DE EIGENSCHAPPEN VAN DE HARTSTOCHTELIJKE RAM

Deze blog is de eerste aflevering van de twaalfdelige serie over de sterrenbeelden. Dit is de volgorde van de serie: Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft –Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen.

Je bent een Ram als je geboren bent tussen 21 maart en 20 april. Het is goed mogelijk dat je geboren bent op een zogenoemde ‘grensdag’. De overgang van een sterrenbeeld naar een ander sterrenbeeld valt niet altijd exact op een vast tijdstip. Daarom kan je er wel eens een dag naast zitten. Twijfel je of je echt een Ram bent, klik dan hier en vraag helemaal gratis jouw geboortehoroscoop aan. Dan krijg je van mij voor eens en altijd helderheid hierover!

Rammen zijn drammers! Haha…dat zeggen ze vaak en dat is ook zo. Ik ben zelf een ram en heb maar liefst drie ramdochters. Wat er zo gaaf is aan rammen ontdek je in deze blog. Dus ben je een Ram, of is je ascendantteken of maanteken Ram, dan is deze podcast helemaal voor jou! Ook super leuk om te beluisteren als je Rammen in je naaste omgeving hebt. Een feest van herkenning, wedden!

Wees gerust, ik schrijf voor alle 12 sterrenbeelden een blog en neem er zelfs een podcast over op. Ik trap af met de hartstochtelijke Ram, het begin van de lente, en ik eindig met de spirituele Vissen, het einde van de winter. Voor de liefhebber, dit wordt de volgorde: Ram-Stier-Kreeft-Tweelingen-Leeuw-Maagd-Weegschaal-Schorpioen-Boogschutter-Steenbok-Waterman-Vissen.

Rammen zijn geboren tussen 21 maart en 20 april. Ram is een vuurteken, wat betekent dat je veel passie in je donder hebt en je een vliegende start maakt als het gaat om nieuwe projecten waar leiderschap en verbeeldingskracht bij nodig zijn. Een Ram houdt van actie in te taxi, durft risico’s te nemen en is heel ondernemend. Ontdek in deze aflevering nog veel en veel meer over de toffe eigenschappen van de hartstochtelijke Ram.

WAT IS EEN STERRENBEELD?

Jouw sterrenbeeld wordt ook wel je zodiac-teken, dierenriemteken of zonneteken genoemd. Er zijn 12 sterrenbeelden: Ram, Stier, Kreeft, Tweelingen, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wist je dat de zon in een jaar tijd langs alle sterrenbeelden gaat? Dat is net zo logisch als dat na de lente de zomer volgt en na de zomer de herfst en na de herfst weer de winter. En na de winter komt weer de lente. In alle 12 maanden die voorbij komen, legt de zon nadruk op die maand met het bijbehorende sterrenbeeld.

Maar wat is nou een sterrenbeeld? Een sterrenbeeld is een groep sterren in de kosmos. De sterren staan in elkaars buurt. De mensheid heeft duizenden jaren geleden denkbeeldige lijnen getrokken tussen deze sterren. Het is net als met die tekeningen waar je van punt tot punt een lijn kan trekken. Ken je die? Bij ieder punt staat een cijfer, en als je die cijfers volgt, dus van 1 naar 2, van 2 naar 3 en van 3 naar 4 enz., dan komt er een haast magische tekening tevoorschijn.

Mensen die vroeger naar de sterren keken, deden dat ’s nachts. Ze hadden toen nog geen elektriciteit dus hun ogen waren gericht op de sterrenhemel. Zij dachten in het lijnenspel tussen de sterren Goden en dieren te zien. Het is net als staren naar de wolken. Als je met je rug op de grond ligt en gaat kijken naar de hemel zie je wolken komen en gaan. In die voorbijtrekkende wolken kun je ook zelf met een beetje fantasie allerlei figuren zien.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat je niet alleen jouw sterrenbeeld bent. Je hebt alle 12 sterrenbeelden in je. De samenstelling van de energie van elk sterrenbeeld die je in je hebt, verschilt van persoon tot persoon. Dat komt omdat bepaalde planeten, en andere belangrijke punten, ook in een bepaald ‘sterrenbeeld’ stonden toen je geboren werd. Zo kan het zijn dat je altijd hebt gedacht dat je een bepaald sterrenbeeld bent. Maar als we dieper op jouw horoscoop inzoomen, blijkt dat op het moment dat jij werd geboren je heel veel planeten had staan in een ander sterrenbeeld. In dat geval heb je dus ook veel van die energie in je zitten! En zo kan het zijn dat je je ook herkent in beschrijvingen van anderen sterrenbeelden. Misschien zelfs meer dan in je eigen sterrenbeeld!

