DE EIGENSCHAPPEN VAN DE INTUÏTIEVE KREEFT

Deze blog is de vierde aflevering van de twaalfdelige serie over de sterrenbeelden. Dit is de volgorde van de serie: Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft –Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen.

Je bent een Kreeft als je geboren bent tussen 22 juni en 22 juli. Het is goed mogelijk dat je geboren bent op een zogenoemde ‘grensdag’. De overgang van een sterrenbeeld naar een ander sterrenbeeld valt niet altijd exact op een vast tijdstip. Daarom kan je er wel eens een dag naast zitten. Twijfel je of je echt een Tweelingen bent, klik dan hier en vraag helemaal gratis jouw geboortehoroscoop aan. Dan krijg je van mij voor eens en altijd helderheid hierover!

WAT IS EEN STERRENBEELD?

Jouw sterrenbeeld wordt ook wel je zodiac-teken, dierenriemteken of zonneteken genoemd. Er zijn 12 sterrenbeelden: Ram, Stier, Kreeft, Tweelingen, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wist je dat de zon in een jaar tijd langs alle sterrenbeelden gaat? Dat is net zo logisch als dat na de lente de zomer volgt en na de zomer de herfst en na de herfst weer de winter. En na de winter komt weer de lente. In alle 12 maanden die voorbij komen, legt de zon nadruk op die maand met het bijbehorende sterrenbeeld.

Maar wat is nou een sterrenbeeld? Een sterrenbeeld is een groep sterren in de kosmos. De sterren staan in elkaars buurt. De mensheid heeft duizenden jaren geleden denkbeeldige lijnen getrokken tussen deze sterren. Het is net als met die tekeningen waar je van punt tot punt een lijn kan trekken. Ken je die? Bij ieder punt staat een cijfer, en als je die cijfers volgt, dus van 1 naar 2, van 2 naar 3 en van 3 naar 4 enz., dan komt er een haast magische tekening tevoorschijn.

Mensen die vroeger naar de sterren keken, deden dat ’s nachts. Ze hadden toen nog geen elektriciteit dus hun ogen waren gericht op de sterrenhemel. Zij dachten in het lijnenspel tussen de sterren Goden en dieren te zien. Het is net als staren naar de wolken. Als je met je rug op de grond ligt en gaat kijken naar de hemel zie je wolken komen en gaan. In die voorbijtrekkende wolken kun je ook zelf met een beetje fantasie allerlei figuren zien.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat je niet alleen jouw sterrenbeeld bent. Je hebt alle 12 sterrenbeelden in je. De samenstelling van de energie van elk sterrenbeeld die je in je hebt, verschilt van persoon tot persoon. Dat komt omdat bepaalde planeten, en andere belangrijke punten, ook in een bepaald ‘sterrenbeeld’ stonden toen je geboren werd. Zo kan het zijn dat je altijd hebt gedacht dat je een bepaald sterrenbeeld bent. Maar als we dieper op jouw horoscoop inzoomen, blijkt dat op het moment dat jij werd geboren je heel veel planeten had staan in een ander sterrenbeeld. In dat geval heb je dus ook veel van die energie in je zitten! En zo kan het zijn dat je je ook herkent in beschrijvingen van anderen sterrenbeelden. Misschien zelfs meer dan in je eigen sterrenbeeld!

DE GOUDEN DRIEPOOT

Sowieso zijn er naast je sterrenbeeld, nog twee belangrijke punten in je horoscoop waar je veel energie van draagt. Dit zijn jouw ascendantteken en jouw maanteken. Het sterrenbeeld waarin ze staan, onthult zoveel meer over jou. Dit tezamen met je zonneteken, noem ik daarom ook wel je ‘Gouden Driepoot’.

