DE EIGENSCHAPPEN VAN DE ​INTENSE SCHORPIOEN

Deze blog is de achtste aflevering van de twaalfdelige serie over de sterrenbeelden. . Dit is de volgorde van de serie: Ram – Stier – Tweelingen – Kreeft –Leeuw – Maagd – Weegschaal – Schorpioen – Boogschutter – Steenbok – Waterman – Vissen.

Je bent een Schorpioen als je geboren bent tussen 23 oktober en 21 november. Het is goed mogelijk dat je geboren bent op een zogenoemde ‘grensdag’. De overgang van een sterrenbeeld naar een ander sterrenbeeld valt niet altijd exact op een vast tijdstip. Daarom kan je er wel eens een dag naast zitten. Twijfel je of je echt een Weegschaal bent, klik dan hier en vraag helemaal gratis jouw geboortehoroscoop aan. Dan krijg je van mij voor eens en altijd helderheid hierover!

WAT IS EEN STERRENBEELD?

Jouw sterrenbeeld wordt ook wel je zodiac-teken, dierenriemteken of zonneteken genoemd. Er zijn 12 sterrenbeelden: Ram, Stier, Kreeft, Tweelingen, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Wist je dat de zon in een jaar tijd langs alle sterrenbeelden gaat? Dat is net zo logisch als dat na de lente de zomer volgt en na de zomer de herfst en na de herfst weer de winter. En na de winter komt weer de lente. In alle 12 maanden die voorbij komen, legt de zon nadruk op die maand met het bijbehorende sterrenbeeld.

Maar wat is nou een sterrenbeeld? Een sterrenbeeld is een groep sterren in de kosmos. De sterren staan in elkaars buurt. De mensheid heeft duizenden jaren geleden denkbeeldige lijnen getrokken tussen deze sterren. Het is net als met die tekeningen waar je van punt tot punt een lijn kan trekken. Ken je die? Bij ieder punt staat een cijfer, en als je die cijfers volgt, dus van 1 naar 2, van 2 naar 3 en van 3 naar 4 enz., dan komt er een haast magische tekening tevoorschijn.

Mensen die vroeger naar de sterren keken, deden dat ’s nachts. Ze hadden toen nog geen elektriciteit dus hun ogen waren gericht op de sterrenhemel. Zij dachten in het lijnenspel tussen de sterren Goden en dieren te zien. Het is net als staren naar de wolken. Als je met je rug op de grond ligt en gaat kijken naar de hemel zie je wolken komen en gaan. In die voorbijtrekkende wolken kun je ook zelf met een beetje fantasie allerlei figuren zien.

Ik vind het belangrijk dat je weet dat je niet alleen jouw sterrenbeeld bent. Je hebt alle 12 sterrenbeelden in je. De samenstelling van de energie van elk sterrenbeeld die je in je hebt, verschilt van persoon tot persoon. Dat komt omdat bepaalde planeten, en andere belangrijke punten, ook in een bepaald ‘sterrenbeeld’ stonden toen je geboren werd. Zo kan het zijn dat je altijd hebt gedacht dat je een bepaald sterrenbeeld bent. Maar als we dieper op jouw horoscoop inzoomen, blijkt dat op het moment dat jij werd geboren je heel veel planeten had staan in een ander sterrenbeeld. In dat geval heb je dus ook veel van die energie in je zitten! En zo kan het zijn dat je je ook herkent in beschrijvingen van anderen sterrenbeelden. Misschien zelfs meer dan in je eigen sterrenbeeld!

DE GOUDEN DRIEPOOT

Sowieso zijn er naast je sterrenbeeld, nog twee belangrijke punten in je horoscoop waar je veel energie van draagt. Dit zijn jouw ascendantteken en jouw maanteken. Het sterrenbeeld waarin ze staan, onthult zoveel meer over jou. Dit tezamen met je zonneteken, noem ik daarom ook wel je ‘Gouden Driepoot’.

