DE EIGENSCHAPPEN VAN DE AMBITIEUZE STEENBOK

Deze blog is de tiende aflevering van de twaalfdelige serie over de sterrenbeelden. Dit is de volgorde van de serie: Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft –Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen.

Je bent een Steenbok als je geboren bent tussen 22 december en 20 januari. Het is goed mogelijk dat je geboren bent op een zogenoemde ‘grensdag’. De overgang van een sterrenbeeld naar een ander sterrenbeeld valt niet altijd exact op een vast tijdstip. Daarom kan je er wel eens een dag naast zitten. Twijfel je of je echt een Steenbok bent, klik dan hier en vraag helemaal gratis jouw geboortehoroscoop aan. Dan krijg je van mij voor eens en altijd helderheid hierover!

WAT IS EEN STERRENBEELD?

Jouw sterrenbeeld wordt ook wel je zodiac-teken, dierenriemteken of zonneteken genoemd. Er zijn 12 sterrenbeelden: Ram, Stier, Kreeft, Tweelingen, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wist je dat de zon in een jaar tijd langs alle sterrenbeelden gaat? Dat is net zo logisch als dat na de lente de zomer volgt en na de zomer de herfst en na de herfst weer de winter. En na de winter komt weer de lente. In alle 12 maanden die voorbij komen, legt de zon nadruk op die maand met het bijbehorende sterrenbeeld.

Maar wat is nou een sterrenbeeld? Een sterrenbeeld is een groep sterren in de kosmos. De sterren staan in elkaars buurt. De mensheid heeft duizenden jaren geleden denkbeeldige lijnen getrokken tussen deze sterren. Het is net als met die tekeningen waar je van punt tot punt een lijn kan trekken. Ken je die? Bij ieder punt staat een cijfer, en als je die cijfers volgt, dus van 1 naar 2, van 2 naar 3 en van 3 naar 4 enz., dan komt er een haast magische tekening tevoorschijn.

Mensen die vroeger naar de sterren keken, deden dat ’s nachts. Ze hadden toen nog geen elektriciteit dus hun ogen waren gericht op de sterrenhemel. Zij dachten in het lijnenspel tussen de sterren Goden en dieren te zien. Het is net als staren naar de wolken. Als je met je rug op de grond ligt en gaat kijken naar de hemel zie je wolken komen en gaan. In die voorbijtrekkende wolken kun je ook zelf met een beetje fantasie allerlei figuren zien.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat je niet alleen jouw sterrenbeeld bent. Je hebt alle 12 sterrenbeelden in je. De samenstelling van de energie van elk sterrenbeeld die je in je hebt, verschilt van persoon tot persoon. Dat komt omdat bepaalde planeten, en andere belangrijke punten, ook in een bepaald ‘sterrenbeeld’ stonden toen je geboren werd. Zo kan het zijn dat je altijd hebt gedacht dat je een bepaald sterrenbeeld bent. Maar als we dieper op jouw horoscoop inzoomen, blijkt dat op het moment dat jij werd geboren je heel veel planeten had staan in een ander sterrenbeeld. In dat geval heb je dus ook veel van die energie in je zitten! En zo kan het zijn dat je je ook herkent in beschrijvingen van anderen sterrenbeelden. Misschien zelfs meer dan in je eigen sterrenbeeld!

DE GOUDEN DRIEPOOT

Sowieso zijn er naast je sterrenbeeld, nog twee belangrijke punten in je horoscoop waar je veel energie van draagt. Dit zijn jouw ascendantteken en jouw maanteken. Het sterrenbeeld waarin ze staan, onthult zoveel meer over jou. Dit tezamen met je zonneteken, noem ik daarom ook wel je ‘Gouden Driepoot’.

Als astrologe kijk ik, zoals ik dat noem, onder je motorkap. Ik kijk diep in jouw horoscoop. Een horoscoop wordt ook wel jouw blueprint genoemd en die kreeg je van de kosmos bij geboorte mee. Jouw horoscoop onthult waar je energieën vandaan komen. Ik maak metingen en kan als geen ander zien hoe het zit met de samenstelling van jouw sterrenbeelden. Zie het als een DNA-onderzoek, maar dan van je psychische en spirituele genen. Ook kan ik meten hoe het zit met je vrouwelijke en mannelijke energie. Ofwel Ying-Yang, en van welk element je de meeste energie hebt; water, lucht, vuur of aarde. Of je dominant bent of volgzaam en waar jouw energie voornamelijk op is gericht. Op jezelf, de ander of wij. Allemaal zeer waardevolle informatie en het leert je jezelf te begrijpen. Nu kan ik me voorstellen dat je meer te weten wilt komen over jezelf. Als je gebruik wilt maken van mijn deskundigheid en je bent een ondernemende vrouw, klik dan hier voor meer informatie over een samenwerking met mij, Deborah Cabau – astrologisch businesscoach.

