DE EIGENSCHAPPEN VAN DE PURE MAAGD

Blog 22 Deborah Cabau astrologie horoscoop geboortehoroscoop sterrenbeeld maagd

Categorie

Geschreven door

Deborah Cabau I Astrologie I sterrenbeelden I horoscoop
Deborah Cabau

Deel dit artikel

Deze blog is de zesde aflevering van de twaalfdelige serie over de sterrenbeelden. . Dit is de volgorde van de serie: Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft –Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen.

Je bent een Maagd als je geboren bent tussen 23 augustus en 22 september. Het is goed mogelijk dat je geboren bent op een zogenoemde ‘grensdag’. De overgang van een sterrenbeeld naar een ander sterrenbeeld valt niet altijd exact op een vast tijdstip. Daarom kan je er wel eens een dag naast zitten. Twijfel je of je echt een Maagd bent, klik dan hier en vraag helemaal gratis jouw geboortehoroscoop aan. Dan krijg je van mij voor eens en altijd helderheid hierover!

WAT IS EEN STERRENBEELD?

Jouw sterrenbeeld wordt ook wel je zodiac-teken, dierenriemteken of zonneteken genoemd. Er zijn 12 sterrenbeelden: Ram, Stier, Kreeft, Tweelingen, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wist je dat de zon in een jaar tijd langs alle sterrenbeelden gaat? Dat is net zo logisch als dat na de lente de zomer volgt en na de zomer de herfst en na de herfst weer de winter. En na de winter komt weer de lente. In alle 12 maanden die voorbij komen, legt de zon nadruk op die maand met het bijbehorende sterrenbeeld.

Maar wat is nou een sterrenbeeld? Een sterrenbeeld is een groep sterren in de kosmos. De sterren staan in elkaars buurt. De mensheid heeft duizenden jaren geleden denkbeeldige lijnen getrokken tussen deze sterren. Het is net als met die tekeningen waar je van punt tot punt een lijn kan trekken. Ken je die? Bij ieder punt staat een cijfer, en als je die cijfers volgt, dus van 1 naar 2, van 2 naar 3 en van 3 naar 4 enz., dan komt er een haast magische tekening tevoorschijn.

Mensen die vroeger naar de sterren keken, deden dat ’s nachts. Ze hadden toen nog geen elektriciteit dus hun ogen waren gericht op de sterrenhemel. Zij dachten in het lijnenspel tussen de sterren Goden en dieren te zien. Het is net als staren naar de wolken. Als je met je rug op de grond ligt en gaat kijken naar de hemel zie je wolken komen en gaan. In die voorbijtrekkende wolken kun je ook zelf met een beetje fantasie allerlei figuren zien.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat je niet alleen jouw sterrenbeeld bent. Je hebt alle 12 sterrenbeelden in je. De samenstelling van de energie van elk sterrenbeeld die je in je hebt, verschilt van persoon tot persoon. Dat komt omdat bepaalde planeten, en andere belangrijke punten, ook in een bepaald ‘sterrenbeeld’ stonden toen je geboren werd. Zo kan het zijn dat je altijd hebt gedacht dat je een bepaald sterrenbeeld bent. Maar als we dieper op jouw horoscoop inzoomen, blijkt dat op het moment dat jij werd geboren je heel veel planeten had staan in een ander sterrenbeeld. In dat geval heb je dus ook veel van die energie in je zitten! En zo kan het zijn dat je je ook herkent in beschrijvingen van anderen sterrenbeelden. Misschien zelfs meer dan in je eigen sterrenbeeld!

DE GOUDEN DRIEPOOT

Sowieso zijn er naast je sterrenbeeld, nog twee belangrijke punten in je horoscoop waar je veel energie van draagt. Dit zijn jouw ascendantteken en jouw maanteken. Het sterrenbeeld waarin ze staan, onthult zoveel meer over jou. Dit tezamen met je zonneteken, noem ik daarom ook wel je ‘Gouden Driepoot’.