Als astrologe kijk ik, zoals ik dat noem, onder je motorkap. Ik kijk diep in jouw horoscoop. Een horoscoop wordt ook wel jouw blueprint genoemd en die kreeg je van de kosmos bij geboorte mee. Jouw horoscoop onthult waar je energieën vandaan komen. Ik maak metingen en kan als geen ander zien hoe het zit met de samenstelling van jouw sterrenbeelden. Zie het als een DNA-onderzoek, maar dan van je psychische en spirituele genen. Ook kan ik meten hoe het zit met je vrouwelijke en mannelijke energie. Ofwel Ying-Yang, en van welk element je de meeste energie hebt; water, lucht, vuur of aarde. Of je dominant bent of volgzaam en waar jouw energie voornamelijk op is gericht. Op jezelf, de ander of wij. Allemaal zeer waardevolle informatie en het leert je jezelf te begrijpen. Nu kan ik me voorstellen dat je meer te weten wilt komen over jezelf. Als je gebruik wilt maken van mijn deskundigheid en je bent een ondernemende vrouw, klik dan hier voor meer informatie over een samenwerking met mij, Deborah Cabau – astrologisch businesscoach.

Ook kun je alvast meer leren over jouw ‘Gouden Driepoot’ in de driedelige mini masterclass die ik eerder gaf. Ga naar De Astrologie Podcast en zoek tussen mijn podcasts onder Mini masterclass, Zonneteken, Ascendantteken en Maanteken. Dit zijn drie gave afleveringen onder elkaar bomvol inzichten.

In mijn boek Your Greatest Gifts From The Universe onthul ik het talent van alle 366 geboortedagen. Je kunt nu heel snel zien wat iemand zo uniek maakt! Superleuk en handig om te krijgen of te geven! En helemaal a la Deborah-stijl! Je kunt hem alvast hier bestellen voor 29,95 euro.

STERRENBEELD SCHORPIOEN

In deze blog staat het sterrenbeeld Schorpioen centraal. Of je nu zelf een Schorpioen bent of iemand die je kent, na het lezen van deze blog weet je meer over de eigenschappen van de Schorpioen. Ik ben niet uitputtend! Het is slechts een korte kennismaking met de Schorpioen-energie. Je zult je niet overal in herkennen, want het is onmogelijk om alle Schorpioenen over één kam te scheren. Want dat zou betekenen dat 1 op de 12 mensen op jou lijkt, en dat is natuurlijk niet zo!

Daarom een stevige disclaimer vooraf. Ga er niet vanuit dat ik de Schorpioen dus volledig omschrijf. Ik heb een keuze gemaakt van eigenschappen die ikzelf interessant en belangrijk vind om met je te delen. Dat wil niet zeggen dat ik dé waarheid in pacht heb. Ik ben soms wat direct en soms wat genuanceerd. Nogmaals, hoe een sterrenbeeld bij iemand werkelijk uitpakt, kan je alleen zien in de horoscoop van die persoon. Vergeet daarom gauw alle standaardverhalen over de sterrenbeelden. Wat ik je nu ga vertellen is slechts een ‘amuse’, een appetizer want je bent veel en veel meer dan dit! Ik probeer je alleen een stuk verder te helpen om jezelf en anderen te begrijpen.

In mijn leven ervaar ik de intensiteit van de Schorpioen heel sterk. Schorpioen is ook een familiethema binnen mijn familie. Al mijn broers en zussen hebben een flinke scheut Schorpioenkracht in zich. Het is een intens teken met diepe wateren. Creatief en destructief tegelijk. Van mijn oudste zus heb ik nog het meest geleerd over de Schorpioen. Ze heeft een vleugje mystiek, veel sex appeal en dramatische ondertonen.

