sterke kanten en potentieel.

Kortom, synastrie is de term die gebruikt wordt wanneer horoscopen met elkaar worden vergeleken. Zo kan ik ook goed beoordelen of je met iemand kan samenwerken of niet. Je kan duidelijk zien waar de frictie zit, maar dus ook waar je samen toe in staat bent. Want het is waar dat mensen verschillende dingen bij je kunnen triggeren en vice versa. Wil je meer weten over jouw ideale liefdesmatch? Je kunt HIER  er meer over lezen of luister hier naar De Astrologie Podcast over welke sterrenbeelden het beste bij elkaar passen. Een wereld zal voor je opengaan, wedden!

astrologie

5. Wat kan je met een electiehoroscoop?

Een electiehoroscoop, ook wel bekend als gebeurtenishoroscoop, is een horoscoop die ‘getrokken’ wordt met de bedoeling het gunstigste tijdstip uit te zoeken om een actie te ondernemen of om ergens mee te starten. Vragen die bijvoorbeeld centraal kunnen staan, zijn: wanneer kan ik het beste trouwen, wanneer kan ik het beste verhuizen of wanneer kan ik het beste een rechtszaak beginnen. De methode die ik hierbij hanteer, lijkt veel op een uurhoekhoroscoop.

Electieastrologie is één van de oudste vormen van astrologie en werd in de oudheid gebruikt bij het zoeken naar het meest geschikte tijdstip voor een veldslag. Dus als je iets van plan bent en je wilt weten wanneer daar de beste tijd voor is, dan kan je daarvoor een electiehoroscoop laten maken bij een astroloog. Ik houd me niet bezig met deze vorm van astrologie. Ik vind persoonlijke ontwikkeling en ondernemen veel leuker om me mee bezig te houden. Maar toch kan ik me voorstellen dat je hier misschien wat mee wilt doen.

Ik heb een mooi artikel geschreven over hoe je een goede astroloog vindt, die je onder andere kan helpen met een electiehoroscoop. Hij of zij zoekt de meest geschikte datum en tijd die zich daarvoor leent. Je kunt hierbij denken aan jouw huwelijk, een samenwerking met een ander bedrijf, jouw baan opzeggen, aan kinderen beginnen, een programma lanceren, je ergens voor kandidaat stellen, voor jezelf beginnen of geld investeren in een project waar je vertrouwen in hebt. Je kunt hier het artikel lezen of de podcast beluisteren over hoe je een goede een betrouwbare astroloog vindt.

6. Een uurhoekhoroscoop als sneak preview van jouw leven

Uurhoekastrologie of vragenastrologie is één van de oudste vormen van astrologie. Dit is net als voorspellende astrologie, alleen stel jij in dit geval een specifieke vraag. Zodra de vraag uitgesproken is, wordt een horoscoop gemaakt van de ‘geboortetijd’ van de vraag en in uren en minuten genoteerd, samen met de plaats waar de vraag werd gesteld. Het berekenen en tekenen van een horoscoop verschilt verder in niets van die van een gewone geboortehoroscoop voor een persoon.

astrologie

De regels voor het duiden van een vragenhoroscoop zijn gebaseerd op de traditionele astrologie met haar zeven planeten, twaalf tekens, de heersers en de huizen. Deze vorm van astrologie kan ik prima beoefenen, maar heeft niet mijn voorkeur. Ik zit dus niet heel de dag te staren naar horoscopen om een duidelijke ‘ja’ of ‘nee’ te krijgen. Maar eerlijk is eerlijk, privé krijg ik die vraag wekelijks. Mijn dochter wil bijvoorbeeld weten of ze slaagt voor haar examens, of ze wordt toegelaten tot een opleiding, of ze zal slagen voor haar rijbewijs, enzovoort. Ja, ik kan aan de hand van haar horoscoop heel goed zien hoe of wat. Sterker nog, ik kan ook concreet aangeven hoelang iets zal duren en wat het verloop gaat worden. Veel mensen vinden dit wonderlijk en zelfs zweverig. Maar tja, ik kan dat echt zien in een horoscoop.

