DE EIGENSCHAPPEN VAN HET SPIRITUELE STERRENBEELD VISSEN

Blog 28 Deborah Cabau geboortehoroscoop horoscoop sterrenbeeld astrologie vissen

Categorie

Geschreven door

Deborah Cabau I Astrologie I sterrenbeelden I horoscoop
Deborah Cabau

Deel dit artikel

Deze blog is de twaalfde en daarmee laatste aflevering van de twaalfdelige serie over de sterrenbeelden. Dit is de volgorde van de serie: Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft –Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen.

Je bent een Vissen als je geboren bent tussen 20 februari en 20 maart. Het is goed mogelijk dat je geboren bent op een zogenoemde ‘grensdag’. De overgang van een sterrenbeeld naar een ander sterrenbeeld valt niet altijd exact op een vast tijdstip. Daarom kan je er wel eens een dag naast zitten. Twijfel je of je echt een Steenbok bent, klik dan hier en vraag helemaal gratis jouw geboortehoroscoop aan. Dan krijg je van mij voor eens en altijd helderheid hierover!

WAT IS EEN STERRENBEELD?

Jouw sterrenbeeld wordt ook wel je zodiac-teken, dierenriemteken of zonneteken genoemd. Er zijn 12 sterrenbeelden: Ram, Stier, Kreeft, Tweelingen, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wist je dat de zon in een jaar tijd langs alle sterrenbeelden gaat? Dat is net zo logisch als dat na de lente de zomer volgt en na de zomer de herfst en na de herfst weer de winter. En na de winter komt weer de lente. In alle 12 maanden die voorbij komen, legt de zon nadruk op die maand met het bijbehorende sterrenbeeld.

Maar wat is nou een sterrenbeeld? Een sterrenbeeld is een groep sterren in de kosmos. De sterren staan in elkaars buurt. De mensheid heeft duizenden jaren geleden denkbeeldige lijnen getrokken tussen deze sterren. Het is net als met die tekeningen waar je van punt tot punt een lijn kan trekken. Ken je die? Bij ieder punt staat een cijfer, en als je die cijfers volgt, dus van 1 naar 2, van 2 naar 3 en van 3 naar 4 enz., dan komt er een haast magische tekening tevoorschijn.

Mensen die vroeger naar de sterren keken, deden dat ’s nachts. Ze hadden toen nog geen elektriciteit dus hun ogen waren gericht op de sterrenhemel. Zij dachten in het lijnenspel tussen de sterren Goden en dieren te zien. Het is net als staren naar de wolken. Als je met je rug op de grond ligt en gaat kijken naar de hemel zie je wolken komen en gaan. In die voorbijtrekkende wolken kun je ook zelf met een beetje fantasie allerlei figuren zien.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat je niet alleen jouw sterrenbeeld bent. Je hebt alle 12 sterrenbeelden in je. De samenstelling van de energie van elk sterrenbeeld die je in je hebt, verschilt van persoon tot persoon. Dat komt omdat bepaalde planeten, en andere belangrijke punten, ook in een bepaald ‘sterrenbeeld’ stonden toen je geboren werd. Zo kan het zijn dat je altijd hebt gedacht dat je een bepaald sterrenbeeld bent. Maar als we dieper op jouw horoscoop inzoomen, blijkt dat op het moment dat jij werd geboren je heel veel planeten had staan in een ander sterrenbeeld. In dat geval heb je dus ook veel van die energie in je zitten! En zo kan het zijn dat je je ook herkent in beschrijvingen van anderen sterrenbeelden. Misschien zelfs meer dan in je eigen sterrenbeeld!

DE GOUDEN DRIEPOOT

Sowieso zijn er naast je sterrenbeeld, nog twee belangrijke punten in je horoscoop waar je veel energie van draagt. Dit zijn jouw ascendantteken en jouw maanteken. Het sterrenbeeld waarin ze staan, onthult zoveel meer over jou. Dit tezamen met je zonneteken, noem ik daarom ook wel je ‘Gouden Driepoot’.

Als astrologe kijk ik, zoals ik dat noem, onder je motorkap. Ik kijk diep in jouw horoscoop. Een horoscoop wordt ook wel jouw blueprint genoemd en die kreeg je van de kosmos bij geboorte mee. Jouw horoscoop onthult waar je energieën vandaan komen. Ik maak metingen en kan als geen ander zien hoe het zit met de samenstelling van jouw sterrenbeelden. Zie het als een DNA-onderzoek, maar dan van je psychische en spirituele genen. Ook kan ik meten hoe het zit met je vrouwelijke en mannelijke energie. Ofwel Ying-Yang, en van welk element je de meeste energie hebt; water, lucht, vuur of aarde. Of je dominant bent of volgzaam en waar jouw energie voornamelijk op is gericht. Op jezelf, de ander of wij. Allemaal zeer waardevolle informatie en het leert je jezelf te begrijpen. Nu kan ik me voorstellen dat je meer te weten wilt komen over jezelf. Als je gebruik wilt maken van mijn deskundigheid en je bent een ondernemende vrouw, klik dan hier voor meer informatie over een samenwerking met mij, Deborah Cabau – astrologisch businesscoach.

