DE EIGENSCHAPPEN VAN DE UNIEKE WATERMAN

Deze blog is de elfde aflevering van de twaalfdelige serie over de sterrenbeelden. Dit is de volgorde van de serie: Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft –Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen.

Je bent een Waterman als je geboren bent tussen 21 januari en 19 februari. Het is goed mogelijk dat je geboren bent op een zogenoemde ‘grensdag’. De overgang van een sterrenbeeld naar een ander sterrenbeeld valt niet altijd exact op een vast tijdstip. Daarom kan je er wel eens een dag naast zitten. Twijfel je of je echt een Steenbok bent, klik dan hier en vraag helemaal gratis jouw geboortehoroscoop aan. Dan krijg je van mij voor eens en altijd helderheid hierover!

WAT IS EEN STERRENBEELD?

Jouw sterrenbeeld wordt ook wel je zodiac-teken, dierenriemteken of zonneteken genoemd. Er zijn 12 sterrenbeelden: Ram, Stier, Kreeft, Tweelingen, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wist je dat de zon in een jaar tijd langs alle sterrenbeelden gaat? Dat is net zo logisch als dat na de lente de zomer volgt en na de zomer de herfst en na de herfst weer de winter. En na de winter komt weer de lente. In alle 12 maanden die voorbij komen, legt de zon nadruk op die maand met het bijbehorende sterrenbeeld.

Maar wat is nou een sterrenbeeld? Een sterrenbeeld is een groep sterren in de kosmos. De sterren staan in elkaars buurt. De mensheid heeft duizenden jaren geleden denkbeeldige lijnen getrokken tussen deze sterren. Het is net als met die tekeningen waar je van punt tot punt een lijn kan trekken. Ken je die? Bij ieder punt staat een cijfer, en als je die cijfers volgt, dus van 1 naar 2, van 2 naar 3 en van 3 naar 4 enz., dan komt er een haast magische tekening tevoorschijn.

Mensen die vroeger naar de sterren keken, deden dat ’s nachts. Ze hadden toen nog geen elektriciteit dus hun ogen waren gericht op de sterrenhemel. Zij dachten in het lijnenspel tussen de sterren Goden en dieren te zien. Het is net als staren naar de wolken. Als je met je rug op de grond ligt en gaat kijken naar de hemel zie je wolken komen en gaan. In die voorbijtrekkende wolken kun je ook zelf met een beetje fantasie allerlei figuren zien.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat je niet alleen jouw sterrenbeeld bent. Je hebt alle 12 sterrenbeelden in je. De samenstelling van de energie van elk sterrenbeeld die je in je hebt, verschilt van persoon tot persoon. Dat komt omdat bepaalde planeten, en andere belangrijke punten, ook in een bepaald ‘sterrenbeeld’ stonden toen je geboren werd. Zo kan het zijn dat je altijd hebt gedacht dat je een bepaald sterrenbeeld bent. Maar als we dieper op jouw horoscoop inzoomen, blijkt dat op het moment dat jij werd geboren je heel veel planeten had staan in een ander sterrenbeeld. In dat geval heb je dus ook veel van die energie in je zitten! En zo kan het zijn dat je je ook herkent in beschrijvingen van anderen sterrenbeelden. Misschien zelfs meer dan in je eigen sterrenbeeld!

DE GOUDEN DRIEPOOT

Sowieso zijn er naast je sterrenbeeld, nog twee belangrijke punten in je horoscoop waar je veel energie van draagt. Dit zijn jouw ascendantteken en jouw maanteken. Het sterrenbeeld waarin ze staan, onthult zoveel meer over jou. Dit tezamen met je zonneteken, noem ik daarom ook wel je ‘Gouden Driepoot’.

Als astrologe kijk ik, zoals ik dat noem, onder je motorkap. Ik kijk diep in jouw horoscoop. Een horoscoop wordt ook wel jouw blueprint genoemd en die kreeg je van de kosmos bij geboorte mee. Jouw horoscoop onthult waar je energieën vandaan komen. Ik maak metingen en kan als geen ander zien hoe het zit met de samenstelling van jouw sterrenbeelden. Zie het als een DNA-onderzoek, maar dan van je psychische en spirituele genen. Ook kan ik meten hoe het zit met je vrouwelijke en mannelijke energie. Ofwel Ying-Yang, en van welk element je de meeste energie hebt; water, lucht, vuur of aarde. Of je dominant bent of volgzaam en waar jouw energie voornamelijk op is gericht. Op jezelf, de ander of wij. Allemaal zeer waardevolle informatie en het leert je jezelf te begrijpen. Nu kan ik me voorstellen dat je meer te weten wilt komen over jezelf. Als je gebruik wilt maken van mijn deskundigheid en je bent een ondernemende vrouw, klik dan hier voor meer informatie over een samenwerking met mij, Deborah Cabau – astrologisch businesscoach.