Zo kon ik zien dat mijn zus zwanger zou worden, dat mijn vriendin voor zichzelf zou beginnen, dat ik zelf gevraagd zou worden voor een interview, dat mijn date mijn toekomstige partner zou worden en dat ik financiële meevallers zou krijgen, en zelfs wanneer. En natuurlijk maak ik voor mijn klanten een jaarprognose. Ik kijk alleen in iemands horoscoop als mij daar specifiek om wordt gevraagd. Vragen waar klanten vaak mee komen zijn:

 • Wordt mijn bedrijf een succes?
 • Is het verstandig om te investeren nu?
 • Moet ik wel die samenwerking aangaan?
 • Zal ik een boek schrijven? En zo ja, wordt dat een bestseller?
 • Zal ik mijn bedrijf van de hand doen en iets nieuws starten?
 • Kan ik een online ondernemer worden?
 • Ik wil mijn eigen podcastshow. Zal ik veel luisteraars krijgen?
 • Zal ik mijn prijzen verhogen?

Uurhoekastrologie lijkt dus veel op voorspellende astrologie, maar geeft alleen antwoord op een zeer specifieke vraag. Kortom, in uurhoekastrologie staat de vraag centraal of je iets wel of niet moet doen en bij voorspellende astrologie gaat het om ‘wanneer’ je dat het beste kan doen.

De kunst van uurhoekastrologie is exact de regels kennen waar je rekening mee moet houden. Ik kan me heel goed voorstellen dat je vroeg of laat met vragen zit waar je duidelijk en snel een antwoord op wilt. Je wilt dan terecht kunnen bij een goede een betrouwbare astroloog. Dat snap ik. Daarom heb ik een artikel en een podcast hierover gepubliceerd: Hoe vind je een goede astroloog?

astrologie

 

7. Waarom Maanastrologie zo razend populair is

Heb je wel eens gehoord van lunatic? Luna verwijst naar de Maan en tic verwijst naar dwangmatigheid. Kortom, iemand die lijdt aan lunatic heeft iets dwangmatigs met de Maan. Hoewel het nooit echt bewezen is, zou het gaan om een ziekte waarbij mensen stemmingswisselingen ervaren wanneer de maan in zijn cyclus de toestand van volle maan heeft bereikt. Ook slaapwandelen werd in verband gebracht met de Maanziekte. Ach ja, of dat waar is weet ik niet. Wel weet ik dat al mijn klanten gevoelig zijn voor de Maanstand. En ik ook! Zeker rond volle Maan ben ik emotioneler dan anders, komen er openbaringen in mijn leven en ga ik zelfs meer snoepen en minder slapen. De Maan reguleert eb en vloed. En ga maar na, wij mensen bestaan uit zo’n 55% uit water. Het is dan ook logisch dat de Maan invloed heeft op ons. We maken deel uit van de natuur en dus zijn wij ook onderhevig aan de natuurwetten. Net als zwaartekracht. In het heelal is geen boven of onder. Geen links of rechts. We zijn een knikker in het heelal en om planeet aarde draait de Maan. Die geeft ons dag en nacht. Ons bioritme is daaraan gekoppeld.

Dus ja, de Maan reguleert grotendeels onze emoties. In de horoscoop kan ik dan ook goed zien hoe iemand zich voelt, maar ook hoe goed iemand voor zichzelf kan zorgen. Het voeden van onze body, mind and soul bezorgen ons het fijne gevoel van welzijn. Dus we moeten ons zelf voldoende voeden met energetische energie afkomstig van de Maan.

