DE EIGENSCHAPPEN VAN DE SYMPATHIEKE LEEUW

Blog 21 Deborah Cabau horoscoop geboortehoroscoop astrologie sterrenbeeld leeuw

Categorie

Geschreven door

Deborah Cabau I Astrologie I sterrenbeelden I horoscoop
Deborah Cabau

Deel dit artikel

Deze blog is de vijfde aflevering van de twaalfdelige serie over de sterrenbeelden. Dit is de volgorde van de serie: Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft –Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen.

Je bent een Leeuw als je geboren bent tussen 23 juli en 22 augustus. Het is goed mogelijk dat je geboren bent op een zogenoemde ‘grensdag’. De overgang van een sterrenbeeld naar een ander sterrenbeeld valt niet altijd exact op een vast tijdstip. Daarom kan je er wel eens een dag naast zitten. Twijfel je of je echt een Leeuw bent, klik dan hier en vraag helemaal gratis jouw geboortehoroscoop aan. Dan krijg je van mij voor eens en altijd helderheid hierover!

WAT IS EEN STERRENBEELD?

Jouw sterrenbeeld wordt ook wel je zodiac-teken, dierenriemteken of zonneteken genoemd. Er zijn 12 sterrenbeelden: Ram, Stier, Kreeft, Tweelingen, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wist je dat de zon in een jaar tijd langs alle sterrenbeelden gaat? Dat is net zo logisch als dat na de lente de zomer volgt en na de zomer de herfst en na de herfst weer de winter. En na de winter komt weer de lente. In alle 12 maanden die voorbij komen, legt de zon nadruk op die maand met het bijbehorende sterrenbeeld.

Maar wat is nou een sterrenbeeld? Een sterrenbeeld is een groep sterren in de kosmos. De sterren staan in elkaars buurt. De mensheid heeft duizenden jaren geleden denkbeeldige lijnen getrokken tussen deze sterren. Het is net als met die tekeningen waar je van punt tot punt een lijn kan trekken. Ken je die? Bij ieder punt staat een cijfer, en als je die cijfers volgt, dus van 1 naar 2, van 2 naar 3 en van 3 naar 4 enz., dan komt er een haast magische tekening tevoorschijn.

Mensen die vroeger naar de sterren keken, deden dat ’s nachts. Ze hadden toen nog geen elektriciteit dus hun ogen waren gericht op de sterrenhemel. Zij dachten in het lijnenspel tussen de sterren Goden en dieren te zien. Het is net als staren naar de wolken. Als je met je rug op de grond ligt en gaat kijken naar de hemel zie je wolken komen en gaan. In die voorbijtrekkende wolken kun je ook zelf met een beetje fantasie allerlei figuren zien.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat je niet alleen jouw sterrenbeeld bent. Je hebt alle 12 sterrenbeelden in je. De samenstelling van de energie van elk sterrenbeeld die je in je hebt, verschilt van persoon tot persoon. Dat komt omdat bepaalde planeten, en andere belangrijke punten, ook in een bepaald ‘sterrenbeeld’ stonden toen je geboren werd. Zo kan het zijn dat je altijd hebt gedacht dat je een bepaald sterrenbeeld bent. Maar als we dieper op jouw horoscoop inzoomen, blijkt dat op het moment dat jij werd geboren je heel veel planeten had staan in een ander sterrenbeeld. In dat geval heb je dus ook veel van die energie in je zitten! En zo kan het zijn dat je je ook herkent in beschrijvingen van anderen sterrenbeelden. Misschien zelfs meer dan in je eigen sterrenbeeld!

DE GOUDEN DRIEPOOT

Sowieso zijn er naast je sterrenbeeld, nog twee belangrijke punten in je horoscoop waar je veel energie van draagt. Dit zijn jouw ascendantteken en jouw maanteken. Het sterrenbeeld waarin ze staan, onthult zoveel meer over jou. Dit tezamen met je zonneteken, noem ik daarom ook wel je ‘Gouden Driepoot’.