Als astrologe kijk ik, zoals ik dat noem, onder je motorkap. Ik kijk diep in jouw horoscoop. Een horoscoop wordt ook wel jouw blueprint genoemd en die kreeg je van de kosmos bij geboorte mee. Jouw horoscoop onthult waar je energieën vandaan komen. Ik maak metingen en kan als geen ander zien hoe het zit met de samenstelling van jouw sterrenbeelden. Zie het als een DNA-onderzoek, maar dan van je psychische en spirituele genen. Ook kan ik meten hoe het zit met je vrouwelijke en mannelijke energie. Ofwel Ying-Yang, en van welk element je de meeste energie hebt; water, lucht, vuur of aarde. Of je dominant bent of volgzaam en waar jouw energie voornamelijk op is gericht. Op jezelf, de ander of wij. Allemaal zeer waardevolle informatie en het leert je jezelf te begrijpen. Nu kan ik me voorstellen dat je meer te weten wilt komen over jezelf. Als je gebruik wilt maken van mijn deskundigheid en je bent een ondernemende vrouw, klik dan hier voor meer informatie over een samenwerking met mij, Deborah Cabau – astrologisch businesscoach.

Ook kun je alvast meer leren over jouw ‘Gouden Driepoot’ in de driedelige mini masterclass die ik eerder gaf. Ga naar De Astrologie Podcast en zoek tussen mijn podcasts onder Mini masterclass, Zonneteken, Ascendantteken en Maanteken. Dit zijn drie gave afleveringen onder elkaar bomvol inzichten.

In mijn boek Your Greatest Gifts From The Universe onthul ik het talent van alle 366 geboortedagen. Je kunt nu heel snel zien wat iemand zo uniek maakt! Superleuk en handig om te krijgen of te geven! En helemaal a la Deborah-stijl! Je kunt hem alvast hier bestellen voor 29,95 euro.

STERRENBEELD KREEFT

In deze blog staat het sterrenbeeld Kreeft centraal. Of je nu zelf een Kreeft bent of iemand die je kent, na het lezen van deze blog weet je meer over de eigenschappen van de Kreeft. Ik ben niet uitputtend! Het is slechts een korte kennismaking met de Kreeft-energie. Je zult je niet overal in herkennen, want het is onmogelijk om alle Kreeften over één kam te scheren. Want dat zou betekenen dat 1 op de 12 mensen op jou lijkt, en dat is natuurlijk niet zo!

Daarom een stevige disclaimer vooraf! Ga er niet vanuit dat ik de Kreeft dus volledig omschrijf. Ik heb een keuze gemaakt van eigenschappen die ikzelf interessant en belangrijk vind om met je te delen. Dat wil niet zeggen dat ik dé waarheid in pacht heb. Ik ben soms wat direct en soms wat genuanceerd. Nogmaals, hoe een sterrenbeeld bij iemand werkelijk uitpakt, kan je alleen zien in de horoscoop van die persoon! Vergeet daarom gauw alle standaardverhalen over de sterrenbeelden. Wat ik je nu ga vertellen is slechts een ‘amuse’, een appetizer want je bent veel en veel meer dan dit! Ik probeer je alleen een stuk verder te helpen om jezelf en anderen te begrijpen.

Mijn eigen ascendantteken is Kreeft. Wat ik hier van merk, is dat ik ontvankelijk ben voor andermans gevoelens en energieën. Dat komt omdat de Maan de heerser is van Kreeft en in de astrologie is het zo dat de planeetheerser van de ascendant ook meteen de heerser is van je algemene horoscoop. De maan reflecteert licht en werpt licht op zaken. Dit betekent dat mijn energie vaak op de ander is gericht. Ook krijg ik vaak visioenen door. Ik ben gastvrij, creatief en zorgzaam. Ik heb een zus als Kreeft waar ik dat ook erg in herken. Al is zij op een andere manier emotioneler dan ik. Dat komt weer door andere invloeden uit haar horoscoop. Die kunnen de emotionele aard van een Kreeft vergroten of juist niet.