Bij Nieuwe Maan kan je jouw intenties formuleren, zodat ze bij Volle Maan tot uiting komen. Mediteren bij verschillende maanfases kan heel goed voor je uitwerken. Maar bovenal in contact komen met je binnenste en je hogere zelf. Ik kan er wel een boek over schrijven. Ik gebruik Maanastrologie als kompas voor iemands emotionele toestand. En ik kan heel goed in de horoscoop zien hoe iemand zich op een bepaald moment voelt en welke stemming daarop zal volgen. Maar belangrijker is het voor jou als klant. Ik adviseer bijvoorbeeld of het goed is om met een reactie te wachten of dat juist van het moment gebruik moet worden gemaakt.

Hoe dan ook moet je weten dat de Maan één van de belangrijkste aspecten is van jouw Gouden Driepoot. Wil je meer over de Maan leren? Luister hier naar mijn Mini Masterclass over je Gouden Driepoot, en in het bijzonder de aflevering die gaat over de Maan.

8. Astrologie als bedrijfsstrategie

Mijn favoriet! Er zijn maar weinig astrologen die je kunnen helpen met jouw bedrijf aan de hand van astrologie. En als die er al zijn, dan adviseren deze grote bedrijven. Vaak leden van de Raad van Commissarissen. Ik ken heel wat financiële instituten die willen weten wat er staat te gebeuren op de financiële markt. Of aandelen zullen dalen of stijgen. Maar er zijn ook bedrijven die willen weten of ze met elkaar kunnen samenwerken. En weet je, in China wordt zelfs vaak astrologie toegepast bij de personeelsselectie aan de poort. Aan de hand van je horoscoop kijken ze of je past binnen hun ‘cultuur’ en welke kwaliteiten je komt brengen. In Nederland en België loopt dat nog niet zo’n vaart.

Ik vind ondernemen fantastisch. Waarom? Ik kan er mijn ei in kwijt. Ik durf risico’s te nemen, niet eerder betreden paden te bewandelen, ik experimenteer graag met bestaande concepten en geef er mijn eigen draai aan. Ook vind ik het heerlijk om mijn creativiteit aan te spreken en ik vind het superleuk om anderen te inspireren en eruit te halen wat erin zit. Dit lijkt wel een commercial talk, maar niets is minder waar. Toen ik als personeelsmanager werkte, deed ik ook niet anders. Ik ben goed in het analyseren van gedrag, maar ik heb ook een zeer fijne antenne voor talent. Ook ben ik gezegend met de gave van inzicht en creativiteit. Ik kan supersnel zien wat iemand uniek maakt en waar nog aan gewerkt moet worden. En het mooie is ook dat ik altijd oplossingsrichtingen aanreik.

Maar nu even terug naar astrologie. Ik gebruik de geboortehoroscoop als tool voor inzicht. Ik kan namelijk aflezen wat je hier te doen hebt op aarde. Ik kan zien welke doelgroep op jou zit te wachten. Ook kan ik zien waar je mee worstelt, bijvoorbeeld zichtbaarheid of de angst voor succes. Ik kan zien welke marketingstrategieën bij jou passen, want niet iedereen heeft een nieuwsbrief of eigen podcast nodig om succesvol te zijn. Ik haal jouw roeping en carrière zo uit jouw horoscoop. Omdat ik uniek ben in Nederland, heb ik al diverse interviews gegeven in Beau Monde, Intermediair, Het Financieele Dagblad en Metro.

Ik ben voornamelijk sterk in astrologie in relatie tot bedrijfsstrategie en ik help hiermee heel exclusief een paar ondernemers per jaar. Hier gaat voor mij veel tijd in zitten, maar voor de klant duurt het slechts één dag om erachter te komen wat ze het beste kan doen met hun bedrijf om eruit te halen wat erin zit. En wat dacht je van de money flow? Ja, zelfs in een horoscoop kan ik zien hoe jij geld kunt aantrekken. Je ziet heel duidelijk of je in staat bent om mensen met geld aan te trekken en je ziet ook heel duidelijk hoe het staat met jouw gevoel van eigenwaarde.