Ook kun je alvast meer leren over jouw ‘Gouden Driepoot’ in de driedelige mini masterclass die ik eerder gaf. Ga naar De Astrologie Podcast en zoek tussen mijn podcasts onder Mini masterclass, Zonneteken, Ascendantteken en Maanteken. Dit zijn drie gave afleveringen onder elkaar bomvol inzichten.

In mijn boek Your Greatest Gifts From The Universe onthul ik het talent van alle 366 geboortedagen. Je kunt nu heel snel zien wat iemand zo uniek maakt! Superleuk en handig om te krijgen of te geven! En helemaal a la Deborah-stijl! Je kunt hem alvast hier bestellen voor 29,95 euro.

STERRENBEELD VISSEN

In deze blog staat het sterrenbeeld Vissen centraal. Of je nu zelf een Vissen bent of iemand die je kent, na het lezen van deze blog weet je meer over de eigenschappen van de Vissen. Ik ben niet uitputtend! Het is slechts een korte kennismaking met de Vissen-energie. Je zult je niet overal in herkennen, want het is onmogelijk om alle Vissen over één kam te scheren. Want dat zou betekenen dat 1 op de 12 mensen op jou lijkt, en dat is natuurlijk niet zo!

Daarom een stevige disclaimer vooraf. Ga er niet vanuit dat ik de Vissen dus volledig omschrijf. Ik heb een keuze gemaakt van eigenschappen die ikzelf interessant en belangrijk vind om met je te delen. Dat wil niet zeggen dat ik dé waarheid in pacht heb. Ik ben soms wat direct en soms wat genuanceerd. Nogmaals, hoe een sterrenbeeld bij iemand werkelijk uitpakt, kan je alleen zien in de horoscoop van die persoon. Vergeet daarom gauw alle standaardverhalen over de sterrenbeelden. Wat ik je nu ga vertellen is slechts een ‘amuse’, een appetizer want je bent veel en veel meer dan dit! Ik probeer je alleen een stuk verder te helpen om jezelf en anderen te begrijpen.

Ik heb veel Vissen-vrouwen om me heen. Ze voelen zich als een vis in het water in mijn buurt. Ik heb zelf mijn ascendantteken in Kreeft. Ook een waterteken zoals de Vissen. Er is veel wederzijds begrip en inlevingsvermogen. Ik ken verschillende Vissen. Zo heb ik een zus met een groot hart en veel begrip voor de medemens. Zij kan de slechtste van de slechtste nog vergeven, omdat ze er toch nog iets goeds in ziet. En ik ken ook Vissen die zich meer als een hulpeloos meisje opstellen. Voor hun is de wereld vaak te hard en meedogenloos. Ze voelen zich kwetsbaar te midden van de sterke karakters. Maar schijn bedriegt, als het erop aankomt zijn Vissen allerminst slachtoffer. Ze zijn ongelooflijk taai en weten hun mannetje te staan wanneer de nood hoog is!

DE EIGENSCHAPPEN VAN DE SPIRITUELE VISSEN

Vissen zijn erg emotioneel, gevoelig en beïnvloedbaar. Soms ben je zo beïnvloedbaar, dat je zoekend blijft naar jouw eigen identiteit. Dan kun je onbewust dingen overnemen van de persoon met wie je het laatst contact had. Je stemt je instinctief op de ander af. Jouw inlevingsvermogen is bijzonder groot en je bent erg ontvankelijk voor stemmingen, sferen, gevoelens en beelden die door anderen worden uitgezonden.

Vissen zijn vaak mediamiek en mystiek: je staat open voor bovennatuurlijke energieën. De Vissen heeft het contact met de materiële wereld in bepaalde opzichten onbewust verloren; zij weet er in de praktijk ook niet goed raad mee. Je bent niet primair op materie ingesteld. Het liefst wil je geen zware verantwoordelijkheid, roem of eer en vind je het prettig jezelf in je eigen wereld terug te trekken.

Je werkt graag achter de schermen, waar jij overigens een heel belangrijke positie kunt innemen. Anoniem werken voor een groter geheel past ook bij jou. Jij kunt je genoegens en pretjes opzijzetten als dit noodzakelijk is om iets voor een ander te doen. We zien Vissen daarom vaak terug in hulpverlenende, artistieke of spirituele beroepen. Het is niet ondenkbaar dat je het heel verdienstelijk doet in beroepen in de media waaronder acteren, presenteren, muziek, zingen, kunst of literatuur. Je kunt meerdere beroepen tegelijk uitoefenen.