Ook kun je alvast meer leren over jouw ‘Gouden Driepoot’ in de driedelige mini masterclass die ik eerder gaf. Ga naar De Astrologie Podcast en zoek tussen mijn podcasts onder Mini masterclass, Zonneteken, Ascendantteken en Maanteken. Dit zijn drie gave afleveringen onder elkaar bomvol inzichten.

In mijn boek Your Greatest Gifts From The Universe onthul ik het talent van alle 366 geboortedagen. Je kunt nu heel snel zien wat iemand zo uniek maakt! Superleuk en handig om te krijgen of te geven! En helemaal a la Deborah-stijl! Je kunt hem alvast hier bestellen voor 29,95 euro.

STERRENBEELD STEENBOK

In deze blog staat het sterrenbeeld Steenbok centraal. Of je nu zelf een Steenbok bent of iemand die je kent, na het lezen van deze blog weet je meer over de eigenschappen van de Steenbok. Ik ben niet uitputtend! Het is slechts een korte kennismaking met de Steenbok-energie. Je zult je niet overal in herkennen, want het is onmogelijk om alle Steenbokken over één kam te scheren. Want dat zou betekenen dat 1 op de 12 mensen op jou lijkt, en dat is natuurlijk niet zo!

Daarom een stevige disclaimer vooraf. Ga er niet vanuit dat ik de Steenbok dus volledig omschrijf. Ik heb een keuze gemaakt van eigenschappen die ikzelf interessant en belangrijk vind om met je te delen. Dat wil niet zeggen dat ik dé waarheid in pacht heb. Ik ben soms wat direct en soms wat genuanceerd. Nogmaals, hoe een sterrenbeeld bij iemand werkelijk uitpakt, kan je alleen zien in de horoscoop van die persoon. Vergeet daarom gauw alle standaardverhalen over de sterrenbeelden. Wat ik je nu ga vertellen is slechts een ‘amuse’, een appetizer want je bent veel en veel meer dan dit! Ik probeer je alleen een stuk verder te helpen om jezelf en anderen te begrijpen.

De Steenbokken in mijn leven hebben allemaal iets gemeenschappelijks wat me steeds meer opvalt. Naarmate ze ouder worden lijken ze meer terug te willen grijpen naar normen en waarden, hiërarchie en vaste rituelen. Mijn allerbeste vriendin is een Steenbok. Ze heeft veel gevoel voor etiquette en omgangsvormen en ze heeft bewondering en respect voor mensen die hogerop komen. De Steenbokken die ik ken, zijn allemaal op hun eigen manier statusgevoelig. Of ze willen zelf een persoon van betekenis zijn, of ze willen geassocieerd worden met mensen die het hebben gemaakt in het leven. Vaak zoeken ze een partner uit die ze aanzien geeft. Ik ervaar Steenbokken als harde werkers die doelen weten na te jagen.

DE EIGENSCHAPPEN VAN DE AMBITIEUZE STEENBOK

Als Steenbok vind je het fijn om jezelf te beheersen en te begrenzen, zodat duidelijk is welke rol jij in de maatschappij inneemt. Je bent ingesteld op het praktische en het haalbare en je hebt altijd een doel voor ogen. Om het beoogde doel te bereiken ben je in staat jezelf veel te ontzeggen. Daarbij beschik je over veel plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel en dat verwacht je ook van anderen. Jouw motivatie is het verlangen naar succes, controle, geld, status, autoriteit en (ook al besef je het niet) liefde.

Je kunt goed organiseren en plannen. Ook heb je geduld, discipline en je beschikt over een lange adem. Daarnaast ben je ook ambitieus, praktisch en vastberaden. Ondanks jouw rechtlijnige manier van denken kom je tot goede ideeën. Details laat je niet graag aan anderen over. En je bent enorm creatief, al krijg je hier niet altijd erkenning voor. Je komt vaak gereserveerd over, ondanks jouw enorme gevoel voor droge humor. Je bent een gevoelig en sympathiek persoon, maar probeer niet weg te lopen voor je eigen emoties. Voor jou is vaak jouw manier, de enige manier. Je kunt op zijn tijd erg kritisch zijn.