Als astrologe kijk ik, zoals ik dat noem, onder je motorkap. Ik kijk diep in jouw horoscoop. Een horoscoop wordt ook wel jouw blueprint genoemd en die kreeg je van de kosmos bij geboorte mee. Jouw horoscoop onthult waar je energieën vandaan komen. Ik maak metingen en kan als geen ander zien hoe het zit met de samenstelling van jouw sterrenbeelden. Zie het als een DNA-onderzoek, maar dan van je psychische en spirituele genen. Ook kan ik meten hoe het zit met je vrouwelijke en mannelijke energie. Ofwel Ying-Yang, en van welk element je de meeste energie hebt; water, lucht, vuur of aarde. Of je dominant bent of volgzaam en waar jouw energie voornamelijk op is gericht. Op jezelf, de ander of wij. Allemaal zeer waardevolle informatie en het leert je jezelf te begrijpen. Nu kan ik me voorstellen dat je meer te weten wilt komen over jezelf. Als je gebruik wilt maken van mijn deskundigheid en je bent een ondernemende vrouw, klik dan hier voor meer informatie over een samenwerking met mij, Deborah Cabau – astrologisch businesscoach.

Ook kun je alvast meer leren over jouw ‘Gouden Driepoot’ in de driedelige mini masterclass die ik eerder gaf. Ga naar De Astrologie Podcast en zoek tussen mijn podcasts onder Mini masterclass, Zonneteken, Ascendantteken en Maanteken. Dit zijn drie gave afleveringen onder elkaar bomvol inzichten.

In mijn boek Your Greatest Gifts From The Universe onthul ik het talent van alle 366 geboortedagen. Je kunt nu heel snel zien wat iemand zo uniek maakt! Superleuk en handig om te krijgen of te geven! En helemaal a la Deborah-stijl! Je kunt hem alvast hier bestellen voor 29,95 euro.

STERRENBEELD LEEUW

In deze blog staat het sterrenbeeld Leeuw centraal. Of je nu zelf een Leeuw bent of iemand die je kent, na het lezen van deze blog weet je meer over de eigenschappen van de Leeuw. Ik ben niet uitputtend! Het is slechts een korte kennismaking met de Leeuw-energie. Je zult je niet overal in herkennen, want het is onmogelijk om alle Leeuwen over één kam te scheren. Want dat zou betekenen dat 1 op de 12 mensen op jou lijkt, en dat is natuurlijk niet zo!

Daarom een stevige disclaimer vooraf. Ga er niet vanuit dat ik de Leeuw dus volledig omschrijf. Ik heb een keuze gemaakt van eigenschappen die ikzelf interessant en belangrijk vind om met je te delen. Dat wil niet zeggen dat ik dé waarheid in pacht heb. Soms ben ik wat direct en soms wat genuanceerd. Nogmaals, hoe een sterrenbeeld bij iemand werkelijk uitpakt, kan je alleen zien in de horoscoop van die persoon. Vergeet daarom gauw alle standaardverhalen over de sterrenbeelden. Wat ik je nu ga vertellen is slechts een ‘amuse’, een appetizer want je bent veel en veel meer dan dit! Ik probeer je alleen een stuk verder te helpen om jezelf en anderen te begrijpen.

Wist je dat ik een paar goede vriendinnen heb die Leeuw zijn? Je merkt het echt wanneer ze in de buurt zijn. Ze zijn heel warmbloedig en hebben een groot kinderhart. Ze houden van zien en gezien worden en je kunt aan ze zien dat ze aandacht besteden aan hun voorkomen. Ze gaan de deur niet uit zonder een goede outfit en hun uitstraling is weergaloos. Ze kunnen wat luidruchtig zijn en ruimte innemen, maar ik ken ook verlegen Leeuwen. Leeuwen die helemaal niet per se op het podium hoeven. Hooguit willen ze binnen hun eigen vertrouwde kring in het middelpunt staan. Ik ervaar Leeuwen als super sympathieke persoonlijkheden met goede omgangsvormen.

De meeste Leeuwen dragen hun haar los, net als de mooie manen van de Leeuw, laten ze graag hun haar wapperen.