Ook kun je alvast meer leren over jouw ‘Gouden Driepoot’ in de driedelige mini masterclass die ik eerder gaf. Ga naar De Astrologie Podcast en zoek tussen mijn podcasts onder Mini masterclass, Zonneteken, Ascendantteken en Maanteken. Dit zijn drie gave afleveringen onder elkaar bomvol inzichten.

In mijn boek Your Greatest Gifts From The Universe onthul ik het talent van alle 366 geboortedagen. Je kunt nu heel snel zien wat iemand zo uniek maakt! Superleuk en handig om te krijgen of te geven! En helemaal a la Deborah-stijl! Je kunt hem alvast hier bestellen voor 29,95 euro.

STERRENBEELD WATERMAN

In deze blog staat het sterrenbeeld Waterman centraal. Of je nu zelf een Waterman bent of iemand die je kent, na het lezen van deze blog weet je meer over de eigenschappen van de Waterman. Ik ben niet uitputtend! Het is slechts een korte kennismaking met de Waterman-energie. Je zult je niet overal in herkennen, want het is onmogelijk om alle Watermannen over één kam te scheren. Want dat zou betekenen dat 1 op de 12 mensen op jou lijkt, en dat is natuurlijk niet zo!

Daarom een stevige disclaimer vooraf. Ga er niet vanuit dat ik de Waterman dus volledig omschrijf. Ik heb een keuze gemaakt van eigenschappen die ikzelf interessant en belangrijk vind om met je te delen. Dat wil niet zeggen dat ik dé waarheid in pacht heb. Ik ben soms wat direct en soms wat genuanceerd. Nogmaals, hoe een sterrenbeeld bij iemand werkelijk uitpakt, kan je alleen zien in de horoscoop van die persoon. Vergeet daarom gauw alle standaardverhalen over de sterrenbeelden. Wat ik je nu ga vertellen is slechts een ‘amuse’, een appetizer want je bent veel en veel meer dan dit! Ik probeer je alleen een stuk verder te helpen om jezelf en anderen te begrijpen.

Ooit heb ik een relatie met een Waterman gehad en spreek uit ervaring. Het is niet makkelijk om je leven te delen met iemand die baas is over zijn eigen agenda en niet beknot wil worden in zijn vrijheid. Want een relatie betekent wel geven en nemen en dat is niet zo aan de Waterman besteedt. Maar wat de Watermannen in mijn leven me wel hebben geleerd, is dat alle mensen uniek zijn en vooral zíj! Ze hebben een eigen manier van doen en denken en laten zich niet de les lezen. Toen ik nog als personeelsmanager werkte, liet ik ze ook hun gang maar gaan. Ze komen altijd met iets geniaals op de proppen. Er zit zoveel artistiek talent in ze. Ik sta er steeds opnieuw van te kijken!

DE EIGENSCHAPPEN VAN DE UNIEKE WATERMAN

Als Waterman ben je een rebel en denk je waarschijnlijk meteen dat deze beschrijving niet gaat kloppen. Je wil grenzen doorbreken en zelf bepalen wat en hoe jij iets wil doen. Elke regel van buitenaf zie je als inbreuk op jouw persoonlijke vrijheid, die je erg lief is. Je stelt je eigen regels op en die kunnen sterk afwijken van de gebruikelijke. En je bent een individualist, durft je innerlijk gekozen weg te gaan en je gunt de ander zijn eigen zienswijze. Jij kunt objectief denken, los van je eigen emoties en gevoelens. Ook ben je een sociaal mens die zich het liefst begeeft onder geestverwanten en vrienden, zonder afhankelijk van ze te zijn.

Gevoelszaken brengen jou wel eens in verlegenheid, omdat je logisch wilt beredeneren. Je kunt zo overspoeld raken door onbewuste gevoelsprocessen, waardoor je juist heel erg gevoelig lijkt, terwijl dit in wezen niet zo is. Je hebt er gewoonweg geen grip op. ‘Vrijheid, gelijkheid en broederschap’ is de leuze van de Waterman, zo ook: ‘leven en laten leven’.