Mijn ervaring met Schorpioenen is dat ze heel goed geschikt zijn voor psychologisch en therapeutisch werk. Ze kunnen namelijk de psyche doorboren en hebben transformerende gaven. Naarmate ze ouder worden, lijken ze ook kieskeuriger in hun conflicten. Ik trek veel Schorpioenen aan of mensen met Schorpioenkracht. Dat komt door mijn Kreeft-ascendant. Kreeft en Schorpioen kunnen het lang met elkaar uithouden, een ultieme match! Wat ik ook merk is dat Schorpioen niet per se zichtbaar aan de macht willen zijn maar dat ze achter de schermen wel vaak degenen zijn die aan de touwtjes trekken. Een schorpioen-blik vergeet je nooit weer: intens, doordringend en mysterieus!

De eigenschappen van de intense Schorpioen

Het teken Schorpioen staat symbool voor transformatieprocessen op elk niveau. Je beschikt over veel kracht en een sterke wil en je hebt intense emotionele behoeften. Jouw leven is vaak een constante strijd om jouw behoeften en verlangens te overwinnen, te beheersen of vorm te geven. Er zit een enorme emotionele kracht achter je romances, waardoor je sterk betrokken bent bij de ander. Het gevaar bestaat echter dat deze kracht omslaat in bezitsdrang en jaloezie. Je kunt de ander tot het uiterste drijven; voor jou is het zwart of wit, grijstinten ken je niet! Het is een zich volkomen geven óf een crisis.

Je zult tot het uiterste gaan in de strijd om jouw idealen. Je bent de grootste verdediger van gerechtigheid, zelfs al zou je dat met de dood moeten bekopen. De Schorpioen heeft een geheugen van een olifant. Er zijn Schorpioenen die iemand een leven lang blijven minachten om wat er ooit eens verkeerd is gezegd of gedaan.

De negatieve Schorpioen kan wraakzuchtig zijn. De positieve Schorpioen kan volkomen onzelfzuchtig worden. Je kan dan doordringen tot de geheimen van het bestaan. Je kunt opruimen wat niet deugt, en sterke kritiek leveren. Werken als criticus bij de media of als therapeut, psychiater of psycholoog past daarom goed bij jou.

Als je op reis gaat ga je liever naar een plaats waar niet al te veel mensen komen. Mensen kunnen je echt een geheim toevertrouwen, omdat jij letterlijk geheimen mee het graf in neemt. De onderwerpen leven en dood, transformatie, wedergeboorte, spiritualiteit en seksualiteit liggen jou heel goed. Jij weet vaak de onderste steen boven te halen en jouw voorgevoel klopt wonderbaarlijk vaak. Meestal doorzie jij een situatie of iemand waardoor deze persoon zich door jou bedreigd kan voelen. Maar de meesten vinden het fijn dat je in staat bent iemand zo doordringend te analyseren. Door je onderzoekende geest heb je iets weg van een detective. Zo nu en dan hoort drama in jouw leven. Dit heb jij nodig om te voelen dat je leeft.

Schorpioen

Je luistert naar je innerlijke stem en verwerkt dingen diep en grondig. Je kent een lang verwerkingsproces en komt ermee naar buiten als je alles voor jezelf op een rijtje hebt gezet. Als jij ergens geen goed gevoel over hebt, dan wijs je het onverbiddelijk af. Voor jou is jouw gevoel je levenskompas. Je hebt een magnetiserende blik en laat niet gauw het achterste van je tong zien. Hierdoor kunnen anderen jou als mysterieus ervaren. Je oefent een grote aantrekkingskracht op het andere geslacht uit. Anderen benijden jou hierom.

Je bent gevoelig, beheerst, intens en diepgaand. Je wilt graven en onderzoeken en grip op alles houden. Als dat niet gebeurt, kun je bezitterig, manipulatief, machtswellustig en wreed worden. Je kunt soms onbenaderbaar overkomen, maar niets is minder waar. Je bent juist zeer gepassioneerd.