Als astrologe kijk ik, zoals ik dat noem, onder je motorkap. Ik kijk diep in jouw horoscoop. Een horoscoop wordt ook wel jouw blueprint genoemd en die kreeg je van de kosmos bij geboorte mee. Jouw horoscoop onthult waar je energieën vandaan komen. Ik maak metingen en kan als geen ander zien hoe het zit met de samenstelling van jouw sterrenbeelden. Zie het als een DNA-onderzoek, maar dan van je psychische en spirituele genen. Ook kan ik meten hoe het zit met je vrouwelijke en mannelijke energie. Ofwel Ying-Yang, en van welk element je de meeste energie hebt; water, lucht, vuur of aarde. Of je dominant bent of volgzaam en waar jouw energie voornamelijk op is gericht. Op jezelf, de ander of wij. Allemaal zeer waardevolle informatie en het leert je jezelf te begrijpen. Nu kan ik me voorstellen dat je meer te weten wilt komen over jezelf. Als je gebruik wilt maken van mijn deskundigheid en je bent een ondernemende vrouw, klik dan hier voor meer informatie over een samenwerking met mij, Deborah Cabau – astrologisch businesscoach.

Ook kun je alvast meer leren over jouw ‘Gouden Driepoot’ in de driedelige mini masterclass die ik eerder gaf. Ga naar De Astrologie Podcast en zoek tussen mijn podcasts onder Mini masterclass, Zonneteken, Ascendantteken en Maanteken. Dit zijn drie gave afleveringen onder elkaar bomvol inzichten.

In mijn boek Your Greatest Gifts From The Universe onthul ik het talent van alle 366 geboortedagen. Je kunt nu heel snel zien wat iemand zo uniek maakt! Superleuk en handig om te krijgen of te geven! En helemaal a la Deborah-stijl! Je kunt hem alvast hier bestellen voor 29,95 euro.

STERRENBEELD MAAGD

In deze blog staat het sterrenbeeld Maagd centraal. Of je nu zelf een Maagd bent of iemand die je kent, na het lezen van deze blog weet je meer over de eigenschappen van de Maagd. Ik ben niet uitputtend! Het is slechts een korte kennismaking met de Maagd-energie. Je zult je niet overal in herkennen, want het is onmogelijk om alle Maagden over één kam te scheren. Want dat zou betekenen dat 1 op de 12 mensen op jou lijkt, en dat is natuurlijk niet zo!

Daarom een stevige disclaimer vooraf. Ga er niet vanuit dat ik de Maagd dus volledig omschrijf. Ik heb een keuze gemaakt van eigenschappen die ikzelf interessant en belangrijk vind om met je te delen. Dat wil niet zeggen dat ik dé waarheid in pacht heb. Ik ben soms wat direct en soms wat genuanceerd. Nogmaals, hoe een sterrenbeeld bij iemand werkelijk uitpakt, kan je alleen zien in de horoscoop van die persoon. Vergeet daarom gauw alle standaardverhalen over de sterrenbeelden. Wat ik je nu ga vertellen is slechts een ‘amuse’, een appetizer want je bent veel en veel meer dan dit! Ik probeer je alleen een stuk verder te helpen om jezelf en anderen te begrijpen.

Maagden houden ontzettend van puurheid, schoonheid en zuiverheid. Als ik een liedje zou moeten uitkiezen voor de Maagden dat is dat 100% ‘I will always love you’ van Whitney Houston. Vocaal briljant en niet te evenaren. Zelfs Dolly Parton – die het nummer oorspronkelijk heeft geschreven en ten gehore bracht – wist in een split second dat Whitney de wereld zou veroveren met haar fenomenale uitvoering. Het toppunt van perfectie.

Maagden zijn de ‘Pietje-Precies’ van de sterrenbeelden. Ze zien geen detail over het hoofd. Ze werken ijverig, efficiënt en nauwkeurig. Ze zijn scherpzinnig en nuchter. Hun bescheidenheid siert ze evenals dienstbare instelling en gevoel voor humor.

Toen ik voorheen als personeelsmanager werkte en ik mensen aannam, gaf ik vaak mijn voorkeur aan Maagden; zeker voor de functies waar veel details bij komen kijken en een servicegerichte instelling nodig is. En zelfs vandaag de dag nog kijk ik hoe het met iemands Maagd-gehalte zit voordat ik met iemand ga samenwerken. Ik werk heel graag met teamleden die veel Maagd-energie hebben.