DE GOUDEN DRIEPOOT

Sowieso zijn er naast je sterrenbeeld, nog twee belangrijke punten in je horoscoop waar je veel energie van draagt. Dit zijn jouw ascendantteken en jouw maanteken. Het sterrenbeeld waarin ze staan, onthult zoveel meer over jou. Dit tezamen met je zonneteken, noem ik daarom ook wel je ‘Gouden Driepoot’.

Als astrologe kijk ik, zoals ik dat noem, onder je motorkap. Ik kijk diep in jouw horoscoop. Een horoscoop wordt ook wel jouw blueprint genoemd en die kreeg je van de kosmos bij geboorte mee. Jouw horoscoop onthult waar je energieën vandaan komen. Ik maak metingen en kan als geen ander zien hoe het zit met de samenstelling van jouw sterrenbeelden. Zie het als een DNA-onderzoek, maar dan van je psychische en spirituele genen. Ook kan ik meten hoe het zit met je vrouwelijke en mannelijke energie. Ofwel Ying-Yang, en van welk element je de meeste energie hebt; water, lucht, vuur of aarde. Of je dominant bent of volgzaam en waar jouw energie voornamelijk op is gericht. Op jezelf, de ander of wij. Allemaal zeer waardevolle informatie en het leert je jezelf te begrijpen. Nu kan ik me voorstellen dat je meer te weten wilt komen over jezelf. Als je gebruik wilt maken van mijn deskundigheid en je bent een ondernemende vrouw, klik dan hier voor meer informatie over een samenwerking met mij, Deborah Cabau – astrologisch businesscoach.

Ook kun je alvast meer leren over jouw ‘Gouden Driepoot’ in de driedelige mini masterclass die ik eerder gaf. Ga naar De Astrologie Podcast en zoek tussen mijn podcasts onder Mini masterclass, Zonneteken, Ascendantteken en Maanteken. Dit zijn drie gave afleveringen onder elkaar met bomvol inzichten.

In mijn boek ‘Your Greatest Gifts From The Universe’ onthul ik het talent van alle 366 geboortedagen. Je kunt nu heel snel zien wat iemand zo uniek maakt! Superleuk en handig om te krijgen of te geven! En helemaal a la Deborah-stijl! Je kunt hem alvast hier bestellen voor 29,95 euro. 

STERRENBEELD RAM

In deze blog staat het sterrenbeeld Ram centraal. Of je nu zelf een Ram bent of iemand die je kent, na het lezen van deze blog weet je meer over de eigenschappen van de Ram. Ik ben niet uitputtend! Het is slechts een korte kennismaking met de Ram-energie. Je zult je niet overal in herkennen, want het is onmogelijk om alle Rammen onder één kam te scheren. Want dat zou betekenen dat 1 op de 12 mensen op jou lijkt, en dat is natuurlijk niet zo!

Daarom een stevige disclaimer vooraf! Ga er niet vanuit dat ik de Ram dus volledig omschrijf. Ik heb een keuze gemaakt van eigenschappen die ikzelf interessant en belangrijk vind om met je te delen. Dat wil niet zeggen dat ik dé waarheid in pacht heb. Ik ben soms wat direct en soms wat genuanceerd. Nogmaals, hoe een sterrenbeeld bij iemand werkelijk uitpakt, kan je alleen zien in de horoscoop van die persoon! Vergeet daarom gauw alle standaardverhalen over de sterrenbeelden. Wat ik je nu ga vertellen is slechts een ‘amuse’, een appetizer want je bent veel en veel meer dan dit! Ik probeer je alleen een stuk verder te helpen om jezelf en anderen te begrijpen.

Zoals ik zei ben ik zelf een Ram en heb ik ook drie heerlijke Ram-dochters. Ram is een vuurteken, dat betekent dat er altijd wel animo is voor nieuwe projecten. Er is veel energie en de meiden hebben dorst naar avonturen. Rammen onderling begrijpen elkaar snel en van tijd tot tijd doen ze er goed aan om samen de schouders onder projecten te zetten. Maar het afmaken van projecten is nog wel een dingetje. Daar heb je vaak weer anderen voor nodig.