Er bestaan talloze trainingen die gaan over het verbeteren van jouw money mindset, maar waarom zou je de lange en dure route nemen als je ook via jouw horoscoop alle informatie boven water haalt? Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Ik kan ook zien hoe ik het beste mijn boterham kan verdienen en ik zie ook dat miljardair worden geen hoge prioriteit voor me heeft. Dat ik geluk ervaar in gezondheid, natuur en kinderen. Maar bovenal door mezelf creatief te uiten en dat anderen iets aan mijn werk hebben. Maar ik zie ook heel duidelijk wat jij nodig hebt. Waar je heimelijk naar verlangt, en ik kan je ook vertellen hoe je dat kan bereiken.

Bij mij komen veelal spirituele ondernemers. Je moet dan niet gelijk denken aan yoga instructeurs of meditatie guru’s. Ook niet aan kaartlezers of handlezers. Nee, bij mij komen coaches, trainers, therapeuten en adviseurs die naast hun expertise ook een vorm van ‘healing’ brengen bij hun klanten. Ze hebben een soul to soul business. Bijvoorbeeld een financieel expert die ook het bewustzijn wil verruimen door spirituele sessies aan te bieden. Of een marketing expert die on top of the game wil blijven door inner search bij zichzelf te doen en daarna bij zijn eigen klanten. Kortom, ik kan je zeer goed helpen met jouw soul marketing.

Wil je weten of astrologie de volgende stap is in jouw bedrijfsstrategie, plan dan vandaag nog een gratis discovery call met mij in. Ik zeg er wel bij, dit is niet voor iedereen geschikt. Je moet echt openstaan voor de wijsheid van de kosmos en jezelf zien als spiritueel ondernemer. Als jij de ambitie hebt om meer praktische spiritualiteit in jouw business te integreren, dus minder uit het hoofd en meer met je hart, dan heet ik je van harte welkom.

9. Karmische astrologie- What comes around goes around

Karma is a bitch! Zeggen ze wel eens. Maar wat is karma eigenlijk? En waarom vreest iedereen hier zo voor? Karma is het principe van het hindoeïsme en boeddhisme dat stelt dat fysieke en mentale acties van een individu gevolgen hebben voor dit leven en volgende levens door middel van reïncarnatie. In het dagelijks gebruik wordt er vaak mee bedoeld dat alles wat gedaan, gedacht of gezegd wordt weer terugkomt bij de persoon zelf. Karma gaat dan over zowel de daad als over het gevolg dat uit die daad voortkomt. Strikt genomen echter, verwijst karma alleen maar naar het verrichten van daden, niet naar de gevolgen van die daden.

Het resultaat van de huidige daden, kan in dit leven of in een volgend leven terugkomen en betekent dus een eigen verantwoordelijkheid voor het verloop van het leven, met de daarmee gepaard gaande vreugde en pijn. In jouw geboortehoroscoop, kun je heel goed zien wat je meeneemt van vorige levens naar dit leven. Je komt op de wereld met een ‘rugzak’. Dit noemen we ook wel innerlijke wijsheid. Je hoort mensen ook wel eens zeggen: ‘je hebt een oude ziel’. Daarmee wordt bedoeld dat je niet blanco op de wereld bent gezet, maar dat je dingen ‘weet’ waar anderen jaren over moeten doen om te leren.

De bedoeling is dat je leert omgaan met deze issues uit het verleden en dat je ze integreert in jouw dagelijks leven. Ook is het de bedoeling dat je jezelf bevrijdt van patronen en denkbeelden uit het verleden die je niet langer dienen. Dit is waarom veel mensen aan een innerlijke ontdekkingstocht beginnen. Ze willen afdalen in de duisterste spelonken van hun ziel.

In jouw horoscoop kan ik die zo zien. Het scheelt je heel wat jaren zoeken als je bij me bent geweest. Ik vertel je gewoon wat je hebt meegenomen naar dit leven en hoe jij hier het beste mee kunt omgaan. Er zit namelijk veel potentie in deze kennis over jezelf. Je kunt de kennis zelfs gebruiken in jouw marketing. Zo weet ik bijvoorbeeld dat ik in mijn vorige leven alles alleen moest doen, dat ik een leider was en dat ik dacht dat niemand me kon evenaren. Ik verliet het leven dan ook alleen. Ik ging strijdbaar ten onder.