DE EIGENSCHAPPEN VAN DE PURE MAAGD

Maagd is het teken van kritiek en zelfkritiek. Je analyseert kritisch de gevolgen van handelingen en gebeurtenissen. Ook zie je geen detail over het hoofd en je kunt je lang met kleine zaken bezighouden. Je kunt je daar soms zo in verliezen, dat je de grote lijnen over het hoofd ziet. Ook onderwerp je jezelf aan kritisch zelfonderzoek, waardoor je soms wat koel overkomt. Maagd is een dienstbaar teken, dat vaak een zetje van buitenaf nodig heeft om tot actie over te gaan. Je houdt van orde en netheid. Dat kan in het dagelijkse leven tot uiting komen in een hoge mate van kieskeurigheid.

Je houdt van gezonde voeding en bent graag bezig met je gezondheid. Ook houd je van materiële zaken, comfort en van goede kleding. Wist je dat veel modeontwerpers Maagd zijn? Zij letten op ieder detail en werken dat tot in de finesses uit.

Maagden zijn vaak terug te vinden in beroepen waarbij het op precisie aankomt. Zoals programmeurs, onderzoekers, chemici, psychologen, analisten, kunstcritici, gespecialiseerde handelaren, wetenschappers, apothekers, artsen, verplegers en mensen met een dienstverlenend beroep, zoals secretaresses en management ondersteuners, virtueel assistenten en boekhouders.

Je houdt van reinheid en puurheid en kan als zodanig energieën zuiveren. Dit gebeurt vaak vanaf je tweede levenshelft. Het is daarom niet verwonderlijk dat vooral Maagden zich bezighouden met spirituele en transcendente zaken.

Maagden zijn geen echte teamspelers, omdat ze over het algemeen weinig vertrouwen hebben in het werk van anderen. In het bedrijfsleven zijn ze zeer zeker op hun plaats. Maagden zijn vaak te vinden op de afdeling planning of administratie. In de liefde lijk je vaak teruggetrokken of koel, door je kieskeurigheid en omdat je hoge eisen aan de ander stelt. Je bent een verstandsmens, dat betekent dat jij je vooral richt op de tastbare en concrete werkelijkheid. Jij vraagt je niet af of je iets mooi vindt, maar wel of het degelijk is. Je wilt tenslotte waar voor je geld.

Het is lastig voor jou om je te ontspannen, waardoor je nerveuze klachten kunt hebben. Sporten is iets waar je toe moet worden aangezet, daarentegen kun je wel erg genieten van technisch perfecte (top)sport. Denksporten zoals dammen, schaken en puzzelen liggen jou beter. Als je op reis gaat, dan bereid je alles grondig voor. Je denkt aan alles waar anderen niet of te laat aan denken. Ook al is Maagd het teken van zelfkritiek en zelfperfectie, kritiek van anderen kun je niet altijd waarderen. Maagden worden de ‘Pietje-Precies’ van de sterrenbeelden genoemd.

Vage ideeën wantrouw je, jij wilt feiten zien. Je hebt vat op het leven en voelt je zekerder wanneer je dingen kunt waarnemen met je zintuigen. Iets moet tastbaar en concreet zijn. Je hebt de neiging om zaken moeilijker te maken dan ze zijn. De link leggen met jouw emoties, leren vertrouwen dat situaties soms met een reden gebeuren en dat je er geen vat op hebt, is jouw levensles.

Je bent bescheiden, afwachtend, ingetogen en erg dienstbaar. Je hebt doorzettingsvermogen, omdat je taken supergoed wilt doen uit angst dat het niet goed genoeg is. Mensen vertrouwen op jouw oordeel door je kritische instelling en je aandacht voor details. Echter, als het op gevoelens aankomt, weten ze minder goed wat ze aan je hebben. Je hebt orde, netheid en een taak nodig om je in vast te bijten. Als je dit niet krijgt, word je vitterig en val je over iedere kleinigheid.

Je bent intelligent en je hebt een goed geheugen. Je kunt goed analyseren en je staat bekend om jouw glasheldere denkvermogen. Mensen laten graag hun plannen eerst door jou checken, omdat je erom bekend staat dat je altijd wel een ‘foutje’ opspoort met jouw ijzersterke laserogen. Dit en nog veel en veel meer valt er over de Maagd te vertellen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://deborahcabau.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | Deborah is astrologisch businesscoach, auteur van Your Greatest Gifts From The Universe en host van De Astrologie Podcast.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

Deel dit artikel
deborah cabau astroloog business strategie advies

DEBORAH CABAU | ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klok.

Anderen lezen ook

ONTVANG GRATIS JE PERSOONLIJKE GEBOORTEHOROSCOOP