Vrije liefde en andere samenlevingsvormen vallen daarom onder dit teken. Je bent meer het teken van vriendschap op basis van gelijkheid dan op basis van liefde. Toch kun je jouw ware liefde erg trouw zijn, als jij je maar niet beperkt voelt en kunt blijven omgaan met je vrienden. Je wilt je ongebonden voelen en je bent geïnteresseerd in allerlei mensen, in wetenschap en in techniek.

Ook heb je geniale, maar ook gekke ideeën. Soms ben je je tijd ver vooruit, omdat je zo gericht op de verre toekomst bent. Je kunt fantaseren over gebeurtenissen die pas over jaren zullen plaatsvinden. Ondanks dat je een voorstaander bent van vrijheid en origineel denken, kun je heel lang aan een eigen mening vasthouden. Niemand kan jou van gedachten veranderen.

Wist je dat veel Watermannen uitstekende astrologen zijn? Je werkt graag met allerlei nieuwe technische hulpmiddelen die het leven kunnen veraangenamen.

Helderziendheid en flitsen van inzicht horen ook bij jou, evenals plotselinge veranderingen. Je kunt door zo’n flitsend inzicht heel impulsief beslissingen nemen en je koers veranderen. Je kunt erg onrustig zijn, met als gevolg dat je lichamelijk en geestelijk spanning voelt. Het zou je goed doen om elke dag een kwartiertje ontspanningsoefeningen te doen. Tijd kom je vaak te kort, je verveelt je niet gauw en je hebt veelzijdige interesses in alles wat nieuw is.

Je hebt een hekel aan sleur, je gelooft heilig in rechtvaardigheid en je houdt ervan de wereld te ontdekken. Wel moet je leren omgaan met je innerlijke tegenstrijdigheden en proberen om je wat meer te verplaatsen in de ander of in een ander standpunt. Vervelen zullen mensen zich niet snel met jou in de buurt, want je kunt op de gekste momenten met originele plannen komen. Je uiterlijke verschijning kan iets ongewoons hebben. Watermannen staat bekend om hun trendsettende kledingkeuze, soms traditioneel en soms uiterst provocerend.

Je kunt niet tegen verveling. Je kunt nerveus zijn, tegendraads, obstinaat en onhandelbaar worden als je geen ruimte krijgt om je ideeën vorm te geven of wanneer je geen vrijheid en gelijkwaardigheid ervaart. Het paradoxale aan jou is dat je gelijkwaardigheid belangrijk vindt en je tegelijk anders dan de rest wilt zijn. Je houdt ervan om onder de mensen te zijn, maar je vindt het ook prima om alleen te zijn. Je houdt van reizen en je houdt van thuis relaxen. Je bent vriendelijk en open, en toch kun je ook afstandelijk en geserveerd zijn. Je hebt een artistieke geest. Je leeft veel in je hoofd en je bent iemand die de waarheid verkondigt en haar mening geeft.

Een echte Waterman wil altijd weten wat hij nog niet weet en is dan ook steeds op zoek naar nóg meer informatie. Je identificeert je te veel met wat je weet, waardoor je je aangevallen kan voelen als mensen het niet eens zijn met jouw ideeën. Soms wil je gewoon rebelleren om het rebelleren. Je saboteert jezelf door te blijven hangen in dingen die niet werken, omdat je weigert een hardnekkige overtuiging overboord te gooien. Je hebt sterke verbale vermogens en je krijgt lachers op de hand door je scherpzinnige opmerkingen.

Je benadert de wereld via logisch denken en ontleent zekerheid aan mentale processen. In intieme relaties toon jij niet gauw diepe betrokkenheid. Je kent een lang, diep en grondig verwerkingsproces en je komt pas ergens mee naar buiten als je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet.

Je kunt best verlegen en onzeker zijn. Je vraagt je af of de mensen waar je om geeft hetzelfde voor jou voelen. Je wilt niet worden wat anderen van jou verwachten. Maar zelfs deze gevoelens worden overtroffen door je eigen gevoel dat je bijzonder bent. Jouw hart is enorm loyaal, je hebt het gevoel dat je bijzonder bent en je kunt iemands leven positief veranderen door er alleen maar deel van uit te maken. In dat opzicht ben je zeker heel bijzonder! Dit en nog veel en veel meer valt er over de Waterman te vertellen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door