In dit leven moet ik me juist meer inlaten met anderen. Mijn lessen zijn op het gebied van verbinden en dat doe ik door van betekenis te zijn voor anderen. Ik ben niet meer of minder dan een ander. Ik ben ánders. Net als iedereen zijn of haar eigen uniekheid heeft. Dus jouw karma weten en transformeren naar bruikbare inzichten brengt acceptatie, rust en healing met zich mee.

Want hoe lekker is het om niet langer meer te twijfelen over jezelf, om je niet meer af te vragen waar dingen vandaan komen en beter nog: hoe lekker is het om niet meer anderen de schuld te geven van het ondraaglijk gevoel wat van binnen aan je vreet? Werken aan jouw wonden uit het verleden brengt een magische transformatie teweeg. Je wordt er zen van. Je ziet alles door een andere bril. Je overstijgt het drama, de materie en de behoefte aan macht, grip en controle.

astrologie

10. Spirituele astrologie als zielskompas en raadgever

Ik ben dol op spirituele astrologie. Telkens weer ervaar ik de helende werking bij zowel mezelf als de klant wanneer extra aandacht komt op jouw ziel. Ik kan me goed voorstellen dat hier mensen kunnen afhaken, omdat ze er geestelijk niet bij kunnen dat de ziel echt bestaat en gevoed moet worden. Tijdens mijn sessies met klanten laat ik zien waar de spirituele punten zich in de geboortehoroscoop bevinden en leg ik ook uit hoe je ze tot uiting kan brengen in zowel jouw business als jouw relaties.

Niet voor niets zeggen mensen wel eens dat ze hun soulmate zijn tegengekomen. Of dat ze juist verlangen naar een soulmate. Iemand die jou begrijpt. Iemand waar je op een dieper level een connectie mee voelt en dealt met dezelfde issues als jij. Dat voelt als thuiskomen. Alsof je elkaar van vorige levens nog kent. En ja, uit eigen ervaring kan ik dit beamen. Ik vind ook altijd in mijn partners iets waarvan ik denk dat ik dat eens eerder heb ervaren. In feite vertegenwoordigen zij krachten die diep in mezelf zitten. Ze helpen me herinneren aan wie ik ben. Ook zelfs aan de minder leuke kanten.

Als je iemand bijvoorbeeld wantrouwt, dan komt het vaak door jouw eigen verwrongen beeld van de werkelijkheid, omdat je delen van jezelf op de ander projecteert. Het is natuurlijk ook moeilijk om naar binnen te kijken. Onze ogen staan naar buiten gericht. Maar er is nog een onzichtbaar derde oog en die staat in contact met onze voorgevoelens, onze intuïtie en onze hogere zelf.

‘Astrologie heeft een rationele component, maar een goede astroloog gebruikt eveneens zijn of haar intuïtie om uit de veelheid van gegevens te zien wat nodig is om op het juiste moment te vertellen. Dàt is de magie van het vak.’

In astrologieland worden de spirituele punten ook wel Zwarte Lichten genoemd. Waarom? Je ziet ze niet. Het zijn snijvlakken van banen in het heelal en ze zeggen veel over jouw schaduwkanten. Daar waar alleen licht op komt als je het aandacht geeft. Ik gebruik de Zwarte Maan, de Zwarte Zon en de Noordermaansknoop standaard in mijn analyses en diagnoses.

De Zwarte Maan wordt ook wel Lilith genoemd. Lilith was de eerste vrouw van Adam. Je weet wel, het verhaal uit de Bijbel over Adam en Eva. Welnu, Lilith blijkt de eerste vrouw te zijn geweest maar die liep weg bij Adam, want die was het er niet mee eens dat ze tijdens de ‘daad’ onderop moest liggen. God had in haar ogen gefaald, omdat hij een mens had gemaakt naar zijn evenbeeld, maar Lilith was een vrouw en voor haar golden andere regels. Afijn, ze liep weg en ging haar eigen gang.