Ram

Eigenschappen van de hartstochtelijke Ram

Ram is het teken van het ondernemen, acties en risico’s. Doordat je steeds op persoonlijke ontdekkingstocht bent, kun je bij anderen egoïstisch overkomen. Je staat snel in vuur en vlam voor alles wat nieuw is en je wilt daar dan razendsnel op inspringen.

Als eerste teken van de dierenriem heb je niet echt de behoefte om je ook nog eens bezig te houden met de elf dierenriemtekens die daarna komen. Je bent niet van plan continu rekening te houden met anderen, want dat werkt belemmerend in jouw vooruitgang. Je wil niet afhankelijk zijn van de hulp en steun van anderen, want het is te veel als je je om anderen moet bekommeren. Jij kunt dan niet je energie aan je eigen levensdoel besteden. Als Ram heb je van nature heel wat goede eigenschappen meegekregen om jouw levensdoelen te bereiken en om van jouw leven een succes te maken. Je bezit pioniersgeest, dadendrang, ondernemerslust, moed en kracht. Jouw doelen zijn niet op veel geld verdienen gebaseerd, maar moeten wèl aan jouw idealen voldoen en iets avontuurlijks in zich hebben.

Elke nieuwe situatie zie jij als een uitdaging. Aan sleur heb je een gruwelijke hekel. Hartstocht, eerzucht, ongeduld en onbezonnenheid én de ander duidelijk laten merken dat er met jou rekening moet worden gehouden, zijn kenmerkend voor de Ram. Door je onbezonnenheid en een zekere mate van impulsiviteit kun je in moeilijke situaties terechtkomen. Maar je herstelt snel, zodat je weer nieuwe acties gaat ondernemen. Je houdt van competitie en je wilt in alles haantje-de-voorste zijn en het liefste ook de beste. Jouw nieuwsgierigheid naar en interesse in nieuwe zaken is snel gewekt. Wanneer het nieuwe eraf is, dan is jouw interesse als sneeuw voor de zon verdwenen. Een Ram heeft moeite met luisteren naar anderen, kan zich lastig concentreren omdat hij steeds weer nieuwe mogelijkheden ziet. Je bent een echte leider en pionier. Je durft alles, op het gevaarlijke af. Vooral als mensen tegen je zeggen dat je iets niet kunt of durft, ga je het juist doen om jezelf te bewijzen. Je bent een echte (voor)vechter. Jij houdt ervan om met open vizier te strijden en verwacht van anderen dat zij dat ook doen. Je wilt met eerlijke middelen zo snel mogelijk je doel bereiken. Je bent bereid om hiertoe grote risico’s te nemen.

‘Laat mij maar mijn gang gaan’ is jouw motto. In de werksfeer heb je de neiging medewerkers te beschouwen als een sta-in-de-weg. Vooral als ze jouw tempo niet kunnen bijbenen, of als ze niet zelfstandig genoeg zijn. Rust nemen is één van die dingen die je moeilijk kunt. Je wilt voortdurend bezig zijn en je kunt niet goed stilzitten. Wanneer je te veel hooi op je vork neemt, raken je reserves snel uitgeput. De meeste Rammen zijn echte reisliefhebbers. Zij gaan het liefst naar plaatsen die nog niet door het massatoerisme zijn ontdekt. Het avontuurlijke is belangrijker dan het reiscomfort. Eropuit trekken en zien waar je uitkomt is typisch iets voor het zonneteken Ram. Wat een stopwoord kan zijn geworden is ‘o, sorry’. Dat komt omdat je vaak impulsief iets hebt gezegd of gedaan wat een ander minder kan waarderen of niet heeft begrepen.

Je hebt een uitlaatklep nodig voor je tomeloze energie. En natuurlijk heb je ook behoefte aan ruimte en onafhankelijkheid. Als hieraan niet wordt voldaan, word je egoïstisch, wat driftig en bot. Maar anders ben je super eerlijk, spontaan en direct. Je bent genereus en enthousiast. Verveling vind je geestdodend. Opwinding en levenskracht wil je in jouw en andermans leven bezorgen. Je brengt reuring in de tent en je staat snel met je woordje klaar. Heb een beetje meer geduld met mensen die hun problemen minder snel kunnen oplossen. Niet iedereen is zo assertief als jij. Soms twijfel je aan jezelf, maar dat is nergens voor nodig.

Dit en nog veel en veel meer valt er over de Ram te vertellen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door