DE EIGENSCHAPPEN VAN DE SYMPATHIEKE LEEUW

De Leeuw wordt de koning der dieren genoemd en inderdaad heb jij iets koninklijks over je. Je toont je graag aan anderen om sociale en persoonlijke erkenning te krijgen, en om je zelfvertrouwen te vergroten. Je komt heel zelfbewust over en weet steeds indruk te maken door je manier van spreken, jouw gedrag en gebaren.

Als je ergens binnenkomt, trek je meteen de aandacht. Je wilt het onbetwiste centrum zijn; een leider en een autoriteit. Jouw gevoel van eigenwaarde is bijzonder groot. Je kunt je goed beheersen en daardoor een situatie snel overzien en besluiten nemen zonder in paniek te raken.

De volgende begrippen horen bij jou: creativiteit, zelfexpressie, trots, wilskracht en trouw aan je eigen idealen en ideeën. Je bent gevoelig voor complimentjes en vleierij en soms ben je te goed van vertrouwen. Ook het feit dat je heel graag in het middelpunt van de belangstelling staat, kan je in onaangename situaties brengen of jou minder goed uit de verf laten komen. Je houdt van plezier, spel en amusement en je kunt gemakkelijk op het witte doek schitteren. En je weet als geen ander hoe je op de juiste wijze van luxe moet genieten. Kleine stappen vind je maar niks, jij houdt van grote sprongen!

In de liefde ben je vol overgave, oprecht, aanhankelijk, zeer warm en je houdt van groots aanpakken. Je toont graag je huis aan anderen en speelt graag de gulle gastvrouw. Als het goed met je gaat, dan ben je altijd bereid om een ander ook een graantje te laten meepikken.

Mensen kunnen op je rekenen als ze je nodig hebben. Doordat je zoveel levenskracht uitstraalt en een positieve instelling hebt, kun je anderen in positieve zin beïnvloeden. Behalve als het je allemaal niet zint; dan kun je zelfingenomen worden. Je hebt een verfijnde en vaak wel dure smaak en je weet goed wat waardevol is en wat niet. Als je geen gezond zelfvertrouwen hebt ontwikkeld, kun je met geld smijten en allerlei onnodige luxe aanschaffen om op te kunnen vallen.

De zwakkeren in de samenleving neem jij graag in bescherming. Je bent niet bang voor je omgeving en je bent moedig. Ook ben je een meesterlijke organisator en heb je aanleg om leiding te geven. Je bent daarom geschikt voor opvallende functies. Jij bent degene die altijd mogelijkheden ziet en aangeeft hoe de grote lijn moet zijn.

Het uitvoeren ervan en het letten op de details laat jij het liefst aan anderen over. Jouw motto is ‘verdeel en heers’. Je kunt je geheel en al voor iets inzetten als dat moet. Als het niet hoeft, kies je vaak de makkelijkste weg en doe je het kalm aan. Sommige Leeuwen zijn dan ook uitgesproken lui en dat is dan ook terug te vinden in de manier waarop zij hun vrije tijd besteden. Ze willen zich graag aan de genoegens van het leven kunnen wijden. Het zijn geen uitgesproken sportmensen, ze kijken er liever naar. Vakanties breng je het liefst comfortabel door, omringd door gemak.

Je bent trots, warmhartig, gul en loyaal. Zelfvertrouwen haal je uit erkenning en bevestiging. Als je die niet krijgt, word je hoogmoedig en bazig. Niet alle Leeuwen blinken uit in zelfvertrouwen. Door hun natuurlijke bescheidenheid en verlegenheid kunnen ze zelfs terughoudend zijn. Dit en nog veel en veel meer valt er over de Leeuw te vertellen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://deborahcabau.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | Deborah is astrologisch businesscoach, auteur van Your Greatest Gifts From The Universe en host van De Astrologie Podcast.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

Deel dit artikel
deborah cabau astroloog business strategie advies

DEBORAH CABAU | ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klok.

Anderen lezen ook

ONTVANG GRATIS JE PERSOONLIJKE GEBOORTEHOROSCOOP