Maar mensen moeten je niet tarten. Dan gaat het van binnen broeien en kun je genadeloos toeslaan. Je accepteert geen verlies en je kunt jaren later nog wraak nemen. En je hebt duizenden wegen om je doelen te bereiken en je bent altijd bezig met jouw strategie. Je vitaliteit is ongekend. Tegenslagen kom je altijd te boven, alsof je duizenden levens hebt. Door de behoefte aan controle voel je vaak wantrouwen.

Jouw psyche is net een labyrint: ondoorgrondelijk. Vanwege jouw diepe psychologische aanleg kun je anderen enorm goed van dienst zijn. Je kunt soms echt andermans gedachten lezen. De zwakke plekken bij de ander doorzie jij meteen. Je kunt heel obsessief te werk gaan.

In de relationele sfeer merkt de ander dat jouw emoties zomaar om kunnen slaan. Het is alles of niets! Je kunt heel gepassioneerd zijn in alles waar jij je bij betrokken voelt. Ook ben je heel liefdevol, genereus, vriendelijk, sensueel en loyaal. Je hebt een groot doorzettingsvermogen. Jouw instinct wijst je de weg naar je roeping.

Hoewel je niet altijd heel duidelijk onder woorden kunt brengen hoe je je voelt, is het heel duidelijk dat wanneer jij iets wil, je er helemaal voor gaat. Dit en nog veel en veel meer valt er over de Schorpioen te vertellen!

DE ASTROLOGIE PODCAST

BUSINESS ASTROLOGIE VOOR EXPERTS

Deborah dringt tot je diepste kern door en helpt je om je expertstatus te claimen en door te groeien naar Bedrijfsalchemist. Geheime wapen? ASTROLOGIE + HIGH-END POSITIONERING. Vraag gratis jouw geboortehoroscoop aan via 👉🏻 https://cab.hweo.nl/gratis-persoonlijke-geboortehoroscoop/

Door naar deze podcast te luisteren groeit je emotionele en spirituele intelligentie. Je leert hoe je als expert je kunt vestigen als de #1 autoriteit in jouw markt en hoe je met het grootste vertrouwen je bigger vision deelt. Wil je voortaan geen aflevering missen? Abonneer je dan op De Astrologie Podcast.

Ben je een kennis-expert en wil je next level gaan en bedrijfsalchemist worden? Plan dan je call voor vrijblijvend gesprek. Ik ben de astrologie business expert, je bent bij mij in goede handen.

© Deborah Cabau | | Deborah is Spiritueel Business Coach en Business Astroloog. Zij de oprichter van de School voor Bedrijfsalchemisten®️, bestseller auteur van The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, host van De Astrologie Podcast en bedenker en maker van Deborah On Demand. Een 24/7 spirituele chatdienst voor ondernemers.

Kernwaarden: spiritualiteit, bewustzijn, persoonlijke groei en ondernemen.

DEBORAH CABAU ASTROLOGISCH BUSINESSCOACH

Mijn missie is om kennisexperts en professionele coaches te helpen met het maken van goede strategische keuzes. dat doe ik door het goud op te sporen in de persoonlijke horoscoop en deze te vertalen naar een personal brand business die tikt als een klokje.

Wil je ook een succesvolle business als spirituele ondernemer? Stap in mijn magische wereld waarin we samen met behulp van astrologie en gechannelde boodschappen jouw strategie vormgeven.

Dit is het moment!

Anderen lezen ook

Direct aanvragen

Geboortehoroscoop

De stand van de sterren tijdens jouw geboorte heeft enorm veel impact op je karakter en het verloop van je leven.

Aan de hand van jouw geboortehoroscoop kan ik je bijna alles vertellen over jouw persoonlijkheid.

Nieuwsgierig naar jouw eigen geboortehoroscoop?

Meld je aan

The Holy Grail

Meld je hier aan om op de hoogte gehouden te worden over het boek The Holy Grail voor Bedrijfsalchemisten, welke op 24 oktober 2024 gaat uitkomen.

Marketing door