DE EIGENSCHAPPEN VAN DE INTUÏTIEVE KREEFT

Voor jou is innerlijke beleving en het ervaren van emotionele verbondenheid belangrijk. Je hebt behoefte aan gezelligheid en aan verzorgende, koesterende, en beschermende contacten. Activiteiten worden graag ondernomen met eigen familie in huiselijke omstandigheden of rondom je eigen huis. Traditie speelt voor jou een grote rol. Je kunt door je behoefte om je dierbaren te verzorgen jezelf geheel wegcijferen. Je bent vriendelijk, erg gevoelig en je kunt sterk met anderen meeleven. Als Kreeft bezit je moederlijke instincten; in feite ben je van nature een sociale dienstverlener en verzorger.

Je bezit veel verbeeldingskracht en door het maken van creatieve dingen kun je jouw gevoelens uitdrukken. Veranderlijk als je kunt zijn, toon je de ene keer je kracht, de andere keer je zwakke kant. Zo kun je ook het ene moment de vriendelijkheid zelve zijn en het andere moment je in je schulp terugtrekken. Snel gekwetst, omdat je door je overgevoeligheid meer achter gebeurtenissen en uitspraken zoekt dan er werkelijk is.

Naar je partner toe ben je wat bezitterig. Je bent snel bezorgd en hebt niet door dat je de ander hiermee kan verstikken. Aan de andere kant sta jij altijd klaar wanneer er een beroep op je wordt gedaan. De behoefte aan veiligheid op emotioneel gebied is de oorzaak van jouw bezitsdrang. Bezit geeft een gevoel van zekerheid en dat heb jij nodig om vat te hebben op het leven. Je kunt het leed van anderen zó in je opzuigen en zó meeleven met de ander, dat het jezelf ziek maakt. Daarom is het niet goed voor je om met negatieve mensen om te gaan. Je pikt die negatieve sfeer snel op alsof het van jou is.

‘Oost west, thuis best’ is jouw credo. Loskomen van oude vertrouwde situaties vind je moeilijk. Als kind was je al sterk gehecht aan de ouderlijke omgeving, je zocht daar naar veiligheid en geborgenheid, dat gaf je gemoedsrust. Je bewaart veel dingen, vooral wanneer daar voor jou een emotionele herinnering aan vastzit.

Je houdt je het liefst bezig met het oude vertrouwde. Daarom sta jij niet snel open voor nieuwe ideeën of een verfrissende kijk op zaken. Je bent zeker niet lui, juist graag bezig, maar je werktempo is wat langzaam en het vervullen van huishoudelijke taken kost bij jou dan ook meer tijd dan bij anderen. Daar staat tegenover dat alles heel zorgzaam en zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Een Kreeft heeft meer rust nodig dan de gemiddelde mens, maar gelukkig kun jij je goed ontspannen en voldoende rust nemen als je voelt dat je dat nodig hebt. Je vakantie breng je graag door aan zee of in een badplaats, maar als het erop aan komt hoeft weggaan van huis niet zo nodig. Toch kun je veel voorpret hebben en bij thuiskomst nog genieten van het bekijken van de reisfoto’s en alle herinneringen die daarbij horen. Vooral familiereisjes vallen bij jou in de smaak. Met familie om je heen voel jij je altijd ‘thuis’.

Als Kreeft moet je leren dat het leven een voortdurende verandering is en dat je open moet staan voor al het nieuwe dat het leven biedt. ‘Wie stil blijft staan … gaat achteruit!’ Als jij ergens geen goed gevoel over hebt, dan wijs je het onverbiddelijk af. Voor jou is je gevoel jouw levenskompas. Je bent zorgzaam, warm en meelevend. Als er weinig emotionele zekerheid en geborgenheid is, kun je bemoeizuchtig, wispelturig en overgevoelig worden. Je vindt harmonie belangrijk en je bent ontvankelijk voor stemmingswisselingen. Er wordt gezegd dat Kreeften super goed zijn in het zien van financiële kansen en het sparen van geld. Dit en nog veel en veel meer valt er over de Kreeft te vertellen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door