Dit herkennen we allemaal wel in ons zelf. Een rebels gevoel. We zijn allemaal ergens wel voor weglopen, omdat we het er niet mee eens waren. Of we nou uit huis gaan, een andere studie gaan volgen, een baan opzeggen, een samenwerking beëindigen, of een punt achter onze relatie hebben gezet.

Onze motieven zijn vaak niet echt heel duidelijk voor onszelf. We weten alleen dat we zo niet langer willen doorgaan. De Zwarte Maan vind ik super waardevol, omdat het staat voor bewustzijn wat we uit ervaringen uit vorige levens hebben meegenomen naar dit leven en wat zich wil ontwikkelen naar een hoger bewustzijnsniveau. Vergeet al die lange coachingstrajecten waarin je jezelf leert stretchen en kennen, waarin je moet werken aan je innerlijke blokkades of waar je in contact komt met je roeping. Het spiritueel bewustzijn, het ‘weten’ van de ziel ofwel je intuïtie is de Gave!

Om in contact te komen met je spirituele punten heb je slechts één ding nodig: inspiratie! Dus door te doen en door te ervaren kom je ergens. Kortom, blijf je ontwikkelen. Ontmoet inspirerende mensen, kies je rolmodellen uit, lees boeken, ga op reis, leer iets nieuws. En voor ondernemers geldt: jump! Maak sprongen, kom uit je comfortzone. Ga naar een netwerkbijeenkomst, doe iets wat anderen niet doen of ga iets doen wat je nooit van jezelf zou verwachten. Ik zal je een paar dingen verklappen die ik nooit zou hebben gedaan als ik niet kon terugvallen op de kennis van mijn eigen geboortehoroscoop:

 • Mijn naam als merknaam laten registreren. Ja, ik ben het middelpunt van mijn bedrijf en mijn diensten. Mensen kopen mij. Dus laten we het beestje bij de naam noemen. Ook al staat tot in der lengte der jaren mijn naam op internet. Nou en, it’s me en niemand stoort zich eraan. Ik sta voor professionaliteit, kwaliteit en servicegerichtheid.
 • Een relatie aangaan met iemand die drie schoolgaande kinderen heeft. Ik heb zelf maar één kind. Mijn ‘oude’ Deborah zou er niet aan zijn begonnen. Maar ik koos ervoor om erop te vertrouwen dat het me veel zou brengen. En hoe! Mijn leven is rijker en gezelliger en ik kijk enorm uit naar mijn toekomst als oma. Kan je het je voorstellen? Hoe dan ook, vier kinderen hebben die gek op je zijn is een zegen. Samen bouwen we aan sterke banden waar ik later ook op kan terugvallen.
 • Ik zou nooit op een boerderij gaan wonen en al helemaal niet met de verantwoordelijkheid van dieren verzorgen erbij. En hier zit ik! Ik ben dol op onze 11 kippen, ik heb meer tijd om te lanterfanten in de tuin en ik kook weer volop allerlei gerechten. Want tja, zes monden moeten gevoerd worden. Ik heb er nog lol in ook. Nooit gedacht dat ik hiertoe in staat was. Het haalt het beste in me naar boven en ik heb zelfs alles bedacht voor onze interne verbouwing. Ik ben zelfs goed gebleken in binnenhuis design. Ons huis kan zo in een landhuis magazine 😊. Supertrots en mega dankbaar dat ik koos om in te trekken bij mijn geliefde op een boerderij in Leek, een dorpje onder de rook van Groningen. Mijn creativiteit komt hier volledig tot bloei. Als je in de buurt bent, toeter dan even!
 • Ik heb een miljoenen erfenis uit elkaar moeten vlechten met heel veel vastgoed en tig erfgenamen. Een zeer langdurig proces dat heel complex in elkaar steekt en gevoerd moest worden in drie talen en met maar liefst dertien broers en zussen. En het is me gelukt! Ik heb er ontzettend veel door geleerd. Ik heb zaken opgelost waar ik doodsbang voor was. Vastgoed past niet bij meisjes, de administratie heb ik een broertje dood aan en rechtszaken voeren zijn zenuwslopend. En toch… I did it, en nu kan ik werkelijk alles aan.
 • Ik heb Amsterdam en mijn stulpje in ‘t Gooi ingeruild voor het Hoge Noorden. Ik heb er wel vijf jaar over gedaan om te kiezen om mijn hart te volgen. Mijn geliefde woonde daar. Ik snakte naar rust, naar thuiskomen. Maar ik moest wel eerst al mijn schepen verbranden. Een goed betaalde baan opzeggen, een huis verkopen tijdens de bankencrisis, mijn familie en vrienden achterlaten, mijn voorliefde voor de hoofdstad opgeven en bovenal mijn dochter wegtrekken uit een goed lopende co-ouderschap met mijn ex. Dat doe je niet even. Je denkt wel twee keer na voordat je je kind ontwortelt uit zijn of haar vertrouwde omgeving. Andere school, andere hobby’s, papa niet meer zo vaak zien, vrienden achter je laten en pas na jaren vonden we onze draai en willen wij allebei nooit meer weg. Mijn dochter voelt zich één met Groningen om de hoek.
 • De prijzen van mijn diensten verhogen naar een passend prijsniveau. Kijk, ik ben een lichtwerker, een expert, een vak-idioot en heb onwijs veel kennis en een enorme creatieve geest. Het liefst ben ik heel de dag bezig met anderen te inspireren. Maar dat kan niet! Ik heb veel me time nodig om bij te tanken, om tot geniale ingevingen te komen en om te lanterfanten. Deze tijd is echt nodig, omdat ik dan veel beter in staat ben om iemand te voorzien van uitstekend advies. Dus heb ik drastische keuzes moeten maken. Ik werk alleen 1-op-1 en ik neem niet zoveel klanten aan. Voor de klanten die ik wel aanneem, ga ik door tot het gaatje. Dat geeft me veel voldoening. Ik zie dat mijn klanten betere resultaten boeken en vol inspiratie aan de slag gaan met nieuwe bedrijfsplannen. Maar het verhogen van mijn prijzen betekende ook het einde van een groep die ik niet meer kan helpen. Ik heb mensen moeten teleurstellen in het kader van zelfbehoud. Ook hier heb ik een switch gemaakt met klotsende oksels. Met als resultaat dat ik nu tijd voor mezelf houd en zelfs tijd heb om wekelijks podcasts op te nemen waar ik duizenden mee inspireer.
astrologie

Kortom, zonder de kennis van mijn spirituele punten had ik deze keuzes niet gemaakt. Niet in mijn eentje. Ik had duizenden euro’s moeten investeren aan begeleiding en coaching om mijn innerlijke twijfels en angsten te overwinnen en mezelf moed in te praten. En dan nog steeds me zelf afvragen of dit is wat ik te doen heb. Deze vragen heb ik allemaal niet meer sinds ik me heb verdiept in mijn eigen sterren. Ik leef vol vertrouwen mijn mooiste leven. Ik creëer, publiceer en inspireer moeiteloos. Dit gun ik jou ook.

De Zwarte Lichten is heel complex en leer je niet zomaar even. Het bevat termen waar je niets mee kan zonder inhoudelijke kennis en zeker niet zonder duiding van een goede astroloog. Ik ga toch even de Zwarte Lichten benoemen zodat je een indruk krijgt waar allemaal naar gekeken kan worden: Zwarte Maan – Priapus – Zwarte Zon – Diamant – Knopenkruis – Draak – Beest – Uranus en Saturnus als lot bestemmende planeten en tot slot Het Gelukspunt ofwel Pars Fortuna: één van de hoogste principes en een zeer belangrijk onderdeel van het levensbestaan.