Het motto van Steenbok is: ‘afspraak is afspraak’. Je houdt je als geen ander aan gemaakte afspraken en komt niet graag te laat. En je wordt door je (vaak pijnlijke) ervaringen wijzer. Je bent ietwat pessimistisch, maar zeer plichtsgetrouw en hard voor jezelf. In je werk ben je bijzonder methodisch, wat zich uit in het bedenken van oplossingen en regels voor de moeilijkste problemen. Je hebt vastigheid nodig en houdt van gedragscodes, regels en wetten. Pas op voor verstarring in je denken en doen en laten. Je kunt jezelf daardoor beperken.

‘Wet is wet, en orde is orde’ is jouw devies en daarmee kun je een ander behoorlijk irriteren 😉. Je vindt het moeilijk een ander te vergeven wanneer die zijn boekje te buiten gaat. Een stapje terug doen, vind je moeilijk. Daarom is het voor jou van het grootste belang, dat je leert het leven wat luchtiger te nemen. Doordat je erg in jezelf gekeerd kunt zijn en je vaak wat moeite hebt je te uiten, verloopt de omgang met anderen niet altijd even vlot. Soms kom je wat hard en koel over, terwijl je eigenlijk achter dat harde masker een grote kwetsbaarheid verbergt. Je voelt jezelf ergens niet de moeite waard en jouw les is om van dit gevoel af te komen door te leren van jezelf te houden. Echt, je mag wat meer spontaan zijn en spelen!

Het kost je veel moeite om over je eigen gevoelens te praten en om je emoties te uiten. Toch heb je veel behoefte aan warmte, terwijl je die onbewust soms afstoot. Eenzaamheid, depressieve gevoelens, schuldgevoelens en angsten komen bij Steenbokken voor. Je angst heeft slechts één oorzaak, namelijk de angst om niet geaccepteerd te worden. Gezichtsverlies is het ergste wat jou kan overkomen. Jij streeft daarom een bepaalde status in de maatschappij na. Je kunt erg opzien tegen mensen die het volgens jou gemaakt hebben.

Je reist graag alleen of met een goede bekende. Doorgaans heeft de Steenbok geen massa’s vrienden, maar wel enkele zeer trouwe, levenslange vriendschappen. Als vriend ben je zeer trouw en als vijand heb je een lange adem. Vanuit jouw behoefte dat je niet afhankelijk wil zijn en veiligheid nastreeft, betekent materiele zekerheid veel voor je. Beperkingen kun je goed verdragen, vooral als je weet dat het een doel dient. Steenbokken zijn vaak uitgesproken zuinig en zijn een kei in koopjes op de kop tikken.

Je bent traditioneel ingesteld en houd je het liefst bezig met datgene wat in de loop van de tijd zijn waarde heeft bewezen. Omdat je goed geheimen kunt bewaren, ben je geschikt voor werkzaamheden waarbij geheimhoudingsplicht geldt. Het werk dat je doet moet te overzien zijn. Je kunt het beste je werk in kleine overzichtelijke gedeelten uitvoeren, zodat je je daarop geheel kunt concentreren. De Steenbok is over het algemeen zeer gesteld op vaste gewoontes en routinewerk. Je bent vaak een eenling die leert door ervaringen en die stap voor stap de top bereikt. Het gezegde ‘de slak bereikte de ark door volharding’ is voor jou heel toepasselijk.

Door zintuigelijke waarneming krijg je vat op het leven en voel je je zekerder. Iets moet tastbaar zijn. Je hebt grote behoefte om geliefd en gewaardeerd te worden, maar dit laten blijken, vind je lastig. Het kan even duren voordat mensen jou leren kennen. Degene die door jouw masker weet te prikken, zal je belonen en beschermen. Doorgaans is dat jouw partner.

Wanneer er structuur, regels en wetten zijn, ben je verantwoordelijk, beheerst en zakelijk. Als je dit niet krijgt, word je keihard, onbenaderbaar, pessimistisch en zwaarmoedig. Je bent erg realistisch en wordt vaak als leider aangesteld, omdat je zo besluitvaardig bent. Jouw privacy is je veel waard. Eenmaal iets in je hoofd ben je moeilijk op andere gedachten te brengen. Dit en nog veel en veel meer valt er over de Steenbok te vertellen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door