Je hebt een sterk gevoelsleven en daarom kun je het ene moment in de zevende hemel zijn om het volgende moment diep in de put te zitten. Het sterke gevoelsleven van Vissen is verbonden met een rijk innerlijk leven, dat beïnvloed wordt door een grote, scheppende fantasie. Doordat je zo beïnvloedbaar bent, kun je gemakkelijk het slachtoffer worden van mensen die misbruik van je maken.

Je hebt een sterke behoefte aan een geestelijk of spiritueel leven. Droom en werkelijkheid zijn bij jou niet altijd gescheiden. Vanuit een innerlijke onzekerheid kun jij je verschuilen in je eigen droomwereld. Je bent daarom ook graag in een omgeving waar jij je in alle stilte terug kunt trekken. Daarnaast wil je ook de mogelijkheid hebben om contacten met anderen te leggen. Een vakantie aan zee of in elk geval aan het water zal je voorkeur hebben.

Deze begrippen horen bij jou: observeren, loslaten, opofferen, filosofisch, onpraktisch, weinig zelfvertrouwen, teruggetrokken, soms onduidelijk. Je bent bang om in de steek te worden gelaten. En je moet niet te snel opgeven en je moet leren ‘nee’ te zeggen. Ook heb je een meegaande natuur. Teleurstellingen kunnen optreden als je jouw doel te hoog stelt en te hoge, irreële verwachtingen hebt van de oprechtheid van anderen.

Je hebt geduld, een groot inlevingsvermogen en je kunt goed luisteren. En je hebt een spiritueel hogere sfeer nodig om goed te gedijen. Ook kun je zweverig en chaotisch worden wanneer je doorslaat in dromen. Er wordt gezegd dat Vissen een oude ziel heeft en dat ze vol zit met ervaringen uit vorige levens. Omdat ze de harde werkelijkheid willen ontlopen, zijn ze gevoelig voor verslavingen. Ook is het niet ondenkbaar dat veel ongebalanceerde mensen zich tot jou aangetrokken voelen, vanwege jouw enorm mededogen. En je kunt diep graven in de menselijke psyche, je voelt situaties goed aan en vaak kun je de uitslag van iets voorspellen. Echt, je zit er zelden naast.

Jij begrijpt eerst met je hart en gaat daarna pas rationaliseren wat je intuïtief al weet. Je hebt veel sympathie voor alles en iedereen die lijdt: zieke planten, uitgehongerde dieren, verwaarloosde kinderen etc.  Maar je geeft dan te makkelijk je eigen kracht en emotionele zekerheid weg die jij ook zelf hard nodig hebt.

Het is van belang dat je werkt aan een positief zelfbeeld en dat je de tegenstellingen in jezelf probeert te verenigen. Neem verantwoordelijkheid en blijf niet in de slachtofferrol hangen indien keuzes verkeerd zijn uitgevallen.

Je wil ook graag dat anderen inzien hoe creatief je bent. En je hebt een hekel aan discipline en opgelegde beperkingen. Voor jou geen 9-tot-5 leventje! Je rebelleert tegen conventies vanuit een diepe overtuiging, maar vaak heb je niet de energie of motivatie om echt tegen de gevestigde orde te vechten. Ook ben je in staat om hard te werken voor een goed doel, ideaal of dienst. Het liefst wil je de wereld een stukje mooier maken.

Functies waarin het er hard aan toe gaat, passen niet bij jouw natuur. Je bent sterker dan de meeste mensen denken. Misschien vind je jezelf niet echt een leider, maar je bent zeker een gids, mentor, leraar of rolmodel voor velen. Je werkt liever alleen dan in een groot team.

Anderen voelen zich tot jou aangetrokken vanwege je gevoeligheid en bewustzijn. Je hebt een groot gevoel voor drama en je kunt intellectueel behoorlijk goed onderlegd zijn. En je hebt iets magnetisch over je heen, je bent loyaal, niet egoïstisch, genereus en altijd bereid om te helpen. Jij kijkt niet naar oppervlakkigheden, maar naar de diepte van andermans ziel: de essentie. Je bent sentimenteel, zorgzaam en toegewijd. Ook ben je veelzijdig, snel van begrip en intuïtief. Dit en nog veel en veel meer valt er over de Vissen te vertellen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://deborahcabau.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | Deborah is astrologisch businesscoach, auteur van Your Greatest Gifts From The Universe en host van De Astrologie Podcast.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

Deel dit artikel
deborah cabau astroloog business strategie advies

DEBORAH CABAU | ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klok.

Anderen lezen ook

ONTVANG GRATIS JE PERSOONLIJKE GEBOORTEHOROSCOOP