Jouw levensopdracht is ook te vinden in jouw horoscoop en het is een bron waar je veel inspiratie, geluk en vreugde uit zal halen in jouw leven. Jouw spirituele weg is af te lezen uit jouw horoscoop evenals waar je gelukkig van wordt. Hoe hoopgevend is dat! 😊 Ben je ondernemer en ben je toe aan bewustzijnsverruiming? Plan hier gratis een discovery sessie. Je bent bij mij in goede handen. Wil je eerst meer reviews lezen? Dat kan hier.

astrologie

11. Innerlijke godinnen als hulptroepen en bron van wijsheid in jezelf

Wel eens gehoord van innerlijke godinnen? Nee? Dat snap ik wel, want het is een vorm van astrologie die alleen bij ingewijden bekend is. Ik ben er expert in geworden door de vele cursussen die ik heb gevolgd en de boeken die ik er over heb gelezen. Ik help mijn klanten onwijs door ze te wijzen op hun innerlijke godinnen. Maar dit is echt next level astrologie.

Klanten kunnen na een live dag, die gaat over hun business, verder komen met een aparte dag die in het teken staat van hun persoonlijke innerlijke godinnen. Dit is echt maatwerk, want ik maak een volledige analyse van hoe de godinnen bij iemand uitwerken en hoe men deze hulpbronnen het beste kan inzetten. Dit is niet voor iedereen weggelegd, want het kan erg confronterend zijn. Maar ik zeg ook altijd: dat er voor een doorbraak ook iets moet breken. Het gaat altijd om jouw zelfbeeld. Dus als je toe bent om jouw innerlijke draken in de ogen aan te kijken, dan raad ik je aan om meer te leren over jouw innerlijke godinnen en in contact met ze te komen. Laat je hierbij altijd begeleiden. Ik begeleid in ieder geval ondernemende vrouwen hiermee. Hebben mannen dan geen godinnen in zich? Jawel! Maar bij mannen werkt het net even anders.

Volgens de mythologie kun je de godinnen onderverdelen in godinnen van de hemel, de aarde en de onderwereld.

Hemel: Ceres, Pallas Athena, Juno, Vesta
Deze godinnen zien de belangrijkste dingen over jouw levenscyclus. Ze representeren jouw vrouwelijke potentie of oriëntatie in het leven.

Aarde: Ariadne, Europa, Pandora en Mnemosyne
Deze godinnen gaan over onze wereldse zorgen en houding hierin. Zij zijn beïnvloeders in de wereld die waakt over jouw geliefden en bezigheden, alsook jouw pogingen en overwinningen.

Onderwereld: Hygieia, Cassandra, Hecate en Medea
Deze godinnen hebben krachtige inzichten en begrip voor het onbewuste, de complexiteit van gevoelens, de kracht van mysterie en magie en de onzekerheid van het leven. Ze komen in tijden van healing, crisis, psychisch gevoel, verlies, bedrog of andere mysteries die in ons leven voor kunnen komen. Zij dringen diep in het onbewuste door.

Er bestaan nog meer godinnen, zoals Siwa, Urania, Niobe, Diana en Minerva. Maar ik heb de belangrijkste benoemd, omdat ik daar heel goed mee uit de voeten kan. Voor jou een zegen om zo praktische spiritualiteit in jouw leven toe passen.

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Schrijf je in voor

The Holy Grail

Schrijf je hier in voor het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen, en wordt op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Marketing door

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

Holy Grail

Op 24 oktober 2024 lanceer ik groots mijn boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten in het prachtige Planetarium Groningen. Tijdens dit event neem ik je mee in mijn fascinatie voor de kosmos met een adembenemende DOME-projectie die de hele koepel vult. Het wordt een ervaring die je nog lang zal bijblijven!

Wil je daar graag bij zijn, bestel dan hier je eigen persoonlijke ticket!